wraps met ricotta saus

Gezonde en romige wraps met zoete aardappel

Wraps! Gimme more! Crème fraiche bij je wraps is gigantisch lekker, maar met het sausje uit dit recept ben je stiekem beter af!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 gram kipfilet
400 gram zoete aardappel
200 ml pomodoro
100 gram mais
100 gram zwarte bonen
1 ui
1 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1/2 el komijn
1/2 el knoflook
1 el koriander
8 meergranen wraps
100 gram kwark
100 gram ricotta
1 el peterselie
1 el Italiaanse kruiden

gezonde kip wraps

Hoe maak je de romige wraps met zoete aardappels?

Ik ben op de ricotta tour geloof ik. De vorige keer maakte ik al quesadilla’s met ricotta en ik dacht: hee dat kan ook met wraps! Alleen dan wil ik er wel een smeuïge en romig sausje van maken. Smeuïg en romig klinkt al meteen of het reuze slecht is en de calorieën erbij aankomen, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Wanneer je de geraspte kaas en crème fraiche vervangt door dit ricotta sausje, ben je eigenlijk veel beter af en heb je the best of both worlds.

Uiteraard is dit gerecht weer erg makkelijk om te maken en laat ik je graag zien hoe ik dit doe. Allereerst begin je met de zoete aardappel. Dit is het hardste ingrediënt, dus die heeft de meeste tijd nodig om lekker gaar te worden. Ik laat de schil van de zoete aardappel graag zitten, zo krijg ik namelijk meer vitaminen en mineralen binnen. Ik was dus alleen de zoete aardappels, snijd wat van de kontjes eraf en de rest gebruik ik. Ik snijd ze in kleine blokjes en deze bak ik rustig aan in een pan met wat kokosolie. Dat ruikt ook erg lekker, helemaal als de zoete aardappel al wat begint aan te bakken, jam!

wraps met zoete aardappel

Ook gaan we de kip in blokjes snijden. Deze kan je toevoegen aan de zoete aardappel en lekker meebakken. Hetzelfde doe je met de ui. Roerbak dit ongeveer een minuutje of 5 totdat de kip gaar is en de uitjes zijn geglaceerd. Daarna kan je de pomodoro, mais, zwarte bonen, paprika- en chilipoeder, komijn, knoflook en koriander toevoegen. Zet het vuur op laag en laat dit zeker een minuutje of 5 pruttelen.

Ondertussen kan je alvast beginnen met het sausje. Oja en vergeet ook niet om de oven even voor te verwarmen op 200 graden. Meng voor het sausje de ricotta met de kwark, peterselie en oregano. Roer goed door elkaar en smeer dan het sausje uit over de wraps. Verdeel vervolgens het kipmengsel op de wraps. Doe dit niet in het midden, maar op 1/3 van je wrap zodat je hem nog goed kan oprollen. Doe de wraps nog 10 minuutjes in de oven of zet ze onder de grill zodat de wraps lekker krokant worden.

meergranen wraps met zoete aardappel

Niet alleen krijg je nu heerlijke en voedende wraps dankzij de zoete aardappel, het sausje maakt de wraps echt super smeuïg en romig. Ik mis de gewone kaas en crème fraiche helemaal niet! Dit is op zichzelf al een smaaksmaker dat je er alleen maar meer van wilt. En wie zegt dat een gezonde maaltijd niet lekker kan zijn? Spoiler alert: ook met gezond eten moet je je inhouden want die 3e en 4e wrap voor jezelf zijn ook erg lekker ;).

[yumprint-recipe id=’24’]

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



Leave a Reply

Your email address will not be published.