Gegrilde sperziebonen met bacon

gezond bijgerecht met sperziebonen

Geen BLT, maar een BAB: beans, almonds and bacon. En dat alles even op de grill zorgt ervoor dat jij het lekkerste bijgerecht op tafel hebt staan.


Letterlijk alles wat ik op de grill gooi komt er superlekker weer vanaf. Ik houd gewoon ontzettend van die grillsmaak. En wist je dat het ook veel gezonder is dan gewoon (roer)bakken? Je hoeft namelijk geen olie of iets te gebruiken, maar je grillt het op laag vuur in zijn eigen vet of vocht. Wat een bonuspunten. Dit bijgerecht wordt vaak geserveerd bij Thanksgiving, maar dit gerecht is zo eenvoudig (en lekker) dat je het gemakkelijk elke andere dag kunt klaarmaken. En het zoute van de bacon en de crispy amandel en sperziebonen maken het gerecht helemaal spectaculair. Het is trouwens heel erg lekker met een stukje kip erbij.

gegrilde sperziebonen

Wat heb je nodig? (Voor 2 bijgerechten)

400 gram sperziebonen
25 gram amandelen
4 plakken bacon
1 eetlepel rozemarijn

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

thanksgiving gerecht met sperziebonen

Hoe maak je de gegrilde sperziebonen met bacon?

Haal die grillpan tevoorschijn en grill daarin de plakjes bacon. Dop ondertussen je sperziebonen, snijd ze doormidden en doe ze even onder de douche. Als de plakjes bacon klaar zijn leg je ze op een keukenrol en laat je ze even afkoelen. Doe de sperziebonen vervolgens in de grillpan en rooster ze. Snijd de amandelen in kleinere stukjes en rooster ze na zo’n 5 minuten mee met de sperziebonen. Strooi er ook even wat rozemarijn overheen. Snijd ook de bacon in kleinere stukjes en voeg deze ook toe aan de sperziebonen. Je bijgerecht is klaar als de sperziebonen mooi geroosterd zijn.

sperziebonen met bacon

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Dominique

    Oeh dat ziet er lekker uit, ga ik zeker ook een keer maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.