geroosterde edamame met parmezaanse kaas

Geroosterde edamame met Parmezaanse kaas

Heb je zin in een crunchy en voedzame snack of een heerlijk bijgerecht? Dan wil je deze geroosterde edamame met Parmezaanse kaas zeker een proberen!Wat heb je nodig? (voor 1 portie)
1 klein blikje edamame
20 gram Parmezaanse kaas (poeder is makkelijker)
1 el olijfolie
1/4 tl knoflookpoeder
peper en zout

geroosterde edamame met parmezaanse kaas 2

Hoe maak je de geroosterde edamame met Parmezaanse kaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes pf gebruik poeder
  • Leg de uitgelekte edamame op een ovenschaal en bestrooi met olijfolie, Parmezaanse kaas en kruiden
  • Bak de edamame 15 minuten

Soms heb je zin in iets zouts en hartigs. Maar wat eet je dan als gezonde foodie dat deze urge ook helemaal vervuld? Nou deze geroosterde edamame met Parmezaanse kaas bijvoorbeeld. Overigens doen de geroosterde kikkererwten die bijna hetzelfde smaken als croutons het ook heel goed als snack.

Maar dit keer dus de geroosterde edamame. Het begon sowieso bij het feit dat ik nog nooit edamame had gegeten. Ik lust wel bonen, maar ze zijn niet superfavoriet of zo. Dus ik wist ook helemaal niet of ik deze aanwinners wel zo lekker zou vinden. Maar als vega vervanger en een ware aanwinst in foodieland, kon ik natuurlijk niet achterblijven door ze niet te gaan eten.

geroosterde edamame met parmezaanse kaas 3

De volgende vraag was dan bepalen hoe ik ze zou eten. Je ziet ze vaak in de inmiddels fameuze pokébowls, maar ik wist niet of ik de bonen zonder er iets mee te gaan doen lekker zou vinden. Nee, de oven moest er wel aan te pas komen besloot ik. En toen de kaasfreak in me naar boven kwam, besloot ik ze te roosteren met Parmezaanse kaas. Heerlijk dus als tussendoortje of als snack voor op de vrijdagavond, of als bijgerecht van je diner. Zo at ik het samen met een heerlijk stukje biefstuk.

Voor de geroosterde edamame verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bonen uitlekken in een zeef. Voor dit gerecht is het handiger om Parmezaanse kaas in poedervorm te hebben, maar als je net als ik alleen maar een stuk hebt, werkt dat dus ook heb ik ondervonden. Doe de bonen in een bakje samen met de Parmezaanse kaas, de kruiden en de olijfolie. Roer alles goed door elkaar en doe vervolgens alles op een bakplaat. Verspreid alles goed en bak de edamame daarna ongeveer 15 minuten of totdat de bonen lekker krokant zijn.

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.