gezonde-kipburger

Griekse kipburger in pitabroodje

Hoppa!! Zin in een slightly ongezond maaltje dat iets te maken heeft met een gezonde craving naar burgers? Try dan deze delicious Griekse kipburger!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

2 (grote) pitabroodjes
300 gram kip
1/2 tl zout
1 tl koriander
1/2 tl knoflook
1 tl komijn
2 tomaten
1/4 komkommer
100 gram kwark
1 tl bieslook
1/4 tl knoflook
4 pita

griekse-kipburger-in-pitabroodje

Hoe maak je de Griekse kipburger?

Deze burger is heel eenvoudig om te maken dus kan het bijna niet misgaan. In dit geval maken de kruiden het gerecht en is deze burger zo smaakvol. Ik heb pitabroodjes gebruikt voor deze dish, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekker knapperig broodje.

Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Snijd de kip in kleinere stukken en doe die samen met de kruiden in een keukenmachine waarna je de kip vermaalt tot gehakt.

griekse-kipburger

Verdeel het kippengehakt in 4 gedeelten en maak er burgers van die je om en om bakt in een koekenpan. Bak nu ook de pitabroodjes in 6 minuten in de oven af.

Snijd de komkommer en tomaat alvast in plakjes. De tzazikisaus maak je door in een kommetje de kwark met de bieslook en knoflook te mengen. 

kipburger-in-pitabroodje

Wanneer de broodjes en Griekse kipburgers klaar zijn, kun je de burgers gaan bouwen. Snijd de broodjes open en beleg deze met de tomaat, Griekse kipburger, komkommer en de tzazikisaus. Mocht je dat fijner vinden (wat ook een aanrader is als je er toch geen foto van wilt maken ;)), dan kun je ook de saus eerst over het broodje heen smeren. Dan is het veel beter verdeeld. Geniet gezond van deze guilty pleasure!

[yumprint-recipe id=’80’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.