Geroosterde kikkererwten

geroosterde-kikkererwten-3

Aan alle slechte chips en borrelnootjes: blijven jullie maar lekker in het supermarktschap liggen, want hier is de gezonde vervanger, ik, de geroosterde kikkererwt! Wow, wat ben ik verrast door deze heerlijke snack. Het is simpel, superlekker en bovenal heel gezond, want je zit stiekem gewoon groenten te eten!

mango Wat heb je nodig? (voor 1 snack portie)

○ 50 gram kikkererwten (geweekt of uit blik)
○ kruiden zoals: zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en kurkuma
○ that’s it!

geroosterde-kikkererwten-1

mango Hoe maak je de geroosterde kikkererwten?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat, leg daar bakpapier op en strooi daarover heen de kikkererwten. Vergeet niet als je gedroogde kikkererwten gebruikt om deze eerst een nachtje te laten weken.

geroosterde-kikkererwten-2

Let er ook goed op dat de kikkererwten een beetje los van elkaar liggen, zodat die erwtjes goed de kans krijgen om lekker knapperig te worden. Strooi er daarna lekker veel kruiden overheen en stop de kikkererwten daarna 20 minuten in de oven totdat ze lekker bruin en knapperig geworden zijn. Is dat bij jou niet het geval? Schep de kikkererwten dan eens om en stop ze dan nog eens maximaal 10 minuten in de oven.

geroosterde-kikkererwten-4

mango Tips & Taste

Wat een zaligheid is dit zeg! En zo makkelijk ook. Je krijgt met deze snack echt het gevoel dat je gewoon borrelnootjes aan het eten bent en dat samen met het feit dat het zo gezond is, vind ik echt helemaal leuk. Naast dat je de geroosterde kikkererwten kunt gebruiken als tussendoortje, of als snack voor op de vrijdagavond, kun je geroosterde kikkererwten ook toevoegen aan je salade, of als wannabe croutons voor in je soep. Helemaal als je alleen een puur groentesoepje hebt is dat ideaal, omdat kikkererwten je goed voeden en je dus ook geen toast hoeft te gebruiken. Kikkererwten zijn namelijk een clean product en bevatten meer voedingsstoffen dan brood naar mijn idee.

geroosterde-kikkererwten-5

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens van deze gezonde snack gehoord en ga jij het snel uitproberen? Eet smakelijk!

Nieuwsbrief





8 comments

  1. Maaike

    Al wel van gehoord. Nooit geprobeerd, nu toch maar snel eens doen. Hoelang kun je ze bewaren? Of meteen dezelfde dag opeten?

    1. Miss Craftsy

      Is zoooo lekker! Ik weet het eigenlijk niet. Ik snoep ze namelijk dezelfde dag nog op. Ik kan me wel voorstellen dat de knapperigheid er snel af gaat, maar in een luchtdicht bakje moet het denk ik wel een paar dagen uitproberen. Als ik straks aan mijn baan begin, wil ik dit gaan maken in stock voor als tussendoortje dus dan kan ik het voor je gaan testen 🙂

  2. Anne @ booksbakingandblogging

    Wauw, wat maf, haha! Nu ben ik wel heel benieuwd hoe het smaakt, misschien moet ik het binnenkort ook maar eens even uit gaan proberen! Het ziet er in elk geval lekker uit. 🙂 Zijn ze van binnen ook helemaal crunchy?

    1. Miss Craftsy

      Ik vind het heerlijk! En dankjewel! Als je ze goed bakt, dan wel. Zorg er sowieso voor dat de kikkererwten genoeg ruimte hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid ook. Gister bakte ik 100 gram met 25 minuten, en die waren echt heerlijk knapperig. Wel een paar die dan net iets minder knapperig zijn, maar sowieso een goede bite hebben. Ik ben benieuwd of jij ze ook lekker vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.