9x must sees op de Great Ocean Road

De Great Ocean Road, een spectaculaire roadtrip langs de zuidkust van Australië dat je zeker gezien moet hebben als je in Australië bent. Dit zijn de hotspots van de Great Ocean Road!

Logan Beach

Een redelijk normaal strand, maar toch zeker een bezoekje waard. Niet alleen vanwege de mooie natuur en de hoge houten promenade langs het strand wat zeker een wandeling waard is. Nee, tijdens het broedseizoen van de walvissen, zo rond september, komen de walvissen erg dichtbij de kust. Dikke kans dat jij dus walvissen kunt spotten op dit strand!

Tower Hill

Tower Hill is een nationaal park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Niet alleen vanwege de natuur, maar vooral vanwege de dieren hier. Met plenty of picknicktafels, is dit ook een perfecte spot voor een lunch in de schaduw. Wat vooral opvalt is de hoeveelheid aan eucalyptusbomen en dat kan maar een ding betekenen: koala’s! Koala’s leven in deze bomen dus wanneer je door dit gebied loopt, kijk dan vooral omhoog om te zien of je er een kunt spotten. Ik heb er zelfs een gezien die hard riep om een vrouwtje te zoeken. Een bijzondere ervaring! Pas trouwens wel op voor de emu’s. Die houden net zoveel van jouw eten als jij ;).

Bay of Islands

Een baai van eilanden. Maar dan wel eentje met leemrode rotsen die her en der verspreid staan, terwijl er op je pad een oase van groen natuur te vinden is. Dit kleurrijke patroon lijkt bijna onwerkelijk als je er rondloopt, laat staan op je foto’s! Er zijn verschillende korte wandelingen die je kunt maken en even verderop is er ook strand waar je terecht kunt voor een verfrissende duik in het water.

The Grotto

De fotogenieke Grotto is zeker een bezoek waard. Via een lange, houten trap daal je af tot daar waar de rotsen beginnen. Om het hoekje staat je een adembenemend uitzicht te wachten van een ruwe cirkel in de rotsen waarmee je een kleine glimp krijgt van de zee daarachter.

London Bridge

Door Britten vernoemd naar ‘hun’ brug in Londen, maar verder niet echt gelijkenis. En nu al helemaal niet, want wat ooit een brug was van leemsteen, is nu niet meer sinds deze een aantal jaar is ingestort. Leem is nogal breekbaar, dus elke paar jaar ligt de Great Ocean Road er weer wat anders bij. Terwijl de brug instortte, kwamen mensen terecht aan de verkeerde kant, waardoor ze nergens heen konden en moesten wachten tot de wind was gezakt zodat een helikopter ze op kon pikken. Overal kwam media vandaan om op deze scoop in te gaan, hetzij dit om een stel ging dat getrouwd was, maar niet met elkaar!

12 apostelen

Het ding wat je zeker bezocht moet hebben als je de Great Ocean Road tour doet. En als je verwacht om 12 rosten in het water te zien, dan heb je het mis. Het zijn er altijd maar 9 geweest en sinds er 1 is ingestort nog maar 8. Of het er nu 8 of 12 zijn, het uitzicht is grandioos en bevrijdend. Het is altijd heel bijzonder om iets in het echt te zien als je het al zo vaak op plaatjes voorbij hebt zien komen. Een aanrader is om de 12 apostelen zeker met zonsondergang te bekijken. Het zachte licht dat dan op dit natuurverschijnsel valt is echt onbeschrijfelijk en bijna niet vast te leggen!

Loch en Gorge

Nog zo’n serene plek! Ook dit is een prachtige strandplek, maar er is meer! Wanneer je per trap bent afgedaald naar het strand, wiebel dan eerst met je tenen door het fijne zand. Loop dan naar achter, waar je een rotsformatie in een halve maan vorm ziet met stalagmieten en stalactieten. Het druppende water wat ervan afkomt, maakt dit een bijna heilige plaats waar je als vanzelf je mond dicht houdt. Aan de zeekant vind je een mysterieuze rots waar je met eb ook kunt inklimmen!

Apollo Bay

Apollo Bay is een stadje waar ook heel veel locals naartoe gaan. Een lekker druk, toeristisch vakantieoord dus met een boulevard aan winkeltjes en restaurants. Heel leuk om even te vertoeven of te verblijven als je langer op de Great Ocean Road wilt blijven of er wilt overnachten.

Great Ocean Road bord

De Great Ocean Road kan je niet gedaan hebben als je niet op de foto staat met het fameuze Great Ocean Road bord. Dit bord dat ten oosten van deze populaire route langs de kust te vinden is, mag je zeker niet overslaan! Bereid je dus voor op wat goede poses! En natuurlijk is de view langs deze route elke keer weer fantastisch. Helemaal niet zo raar om af en toe een extra stop te maken om van het geweldige uitzicht te genieten!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.