Gegrilde groenten Asian Style

gegrilde_groenten_azie2
Ik ben geen echte fan van de Aziatische keuken, maar wat hou ik toch van wokken. Dit recept is een wok look-a-like, maar dan met gegrilde groenten voor een extra lekkere bite!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
1 biefstuk
ketjap
olie
knoflook
gember
knoflook koriander wokolie (of een andere wokolie in een smaak die jij lekker vindt)
een hele grote portie aan groenten: ik gebruikte courgette, een rood uitje, 1/4 paprika

Hoe maak je het?
Snijd de biefstuk in blokjes en doe ze in een kom. Daarna snijd je zeker twee tenen knoflook en een stukje gember in kleine stukjes en die voeg je ook toe in de kom. Doe er vervolgens twee eetlepels olie en twee eetlepels ketjap bij en roer het mengsel goed door. Dit laat je zeker even 10 minuten marineren, zodat de smaken lekker met elkaar kunnen mengen.

gegrilde_groenten_azie5
Ondertussen kun je natuurlijk lekker al je groenten gaan snijden. Doe nog een klein beetje olie in de grilpan om te voorkomen dat de groenten en de biefstuk aan de bodem gaan plakken omdat de pan natuurlijk niet glad is. Doe als eerste de groenten in de pan die wat langer moeten grillen, zoals courgette en bonen. Voeg de andere groenten toe samen met de biefstuk en gril de biefstuk zachtjes bruin. Voeg als laatste de ui toe omdat ze erg slinkt als je deze in blokjes hebt gesneden.

gegrilde_groenten_azie4
Voeg ondertussen een flinke scheut wokolie toe om de groenten en het vlees een lekker smaakje te geven. Grill de groenten verder bruin en de biefstuk gaar. Dit alles hoeft denk ik maar zo’n 5 minuutjes te duren omdat je natuurlijk wilt dat je biefstuk lekker mals blijft. Dus als je je groenten wat gaarder of bruiner wilt hebben hou hier dan rekening mee en voeg zo nodig de biefstuk wat later toe. Schep je Aziatisch maaltje op een bord en geniet ervan!

gegrilde_groenten_azie1
gegrilde_groenten_azie3
Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

5 comments

 1. Debbie

  Ohh heerlijk van zulke recepten hou ik wel zet hem in mijn favorieten.

 2. Manon

  Oh yummy dat ziet er lekker uit, nu wil ik ook lekker gaan wokken. Ik ga dit is met een andere wokolie proberen die jij gebruikt heb, heb ik al vaak op!

 3. Mirne

  Lekker gezond ook! Ik krijg het alleen nooit voor elkaar om een biefstuk in reepjes te snijden, ik eet zo graag een heel biefstukje.

  1. Miss Craftsy

   Haha zo moeilijk is dat toch niet? Ik gebruik lekker een scherp mes en dan lukt het prima! Ik vind het altijd zo lekker om biefstuk in kleinere stukjes te hebben in een gerecht als deze, lijkt er veel meer smaak aan te zitten haha!

   1. Mirne

    Het snijden lukt me wel, ik vind het gewoon altijd zo zonde van een prachtige biefstuk. Wat stom is, want het kan inderdaad erg lekker zijn in zo’n gerecht. haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.