Gezichtsmasker tegen puistjes

gezichtsmasker2
Puistjes en acne, heeft wordt er niet mee lastig gevallen? Ik heb er de laatste tijd echt heel veel last van gehad en ik was echt klaar met die puistjes. Nu gebruik ik dagelijks een gezichtsmasker dat ingrediënten bevat om puistjes desastreus te bestrijden. Een hele fijne en effectieve DIY dit keer dus!

Het goed reinigen van je gezicht en je puistjes niet uitknijpen zijn belangrijke dingen om ervoor te zorgen dat puistjes jouw mooie gezicht niet meer verpesten. Soms is dat helaas niet genoeg en vrijwel elk meisje (en vrouw) heeft hier mee te maken gehad en soms nog steeds. Helaas ben ik er nog niet achter waarom ik de laatste tijd nu zoveel last heb van acne, maar ik was vastbesloten om het heft in eigen hand te nemen. Een zelfgemaakt gezichtsmasker tegen puistjes werkt niet alleen effectiever dan kant en klare masker, het is nog leuk om te maken ook!

Havermout
Met mijn boodschappenlijstje vol anti-puistjes producten sjeesde ik door de supermarkt en kocht mijn masker bij elkaar. Het beste product tegen puisten is havermout. Dit is dus niet alleen healthy voor in je yoghurt maar je puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Havermout werkt heel goed tegen puistjes om dat je hiermee het overtollige talg absorbeert. Je krijgt acne vaak op je vette t-zone en havermout droogt deze gebieden lekker uit. Een gezichtsmasker met havermout is een lekkere dikke pasta die ook een klein beetje hard wordt op je gezicht, waardoor alle puistjes lekker kunnen uitdrogen.

Tomaat
Als je puistjes hebt, heb je ook vaak een vette en rode huid. Een ingrediënt dat hier goed tegen helpt is tomaat. Je kan het sap uit een tomaat persen of je kan natuurlijk ook een pak verse tomatensap kopen. Bovendien verkleint tomaat je poriën, remt het ontstekingen en je krijgt er een mooie, frisse huid van.

Citroensap
Ook citroensap kan helpen tegen puisten. Net als havermout droogt het je puistjes uit en je krijgt tegelijkertijd een boost door de vitamine C die in het sap zit. Helaas raad ik je het af om citroensap te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Door het zuur kan je huid sneller irriteren en dit is dus een no go voor meiden met een gevoelige huid.

Karnemelk
Een huid met puisten is natuurlijk een onzuivere huid. Voor een mooie en zuivere huid wordt karnemelk aangeraden en deze nam ik dus ook maar gelijk mee.

Honing
Een laatste ingrediënt is niet per se effectief tegen puisten, maar het verzorgt en verzacht je huid heel goed. Ik heb het natuurlijk over honing, wat heel vaak als basis ingrediënt wordt gebruikt in gezichtsmasker. Bovendien blijft je mengseltje met honing lekker plakken op je gezicht.

gezichtsmasker1
Hoe maak je je eigen gezichtsmasker?
Op deze foto zie je mijn zelfgemaakt masker met alle bovenstaande ingrediënten behalve karnemelk. Ik gebruikte 2 eetlepels havermout (wel eerst tot poeder malen in je blender of keukenmachine!), 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroen en 1 eetlepel tomatensap. Dit mixte ik natuurlijk goed met elkaar tot een lekker papje. Je moet er wel voor zorgen dat het niet te dun is anders glijd het zo van je gezicht af. Doe er anders nog wat honing bij voor de plak :).

Ik doe mijn maskers altijd op met een oude foundationkwast (nadat ik mijn gezicht heel goed gereinigd heb natuurlijk!) omdat dit heel gemakkelijk is om aan te brengen en je kan het goed doseren. Met het masker kon ik twee keer doen en ik maak het altijd de avond van te voren, zodat je het nog in de koelkast kan zetten. Zo wordt je papje wat dikker en is het lekker fris om op te doen.

Laat het masker zo’n 10-20 minuten zitten totdat het droog is en maak dan met je handen je gezicht nat zodat het masker weer wat loslaat. Masseer het dan zachtjes in op je gezicht zodat het masker goed kan inwerken. Spoel alles goed af en klaar is kees! Ik heb de eerste paar keren mijn huid nog ingesmeerd met nachtcrème maar dat doe ik nu niet meer. Omdat ik een gemengde huid heb wordt deze vettig door de crème. Iets wat normaal erg goed is, maar dit als je je puistjes wilt laten uitdrogen. Tenzij je huid heel droog is zou ik het je afraden om daarna nog crème te gebruiken. Dankzij de honing voelt je huid heel gevoed en zacht aan, waardoor het eigenlijk ook niet nodig is. Gebruik elke avond (of dag, jouw feestje) een masker om zo snel mogelijk van je acne af te komen.

