Garnier micellair water

garnier_micellair_water4
Volgens mij is micellair water wel de trend op verzorgingsgebied te noemen en waarschijnlijk wel de opvolger van de bb cream. Net als deze crème kom je de micellaire waters steeds vaker tegen en als beautyblogger kom je er eigenlijk niet meer onderuit. De hoogte tijd om het micellair water van Garnier te testen en ik ben er zo enthousiast over dat ik niet kan wachten om je dat alvast te vertellen ;).

garnier_micellair_water2
Is dit product geschikt voor mij staat er op de verpakking? En als je het antwoord leest denk je volgens mij altijd wel: jaaa dat wil ik, want hee wie wil er nu langzaam make-up afhalen met een aggressief middel? Nope, not me! Wat houdt micellair water nu in? In dit water zitten micellen die, zoals ook op de verpakking staat, als een magneet vet en vuil aantrekt. Met als resultaat dat je (oog)make-up veel sneller van je huid verwijderd kan worden.

Het water is dus uitstekend te gebruiken als oogremover, als tonic, maar ook als gewone reiniger. Je kan dus bijvoorbeeld eerst je oogmake-up verwijderen en daarna nog met een watje het water over je gezicht halen. Omdat er toch nog wat restjes achter kunnen blijven, raad ik je wel aan om nog een reinigingslotion te gebruiken die je moet afspoelen met water.

garnier_micellair_water3
Het micellair water bestaat, obviously uit voornamelijk water. Verder zitten er verzachtende bestandsdelen in als glycol en glycerin en deze laatste is met name goed voor een mooi stralend huidje. Beide disodium bestandsdelen zijn de verzachtende reinigers, waarvan de eerste afkomstig is vanuit kokosolie. De polyaminopropyl helpt je huid te desinfecteren, wat ik eigenlijk ook best fijn vind. Dan heb je toch het idee dat echt alle viezigheid van je gezicht af is.

garnier_micellair_water1
Ik vind de fles er supermooi, lief en vrouwelijk uit zien. Het heeft een hele handig klikdop die je gemakkelijk kunt omkeren op een watje en waarmee gemakkelijk te doseren valt. Ik ben nu echt al heel enthousiast over dit ‘magische’ water.

garnier_micellair_water6
Dan de test! Ik heb hier met een vloeibare eyeliner een streep gezet op mijn arm, helemaal links te zien. Vervolgens heb ik wat micellair water op een watje gedaan en het watje zo’n 5 seconden op de streep gehouden, wat me het resultaat opleverde op de tweede foto. Niet gek toch? De derde foto laat niets zien en de streep wat ook echt weg toen ik een veeg maakte met het watje. Wow! Wat een resultaat! Natuurlijk gaat dit om een streep en op een glad oppervlak. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn ogen zijn nogal bollig en ik heb er van die rare haartjes aan vastzitten, dus oogmake-up reinigen zal wel iets moeilijker gaan gok ik. Tenslotte was ik ook al een paar minuten bezig om met mijn oude oogremover reinigingsmelk mijn ogen schoon te maken.

garnier_micellair_water5
Maar o man o man o man! Serieus, de eerste avond dat ik het micellair water gebruikte, stond ik gewoon 10 minuten verbaasd naar mezelf te kijken omdat mijn oogmake-up er zo snel en zo goed af ging! Dat was dan wel weer verspilde tijd, omdat tegen de tijd dat ik klaar was met mijn huidroutine het een stuk later was, maar he! Misschien is dit niet het beste micellair water, maar daar kan ik niet over oordelen omdat ik die nog niet getest heb, maar dit is definitely het best oogmake-up remover die ik ooit gebruikt heb! Ik had, vooral met (zwarte) eyeliners, last van restjes die dan nog op mijn ooglid en tussen mijn wimpers bleven zitten. Met als resultaat dat ik soms ‘s ochtends nog wel eens last had van panda-oogjes. Heel slecht natuurlijk, maar daar hoef ik me nu gelukkig nooit meer druk om te maken! Had ik al gezegd dat ik lyrisch over het micellair water ben? Nee? Wow wat een wondermiddel is dit zeg!

Anyways, ik geloof niet dat ik ooit nog van het micellair water ga afstappen, wat me ook weer nieuwsgierig maakt naar andere merken en of die ook net zo fijn zijn. Want ook al zei Garnier dat hun water prima voor de gevoelige huid te gebruiken is, dat is natuurlijk altijd even afwachten. Maar ik heb echt geen spatje uitslag gehad en ik geloof zelfs dat (maar kan ook in de combinatie met de zon zijn) mijn huid er stralender is gaan uitzien en dat mijn onzuiverheden ook iets minder zijn geworden.

Het Garnier Micellair Water is te koop bij de drogist voor €6,99 voor 400ml. (Dat is dus echt heel goedkoop en hij is nog zuinig ook!)

Wat vinden jullie van het Micellaire Water?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. Mooddressing

  Haha, wat een enthousiasme! Je hebt me wel omgepraat hoor, ik ga het vandaag éindelijk kopen.

  1. Miss Craftsy

   Hahahaha thanks! Als ik ergens enthousiast over ben dan merk je het wel aan mijn idd. Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden!

 2. Gea

  Ik hoor hier super veel goeds over! ik ga hem denk ik ook maar eens halen.

  1. Miss Craftsy

   Hahaha ja zo dacht ik ook! Maar ik ben er dan ook echt heel blij mee!

 3. Vanessa

  Ik gebruik dit micellair water ook en ben er erg tevreden over. Hiervoor gebruikte ik het water van Bioderma en ook daar kan ik niets slecht over zeggen. Ze werken beide prima!

  1. Miss Craftsy

   Ik hoorde idd ook veel goede dingen over Bioderma. Ik heb het zelf nog nooit mogen uitproberen, hij is ook niet in de winkels verkrijgbaar en dat is jammer. Maar deze is natuurlijk ook een stuk goedkoper en dat is altijd fijn!

 4. Manon

  Ik hoor hier echt super veel dingen over. Nog steeds heb ik het niet gekocht, maar ik moet even wat andere producten eerst opmaken hahaha!

  1. Miss Craftsy

   Haha ja dat heb ik ook vaak als ik een fijne review lees; zo’n fijn product, maar ik heb nog genoeg haha. Perks of being a beautyblogger haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.