Glutenvrije chocoladekoekjes

chocolade_cranberry_koekjes5
Okee, waarschijnlijk niet het gezondste tussendoortje dat je kan eten, maar het is wel gezonder dan een zelfgemaakte muffin of andere chocoladekoekjes en al helemaal beter dan die koekjes die je in de supermarkt koopt en vol met non-cleane stofjes en E-nummers zitten. Het is niet voor niets zo dat je beter je eigen baksels kunt maken en dit is zeker een lekker koekje!


Wat heb je nodig? (voor 25 koekjes)
20 gram pecannoten (ik gebruikte cashewnoten, maar amandelen kunnen bijvoorbeeld ook)
100 gram amandelmeel (of een ander soort meel of bloem)
10 gram cacaopoeder, het liefst ongezoet
1/2 tl zout
4 el honing of agavesiroop
2 el appelmoes (je kan ook water gebruiken)
20 gram gedroogde cranberries, gehakt in kleine stukjes

chocolade_cranberry_koekjes4
Hoe maak je het?
Dit is echt supereenvoudig! Ik was het aan het maken en ik dacht, wow, zijn ze nu al klaar? Je begint met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Vervolgens pak je er lekker een kom bij en mix je de amandelmeel met het cacaopoeder en het zout. Roer eventjes door. Mix in een apart kommetje de honing en appelmoes met elkaar of voeg in plaats van appelmoes wat water door de honing. Mix dit goed en meng het daarna door het amandelmeel.

chocolade_cranberry_koekjes3
Je krijgt een wat plakkerig goedje waar je alleen nog de noten en de cranberries aan toe hoeft te voegen. Dan kun je je koekjes gaan maken met een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem ongeveer een halve eetlepel per koekje, ter grootte van een truffel. Zo krijg je wel lekkere kleine koekjes, die ook niet al te lang hoeven te bakken. Zorg ervoor dat je de koekjes ietwat plat drukt en dat ze ongeveer van gelijke grootte zijn in verband met het bakken.

chocolade_cranberry_koekjes2
Oh en het ruikt nu al zo lekker! Als de koekjes op de bakplaat liggen hoeven ze alleen nog maar 20 minuten in de oven. Heb je net als ik niet een echte bakplaat omdat je een hele kleine oven hebt? Draai je koekjes dan halverwege even om, zodat de onderkant niet zacht blijft. Als de koekjes klaar zijn, laat ze dan nog even afkoelen in de oven. Mochten ze er alsnog wat zacht uitkomen, doe ze dan niet nog langer in de oven, maar laat ze eerst nog wat meer afkoelen. Als het goed is worden ze dan vanzelf wat harder en lekker knapperig. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je ze altijd nog even in de oven zetten. Doe je dit voordat de koekjes afgekoeld zijn, dan kunnen ze wat taai worden omdat je ze te lang hebt gebakken.

chocolade_cranberry_koekjes1
Hmm wat zijn deze koekjes toch lekker! Een heerlijke bite voor tussendoor zonder dat je eigenlijk door hebt dat ze redelijk gezond zijn :). En ik kan al niet wachten totdat ik ze weer ga maken! Je kunt deze glutenvrije chocoladekoekjes zo’n 5 dagen in een luchtdichte trommel verpakken.

chocolade_cranberry_koekjes6
Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

5 comments

 1. Mandy

  Ik weet wat ik ga doen vanavond!

 2. Anniek Nederpel

  Hmm, dat ga ik eens proberen! Ze zien er lekker uit. Ik heb alleen geen cranberries in huis maar met gojibessen kan het vast ook 🙂

  1. Miss Craftsy

   Jaaa! En met gojibessen kan het ook ;D. Ik zat er zelf ook over te twijfelen, misschien dat ik ze de volgende keer ook daarmee ga maken

Leave a Reply

Your email address will not be published.