Gezonde kwarktaart

fruit_yoghurt_taart1
Volgens mij is kwarktaart nog een redelijke gezonde taart als je mag kiezen tussen al die heerlijke taarten die er al bestaan. Maar eigenlijk vind ik kwarktaarten nooit zo heel lekker haha. Toch sprak me dit recept voor een gezonde yoghurtfruittaartje me wel aan. En ik had geluk, want hij was echt heel lekker!

Wat heb je nodig?
1 liter volle yoghurt
60 ml honing
1 eetlepel citroenschil, geraspt
300 gram frambozen of ander vers (rood) fruit
125 gram (blanke) amandelen
100 gram gedroogd fruit, ik gebruikte mango
20 gram gedroogd kokosrasp

Hoe maak je het?
Om een meer kwarkstructuur te krijgen, moet je de yoghurt laten uitlekken. Dit kan je het beste doen door een kom/bak te pakken met een zeef en een theedoek. Leg de zeef in de kom en leg daaroverheen de schone theedoek. Schenk daaroverheen je hele pak yoghurt en laat het minimaal twee uur staan om uit te lekken. Je zult zien dat het vocht in de kom terecht komt en je yoghurt steeds dikker wordt.

fruit_yoghurt_taart5
Als je yoghurt is uitgelekt, gooi je het vocht weg en meng je de yoghurt in een kom met de honing en de citroenrasp. Roer het even goed door en zet het vervolgens aan de kant.

fruit_yoghurt_taart4
Meng in een blender of keukenmachine de amandelen met het gedroogde fruit en de kokosrasp. Officieel moet je blanke amandelen gebruiken, maar ik kan die nergens vinden, dus ik gebruikte gewoon normale amandelen. Mix alle ingrediënten goed met elkaar totdat je een wat plakkerig deeg krijgt. Vervolgens kun je het deeg in een kleine taartvorm of bakblik doen. Ik heb alleen een 26 cm taartvorm en daar is hij dus te groot voor. Maak je deeg met een eetlepel mooi vlak en gelijk. Lukt dit even niet? Maak je eetlepel dan even nat met water, dan moet het al beter gaan.

fruit_yoghurt_taart3
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je yoghurtmengsel over het deeg te verdelen en vervolgens het fruit eroverheen te doen. Omdat het nu niet echt het zomerseizoen is, is rood fruit best duur. Ik heb er dus voor gekozen om bevroren zomerfruit te kopen uit de diepvries. Het is natuurlijk niet zo lekker als vers fruit, maar het volstaat prima. Zet je taart minimaal 2 uur in de koelkast om hem lekker koud en een beetje stijf te laten worden. Zo komen alle smaken ook even goed tot hun recht.

fruit_yoghurt_taart2
fruit_yoghurt_taart1
Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

8 comments

 1. Janieke

  Mmmm klinkt heerlijk!
  Misschien een domme vraag; waarom gebruik je geen échte kwark voor deze taart ;)?

  1. Miss Craftsy

   Thanks! En er bestaan helemaal geen domme vragen! Je kan in plaats van de volle yoghurt ook kwark gebruiken inderdaad, maar ook daar zit nog best wel wat vocht bij. Om er echt hangop van te maken en het vocht te laten weglekken via een theedoek, werkt dat fijne met volle yoghurt dan met kwark. Natuurlijk kan je dat ook weglaten en meteen kwark in de schaal scheppen 😉

 2. Diede

  Klinkt heeel lekker en inderdaad redelijk gezond! Ik ontbijt ook vaak met griekse yoghurt, maar volgens mij kan je ook gewoon met deze taart ontbijten!

  1. Miss Craftsy

   Hahaha tuurlijk kan dat! Toen ik nog over had en heb ik het op een zondagochtend lekker opgegeten! En ik kan je zeggen, dat is echt heerlijk 😀

 3. Marloes

  Ziet er erg goed uit!

 4. Manon

  Dat ziet er heerlijk uit

Leave a Reply

Your email address will not be published.