Nog een andere masker variatie: neem 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel karnemelk en mix dit goed met elkaar. Zo kan je steeds je eigen variatie maken.

Ga jij deze maskers ook maken?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.11 comments

 1. #throwback Mijn tips tegen puistjes - Miss Craftsy

  […] met wat ik op mijn gezicht aan trof. Ik gebruikte speciale producten voor acne, maakte zelf gezichtsmaskers tegen puistjes en begon te scrubben. Alles deed ik om maar van die smerige, rode monsters af te komen. Maar niets […]

 2. FILMPJE: Miss Talks a Lot - Miss Craftsy

  […] & 3. blog in het zonnetje De drie meest bekeken artikelen allertijden: 1. havermoutkoekjes, 2. gezichtsmasker tegen puistjes & 3. gezonde kwarktaart Mijn 3 favoriete comments: van Mary, Manon & Sharrel Mijn […]

 3. mayté

  kun je ook de karnemelk vervangen door halfvolle melk of volle melk?
  heb je dan nog steeds hetzelfde effect?

  1. Miss Craftsy

   Je kan het wel vervangen, maar door de zuurbalans kan het effect wel minder zijn of in elk geval minder snel. Succes!

 4. madelonxD

  Ik heb altijd kleine bultjes op mijn voorhoofd en rond mijn mond ik doe er heel veel tegen maar niks helpt 🙁

  1. Miss Craftsy

   Wat vervelend Madelon! Weet je zeker dat dit puistjes zijn? Het kunnen bijvoorbeeld ook gerstekorrels zijn en die hebben volgens mij een andere aanpak nodig. Sowieso lijkt het me verstandig, als je er al langere tijd heel veel last van hebt om naar de dokter te gaan en hem om advies te vragen. Dit kan je gewoon doen en hij/zij zal je een goed advies kunnen geven. Mocht je natuurlijk nog vragen hebben, dan mag je me altijd nog mailen! Ik hoor het graag 🙂

 5. anoniem pleace?♥

  Mijn huid is soms heel vettig en kurk droog en kan niet tegen puisten on uit geknepen want dat ziet er zo onverzorgt uit nou heb ik allemaal littekens hoe haal ik die weg?

  1. Miss Craftsy

   Aaah dat is ontzettend vervelend! Als eerste zou ik je huidverzorging gaan aanpassen en kijken wat voor huidttype je precies hebt. Het komt namelijk niet vaak voor dat je een hele vette maar ook een hele droge huid hebt. Je kan namelijk je echte huiddtype camoufleren doordat je verkeerde spullen gebruikt. Probeer eens een paar dagen geen make-up te gebruiken en reinig je huid alleen met water en doe ook geen crème op. Hoe je huid dan na een paar uur aanvoelt is waarschijnlijk te echte huidtype. Waarschijnlijk werken milde producten voor de gevoelige huid (ik gebruik de aloë vera lijn van The Body Shop) voor jou het beste en daarmee kan je je huid kalmeren. Dat je natuurlijk aan je puistjes gaat zitten is niet fijn, want dan wordt het inderdaad erger en krijg je littekens. Acne littekens gaan niet zomaar weg en dat kan soms maanden of zelfs meer dan een jaar duren. Ik zou je daarom ook aanraden om contact op te nemen met je huisarts of een huidtherapeute, want er zijn speciale behandelingen om acne littekens te verwijderen en zij kunnen je ook beter adviseren om goed voor je huid te zorgen en van je acne af te komen. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen en op mijn blog zijn ook nog meer artikelen te vinden over acne, mocht je nog meer research willen doen :). Succes ermee en als je nog vragen hebt hoor ik het graag!!

 6. MIJN TIPS TEGEN PUISTJES | Miss Craftsy

  […] met wat ik op mijn gezicht aan trof. Ik gebruikte speciale producten voor acne, maakte zelf gezichtsmaskers tegen puistjes en begon te scrubben. Alles deed ik om maar van die smerige, rode monsters af te komen. Maar niets […]

 7. Life Of Roshelle

  Ik heb zelf niet zo veel last van puistjes of acne, ik heb juist een suuuuper droge huid! Ik moet dus juist smeren met crèmes, anders lijkt mijn gezicht net van steen!

  1. Miss Craftsy

   nee dan werkt dit masker niet voor je. Alhoewel je wel honing als basis kunt gebruiken. Als je het leuk vind kan ik binnenkort een artikel plaatsen voor het maken van een masker voor de droge huid? Ideaal voor de koude winter die eraan zit te komen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.