hazelnootpasta

Gezonde chocolade hazelnootpasta

Genieten van een heerlijke boterham met pasta? Het kan nog steeds op een gezonde manier door zelf eenvoudig je chocolade hazelnootpasta te maken!

Wat heb je nodig? (voor 1 pot pasta)

200 gram hazelnoten
30 gram rauwe cacaopoeder
3 zakjes stevia of 30 gram palmsuiker
150 ml water
6 el olie
Mespuntje zout

pasta met hazelnoten

Hoe maak je de hazelnootpasta?

Ik kan echt genieten van pasta. Vooral de heerlijk combinatie van hazelnoot en chocolade. Het is dan ook niet voor niets dat Nutella pasta mijn favoriet is. Helaas bevat deze pasta zeer veel suiker en wilde ik op zoek gaan naar een gezonder en natuurlijker alternatief.

gezonde hazelnootpasta

En dat kan je gelukkig heel eenvoudig zelf doen met wat hazelnoten en cacaopoeder. Het is niet een op een te vergelijken met een chocoladepasta uit de supermarkt, maar deze zelfgemaakte versie verrast me wel. Jammie!

Voor de hazelnootpasta doe je de hazelnoten in een keukenmachine en pulseer je deze totdat alle hazelnoten hele kleine kruimels zijn geworden. Daarna voeg je beetje bij beetje de olie en het water toe zodat je alvast een pasta krijgt.

zelfgemaakte chocoladepasta

Tenslotte voeg je nog het cacaopoeder en het zout toe aan de pasta en mix je alles net zolang tot je een heerlijke pasta krijgt. Het zout heb ik er trouwens in gedaan zodat ik de pasta langer kan bewaren #winwin! De hazelnootpasta kan je meteen opeten dus smeren maar met die handel! En naast die boterham is het ook erg lekker om wat hazelnootpasta te smeren op plakjes appel en er dan wat granola tussen te doen.

[yumprint-recipe id=’62’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.