fitbit charge 2

Getest: Fitnesstracker Fitbit Charge 2

Ik ben altijd al een statistiekenmeisje geweest en zou het liefst altijd alles willen weten wat er met mijn lichaam gebeurd. Een fitnesstracker als de Fitbit Charge 2 zijn dan ook echt een uitkomst en sinds een paar weken mijn nieuwe speelgoed.Een fitnesstracker is een apparaat dat je beweging trackt. In het afgelopen jaar heb ik heel veel mensen gezien die een fitnesstracker hebben aangeschaft en ook ik kreeg er steeds meer oren naar. En daarom heb ik de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar welke fitnesstracker het beste bij mij past. En zie hier de testresultaten.

Waarom Fitbit?

Fitbit is de Nutella onder de chocoladepasta’s. Dat wil niet zeggen dat het je favoriete smaak is, maar wel dat het een kwalitatief goede pasta is. En dat is Fitbit dus ook. Ik was er eigenlijk al snel uit dat ik liever voor een kwalitatief goed apparaat wilde gaan. Dan wist ik zeker dat ik een langdurig en goed werkend apparaat had en ook dat er een hele fijne app bij zit met heel veel mogelijkheden.

fitnesstracker

Waarom de Fitbit Charge 2?

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Alta HR en de Fitbit Charge 2. Met beide kun je je stappen tellen, je hartritme meten, je slaap bijhouden en een voedingsdagboek bijhouden. Maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de Charge 2 veel meer waard voor je geld is en dat je er ook extra features bij hebt zoals GPS en traplopen. Vooral die eerste is heel fijn als je gaat hardlopen.

De eerste stappen met de Charge 2

Eindelijk was het zover: mijn Fitbit Charge 2 was binnengekomen. Als eerste ga je de Fitbit instellen door de app te downloaden, allerlei gegevens in te vullen en de app te syncen met je armband. En weet je wat het leuke was? Hij gaat meteen doelen met je afstemmen. Zo moet ik 8000 stappen per dag halen, een week lang een dagboek bijhouden en 5x per week bewegen. En dat maakt het juist extra leuk om jezelf gemotiveerd te houden.

fitbit charge 2

Voordelen van de Fitbit Charge 2

 • Het is een volledig apparaat om alles wat je wilt weten over je gezondheid te tracken. Hoeveel stappen je maakt, hoeveel je sport en beweegt, hoeveel je verbrandt, wat je eet, hoeveel water je drinkt, hoe je slaapt en je hartritme. En vast nog veel meer dat ik nu vergeet.
 • Je kan heel gemakkelijk doelen stellen en je daaraan houden. Je Fitbit Charge 2 geeft je ook de hele tijd motiverende boodschapjes zoals: time for stepping en andere leuke dingetjes en geeft herinneringen als je iets moet doen.
 • Hij trackt zelf een activiteit als je iets langer voor 15 minuten doet. Ook kan je zelf een workout starten en bijhouden en heb je de mogelijkheid om uit meerdere activiteiten te kiezen.
 • Heel veel mensen zitten teveel en daar heeft de Fitbit een oplossing voor. Zo moet ik tussen 9 en 18 uur elk uur 250 stappen maken. Is het 10 minuten voor het uur? Dan begint mijn Fitbit te trillen en is het tijd om aan de slag te gaan hihi.
 • De Fitbit zit boordevol met statistieken. Bij elk doel kan je weer verder klikken om meer te weten te komen en te leren. Ook verwijzen ze naar interessante artikelen en word je via de mail ook heel fijn geholpen. Het is echt een instrument om meer te weten over jezelf en daarin te verbeteren.
 • Naast het aantal stappen meet hij ook hoeveel trappen je hebt gelopen, hoeveel kilometer, hoeveel calorieën je die dag verbrandt hebt en hoeveel actieve minuten je hebt gehad.
 • Daarnaast zijn er ook allerlei (solo) challenges mogelijk met je vrienden en zijn er via de app ook allerlei workouts waar je uit kunt kiezen en mee kunt trainen.

fitbit app

Nadelen van de Fitbit Charge 2

 • Het enige grote nadeel dat ik van de Fitbit Charge 2 heb ervaren is dat de stappenteller niet altijd nauwkeurig is. Hij zit natuurlijk om je pols en niet om je enkel, dus hij telt ook stappen als je niet beweegt. Bijvoorbeeld: laatst was ik de afwas aan het doen en toen ik klaar was had ik er ineens een paar honderd stappen bij omdat ik lekker enthousiast de afwas aan het doen was. Nu heb ik daar verder niet zo heel veel problemen mee omdat je dan toch extra calorieën aan het verbranden bent in plaats van dat je op de bank zit. Je zet dan alleen niet fysiek die 8000 stappen.
 • Verder moet je er natuurlijk wel bewust van zijn dat je de Fitbit regelmatig moet opladen, zo na 5 à 6 dagen. Het nadeel hiervan is dat je hem dan niet om kan hebben. Wat wel heel fijn is dat Fitbit aangeeft wanneer je hem moet opladen, zodat je er rekening mee kan houden. Ik laad hem meestal op wanneer ik achter mijn computer zit. Dan beweeg ik toch niet en dus dat ik mooi een dubbel voordeel.
 • Ik moest ook heel erg wennen aan het om hebben van de armband. In tegenstelling tot een horloge, zit er hier een meetapparaatje in dat een soort van in je huid prikt. Ondanks dat je het bandje niet al te strak om doet, moet je (of in elk geval ik) hier best aan wennen, ook als je hiermee gaat slapen. Het is natuurlijk raar omdat om te houden. Inmiddels ben ik er wel aan gewend, maar alsnog is het goed om hem soms even af te doen en er niet mee te slapen. Ook is hij trouwens niet watervast, dus je kan er ook niet mee gaan douchen.
 • Het eetdagboek is reuzehandig om bij te houden hoeveel je eet en hoeveel je verbrandt en of dit gelijk blijft of minder of meer is naar gelang je wilt afvallen of aankomen. Het enige nadeel hiervan is dat het dagboek ingesteld is op de Engelse markt. Heel veel producten die we hier in Nederland hebben staan er dus niet bij. Dat is dus even passen en meten. Wat ik nu vooral doe ik uitgaan dat dingen als groenten en fruit gewoon hetzelfde is en bij een ander product het aantal calorieën per 100 gram opzoeken en daar een passend Engels product bij vinden. Soms hebben ze ook producten die ‘common’ zijn. Als je die kiest en hem op 100 gram instelt, kan je het aantal calorieën aanpassen naar het Nederlandse product. Dan weet je in elk geval wel dat het aantal calorieën wel klopt.

Misschien klinken de Fitbit voordelen wat magertjes, maar ik ben er super dolenthousiast over! Ik ben heel blij dat ik de Fitbit Charge 2 heb aangeschaft en dat ik nu nog meer gemotiveerd word om gezonder door het leven te gaan en te weten dat ik goed bezig ben. Wanneer jij ook wel wat extra motivatie kunt gebruiken en benieuwd bent naar allerlei statistieken over je gezondheid om zo je gezondheid te kunnen verbeteren, dan is de Fitbit echt een musthave als je het mij vraagt :).SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.