gezonde-wereldgerechten

Gezonde Wereldgerechten + recept voor Israëlische kip met couscous en dadels

Ik word altijd een klein beetje verliefd als ik weer een kookboek vol heerlijke en gezonde recepten mag vasthouden. Zo ook toen ik dit boek Gezonde Wereldgerechten in mijn handen kreeg. Een kookboek boordevol recepten van over de hele wereld, maar dan met gezonde recepten.

Een kookboek met persoonlijke verhalen

Het leuke van dit boek is dat elk land vertegenwoordigd is door een persoon of personen die iets met het land heeft of hebben en die ook de gerechten hebben gemaakt. Elk land start dan ook met een mooie foto en met een persoonlijk verhaal over waarom die persoon begonnen is met een gezondere leefstijl. Heel erg mooi al zeg ik het zelf, want zo kun je niet alleen de gezonde recepten maken, maar word je ook dankzij deze mensen geïnspireerd om gezonder te leven.

gezonde-gerechten-over-de-wereld

Gezonde recepten van over de hele wereld

In dit kookboek vind je bekende gerechten uit allerlei landen, maar dan in een gezonder jasje gestoken. Ik vind dit echt een hele leuke insteek, omdat je zo niet alleen leert hoe je gezonder kunt eten, maar ook hoe je van niet zo gezonde maaltijden zo veranderingen kunt aanbrengen dat het wel een gezond gerecht wordt. In dit boek kun je recepten vinden uit Mexico, Japan, Israël, Iran, India, Amerika, Afrika, Australië, Turkije, Italië, Scandinavië, Spanje, Griekenland, Nederland en Engeland. Mijn favoriete gerechten? De yoghurtpannenkoekjes met ijskoffie uit Griekenland en de gevulde zoete aardappel uit Mexico.

buitenlandse-gezonde-recepten

Kip met couscous, dadels en tomaten

Dit gerecht, afkomstig uit Israël, heeft met haar dadels en kruiden veel weg van de Marokkaanse keuken. Dat is ook niet heel gek, want dit is de populairste keuken in Israël. De combinatie met zoet, pittig en hartig is wat deze keuken ook zo populair maakt.

kip-met-couscous-dadels-en-tomaat

Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 gram kipfilet
250 cherry tomaten
6 dadels
1 grote rode ui
1 tl knoflook
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kaneel
1/2 tl kurkuma
sap van een halve citroen
200 gram couscous
25 gram geschaafde amandelen

couscous-met-gekruide-kip-en-dadels

Hoe maak je de kip met couscous, dadels en tomaat?

Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik heb de 200 gram couscous aangelengd met 200 ml kokend water en dit laten staan totdat ik klaar was. Snijd vervolgens de kip in blokjes en bak deze aan in de pan. Snijd de rode ui in stukjes en voeg deze toe aan de kip. Voeg vervolgens alle kruide en citroensap toe aan de kip en roerbak het op laag vuur. Snijd alle cherry tomaatjes door de helft en voeg toe aan de pan. Doe hetzelfde met de dadels. Verdeel de couscous en de kip met groenten over de borden en top het af met de geschaafde amandelen.

En zo staan er nog meer van dit soort heerlijke gerechten in het boek Gezonde Wereldgerechten. Wil jij zelf ontdekken welke? Dan kan je Gezonde Wereldgerechten aanschaffen voor € 24,95 in de boekhandel.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.