Get ready for summer!

meezitten-2

De zomer komt langzaam dichterbij en dat betekent voor de meeste mensen zon, zee en strand. Hoewel die laatste twee nog even op zich laten wachten voor mij, hoop ik deze zomer al wel veel van dat heerlijke zonnetje te hebben gezien. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als ik lekker fit ben om die mooie shorts en bikini te showen. I’m getting ready for summer en dit zijn mijn favoriete workouts.

Ik besef me ook wel dat ik er zo prima uit zie, maar ik voel me net altijd wat beter als ik van fitter en strakker in mijn lichaam zit. Vast heel erg herkenbaar, want volgens mij ervaart elke vrouw dit wel zo haha. Bij mij helpen het doen van verschillende workouts me om dat fitte lichaam te krijgen dat ik voor ogen heb, of in elk geval hoop ik dat die wintervetjes er weer af zijn voor de zomer ;). Benieuwd welke workouts mijn favoriet zijn op dit moment?

zomer1

1. Kayla Itsines

Jup, blog workout nummer 1 op dit moment. Volgens mij doet heel blogland hieraan om onszelf lekker klaar te stomen voor de zomer. Voor het geval je het nog niet kent, Kayla is een hele jonge personal trainer uit Australië die een killing trainingschema en andere guides heeft opgezet om een fit lichaam te krijgen. Een van de bekendste is de Bikini Body Guide (BBG) dat bestaat uit een 12 weken trainingschema en er zit ook een voedingsschema bij met een voorbeeldmenu van 1 week. Je moet dan 3x in de week haar programma volgen van 2 circuits die je 2x doet en dan 7 minuten lang. Ik was heel erg benieuwd of dit iets voor mij zou zijn en nu ik er eenmaal mee bezig ben wil ik het ook afmaken. Als jullie dit lezen begin ik net met week 8, maar stiekem ben ik er al klaar mee haha. Om de oefeningen van een pdf bestand te lezen met een muziekje op en een stopwatch naast me is leuk in het begin, maar ik merk aan mijzelf dat ik de interactie mis met iemand anders, iemand die me stimuleert. Ook vind ik de oefeningen niet helemaal voor mij gemaakt. Ik worstel soms meer met de oefeningen dan dat ik ze uitvoer en na heel veel push ups of andere oefeningen waarbij ik op mijn polsen moet leunen, moet ik opgeven omdat mijn zwakke polsen zo zeer doen. Ik geef steeds sneller op en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling haha!

2. Blogilates

Mijn tweede favoriet en waarmee ik verder wil gaan als ik klaar ben met de BBG, is Blogilates. Dit zijn hele toffe Pop Pilates video’s van Cassey Ho en volgens mij is zij wel de bekendste YouTuber met trainingvideo’s. Hier heb je wel de interactie met de vrolijke Cassey die gewoon lekker doorpraat tijdens de oefeningen hoewel ze soms echt killing zijn. Ik heb nog steeds niet uitgevonden hoe ze het doet. Elke maand kan je gratis een trainingsschema downloaden met een samenstelling van verschillende video’s die zij gemaakt heeft zodat je een complete workout hebt. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven voor haar nieuwsbrief. Echt awesome en ik merk dat ik dit nu heel erg leuk vind om te doen, misschien ook wel omdat het nieuw is voor me.

3. 30 Day Shred

Vorig jaar heb ik dit superveel gedaan: het 30 Day Shred programma gevolgd van Jillian Michaels. Ook voor Kayla heb ik dit programma veelvuldig gevolgd. Waarom? Omdat het programma precies bij mij past. Je wisselt cardio, kracht en abs met elkaar af, het is net goed vol te houden en het kost je maar iets meer dan 20 minuten per dag. Ook dit zijn video’s en ik vind het gewoon hele fijne oefeningen die ik goed kan uitvoeren. Het enige nadeel is dat er maar 3 video’s zijn die je elk 10 dagen achter elkaar zou moeten doen. De eerste keer de 30 Day Shred volledig doen is heel leuk, maar ik raak al (voor het geval je het nog niet door had) snel uitgekeken op telkens dezelfde oefeningen doen. Ik wil uitdaging!

4. Insanity

Oef! Dit programma heb ik twee jaar geleden geprobeerd en dit is echt letterlijk een te insane programma waar je echt geen beginner voor moet zijn om dit te doen. Ik vraag me af hoe ik dit heb kunnen volhouden. Mijn conditie lijkt nu echt wel minder haha. Maar wil je snel resultaat zien en ben je bereid om daar ook echt hard voor te werken? Dan is dit wel echt een heel tof programma. Samen met Shaun T werk je aan je conditie en zie je je spieren veranderen binnen no time. Shaun motiveert je echt, hoewel ik ook echt naar hem gescholden heb haha. Uiteindelijk heb ik moeten stoppen omdat het te zwaar werd voor mijn knieën, maar als je langer zou doen over het 60 dagen programma door het niet elke dag te doen, denk ik dat het wel haalbaar moet zijn :). Als je voor een iets eenvoudigere versie met Shaun T wilt gaan, probeer dan eens de voorganger Hip Hop Abs.

zomer2

5. Emilia!

Mocht je de andere 4 programma’s kennen, deze ken je vast en zeker niet! En daar is een hele logische verklaring voor: dit is namelijk mijn lerares op het sportcentrum in Nijmegen, waar ik ook regelmatig te vinden ben. Ik volg bij haar als het even kan dance workout, zumba en pilates en dankzij haar word ik weer helemaal vrolijk en energiek. Bij Emilia doe ik dus de cardiolessen en pilates als gedeeltelijke ontspanning en ik blijf het heerlijk vinden. Ook al heb ik soms echt geen zin om te gaan, na zo’n les ben ik weer helemaal happy!

Nu het mooier weer is, lukt het me ook beter om weer fanatiek te gaan sporten. Ik probeer in elk geval haha, want soms is mijn motivatie een tikkie weg als ik een hele dag lang gewerkt heb en moe thuis kom. Maar ik heb een doel en daar streef ik dan ook naar. Nu maar hopen dat ik over twee maanden al weer iets dichter bij dat doel ben.

Welke sport doe jij om fit voor de zomer te worden?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Esther

    Ik heb toevallig gisteren het boek van Kayla gedownload! Even bekijken of ik me precies aan het schema ga houden, maar de oefeningen van maandag week 1 vond ik in ieder geval al erg fijn. Thanks voor de video van Blogilates, die heb ik nog nooit eerder gedaan, maar die eerste video bevalt me al goed. Yesss, getting ready for summer 🙂

    1. Miss Craftsy

      Good luck! Ik hoop dat je het vol gaat houden. En graag gedaan, ik vind Cassey echt heel leuk. We can do this+

Leave a Reply

Your email address will not be published.