gevulde paprika met yoghurtsaus

Deze gevulde paprika’s met couscous hebben een heerlijk kruidig en warm Marokkaans tintje en zijn lekker fris dankzij het yoghurtsausje.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

3 of 4 paprika’s
200 gram gehakt
75 gram couscous
30 gram rozijnen
1 ui
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl kaneel
75 ml yoghurt
1 tl munt
Peper en zout

gevulde paprika met couscous

Hoe maak je de gevulde paprika’s met couscous?

  • Bak gehalveerde paprika’s 20 minuten op 200 graden.
  • Bereid de couscous met 75ml water.
  • Bak het gehakt en ui met de kaneel, komijn, paprikapoeder en rozijnen in een pan.
  • Voeg de couscous hieraan toe zodra hij klaar is.
  • Maak de saus door de kwark met munt en peper en zout te combineren.
  • Schep de couscous vulling in de paprika’s en top af met de saus.

Deze gevulde paprika’s hebben een heerlijk Marokkaans tintje dankzij de couscous, kruiden en rozijnen. Ik kan zo genieten van deze combinatie van smaken.

Behalve als avondmaaltijd kan je dit ook gemakkelijk als lunch eten. Snijd dan bijvoorbeeld de paprika klein en bak hem mee zodat je het de volgende dag als salade kunt gebruiken. 

marokkaans gevulde paprika

Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Doe de paprika’s 20 minuten in de oven. Kies je ervoor om er wat kaas in te doen, doe dan eerst de paprika 10 minuten in de oven, vul ze en doe de paprika daarna nog eens 10 minuten in de oven.

Doe de couscous in een bakje en schenk daar 75 ml kokend water overheen. Roer door en laat even staan. Rul ondertussen het gehakt in een pan. Snijd een ui klein en voeg deze toe. Nu kun je ook het paprikapoeder, komijn en kaneel toevoegen samen met de rozijnen. 

Roerbak het gehakt een paar minuten door en schep dan de couscous erdoorheen. Ondertussen maak je de saus door de kwark te combineren met de munt en peper en zout. Als de paprika’s klaar zijn vul je ze met de couscous vulling en top je het af met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *