Gezonde pizza zonder korst

pizza1
Gezonde pizza zonder korst? Whaat?! Ja het kan echt! Lekker genieten van je pizza zonder de calorierijke bodem. Zoals ik al eerder zei ben ik op de wat meer natuurlijke ingrediënten en tarwe- en glutenvrije toer en dit is zeker een van de gerechten die daar lekker bij horen.

Natuurlijk heeft deze pizza wel een bodem, want waar moet je anders je vulling op strooien? Deze bodem is echter gemaakt van zuivelproducten die veel minder koolhydraten en veel meer proteïnen bevatten en daardoor beter voor je zijn. Ik was bang dat deze pizza echter niet goed zou vullen,  maar omdat je nu lekker veel vulling erop kan doen zat ik er de hele avond heel erg vol van haha!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon/pizza)
1 ei
100 gram roomkaas
3 eetlepels parmezaanse kaas kruimels
1 eetlepel knoflookpoeder
pizzasaus/pastasaus
geraspte kaas
vulling naar keuze: ik gebruikte 1 plakje ham, wat schijfjes cervelaatworst, 1 bosui, 1 halve rode paprika, 1 halve gele paprika en wat basilicum als topping.

pizza3

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de roomkaas in een kom, klop het wat los en voeg het ei, de parmezaanse kaas en de knoflookpoeder erbij. Meng het goed door elkaar en schep het mengel op een ingevette bakplaat. Ik had het op bakpapier gedaan omdat ik een kleine oven heb en geen bakplaat, en ik raad je dus ook af om bakpapier te gebruiken haha. Doe het mengel in de oven voor ongeveer 10 minuten totdat deze mooi bruin is. Haal de bodem uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. In deze tijd kun je mooi al je groenten en vlees voorsnijden zodat je die daarna er makkelijk op kunt leggen. Nadat je bodem is afgekoelt besmeer je deze met de saus, strooi je al je liefhebbende ingrediënten erop en sluit je je pizza af met wat lekkere geraspte kaas. Vervolgens mag je pizza nog eens 10 minuutjes in de oven, doe er nog wat basilicum op en klaar issie!

lizza2

Easypeasy! En nog goed voor de lijn ook! Ik miste eigenlijk de bodem niet super erg omdat ik nu een rijke vulling had. Normaal houd ik juist van die knapperige korst, maar een keertje zonder is ook prima te doen. Door de bodem van ei en roomkaas deed het trouwens heel erg aan als een quiche, waardoor de pizza een bijzondere smaak kreeg. Heel apart en toch lekker!

Is deze pizza zonder korst ook wat voor jou?



The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

9 comments

  1. Nele

    Moet ik zeker een keer proberen 🙂

    1. Miss Craftsy

      Zeker, echt doen! Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

  2. Joanne

    Wat een slim idee zeg! Ik ben wel benieuwd hoe dat smaakt 🙂

    1. Miss Craftsy

      Hahaha dankjewel! Gewoon een kwestie van uitproberen!

  3. agneta

    Wow dat ziet er goed uit! moeten we ook maar eens maken!

    1. Miss Craftsy

      Zeker! Keer wat anders dan die normale pizza’s 🙂

      1. agnet

        Haha ja die eten we al genoeg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.