pindakaastaart4

O jam! Als ik er weer naar kijk kan ik niets anders dan er een hapje van willen nemen. En het kan ook gewoon want dit is gewoon een gezonde taart! Met pindakaas. Met chocolade. Do I need to say more? Oja en het is ook nog een no bake pindakaastaart, dus hij is ook nog eens easypeasy om te maken!

Wat heb je nodig?
1 cup (220 gram) walnoten
1 cup (220 gram) cashewnoten
2 el honing (officieel niet helemaal suikervrij, je kunt dan beter stevia of palmsuiker gebruiken)
3-4 el amandelmelk
1 tl kaneel
1/4 tl zout
1 cup (220 gram) suikervrije pindakaas (ik koop de mijne bij de Body & Fitshop zo jammie!)
3 rijpe bananen
nog eens 3 el amandelmelk
nog eens 1/4 tl zout
1 tl stevia
1/3 cup (45 gram) 85% chocolade stukjes

pindakaastaart1

Hoe maak je het?
Allereerst gaan we natuurlijk de korst maken. Vet alvast een bakvorm in zodat je hem er makkelijker uit kan krijgen. Ik heb gewoon een standaard vorm gebruikt, je kan ook een kleinere nemen zodat de taart wat hoger wordt, dat ziet er namelijk ook heel leuk uit!  Doe de walnoten, cashewnoten, zout, kaneel en honing in een keukenmachine en pulseer de ingrediënten tot een deegbal. Met de amandelmelk maak je er verder een mooi deeg van. Zorg ervoor dat je niet te lang door pulseert, want anders krijg je notenboter en dat wil je niet hebben. Eigenlijk is mijn deeg al net is te ver door, maar omdat ik het met mijn blender moest doen ging het ook niet zo gemakkelijk. Daardoor heb ik ook nog stukjes noot erdoorheen zitten, maar eigenlijk is dat ook wel weer lekker haha. Haal het deeg uit de keukenmachine en verspreid het goed verdeeld over de bakvorm. Als je genoeg deeg hebt, kan je er ook nog een leuk randje bij maken.

pindakaastaart2

Maak je keukenmachine even schoon en dan kunnen we door met de vulling. Doe de pindakaas, bananen, zout, stevia en amandelmelk in de keukenmachine en meng het tot een mooi egaal mengsel. Je verwacht nu vast niet wat je nu mag gaan doen, maar de vulling mag gewoon over de korst heen gegoten worden. Als je brutaal wil zijn mag je eerst ook even van de vulling proeven, ik weet dat je het wilt! (of stiekem al gedaan hebt)

pindakaastaart3

Snijd de pure chocolade in stukjes en verspreid ze mooi over de vulling. En dat is je pindakaastaart al! Om hem nog lekkerder te maken moet je hem zeker 6 uur in de koelkast zetten, of 1 uurtje in de vriezer, dat werkt denk ik ook wel. Misschien is de vriezer sowieso wel beter omdat de vulling dan lekker goed opstijft en als je in je eentje bent kan je gewoon telkens een stukje pakken (eerst hard laten worden, dan in stukjes snijden en dan apart verpakken) en is hij ook langer houdbaar. Mocht je hem in de vriezer doen, haal de taart dan 20 minuten van te voren uit en laat hem langzaam op je aanrecht ontdooien voordat je hem aansnijd. Oh en hij smaakt zoooo heerlijk, echt een aanrader! En wie zegt dat je met suikervrij eten niet kunt genieten?

pindakaastaart7

pindakaastaart5

pindakaastaart6

Ga jij deze pindakaastaart ook proberen?

18 gedachten over “Gezonde & suikervrije pindakaastaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.