Gado Gado

gado-gado-5

Gado Gado is een bekend Indonesisch groente gerecht wat op vele manieren is klaar te maken, maar de basis ligt bij groenten met gekookte ei, satésaus en kroepoek. Dat klinkt mij als een waar feestje, dus ik maakte mijn eigen versie hierop!

mango Wat heb je nodig (voor 2 personen)

○ 2 gekookte eieren
○ 200 gram kipfilet
○ 200 gram sperziebonen
○ 200 gram taugé
○ 200 gram prei
○ 4 eetlepels (suikervrije) pindakaas
○ 2 eetlepels kokosmelk/plantaardige melk/water
○ klein stukje gember
○ koriander, kurkuma, kerrie, kruidnagel, kardemom, cayennepeper
○ 1/2 komkommer
○ kroepoek
○ gefrituurde uitjes

gado-gado-1

mango Hoe maak je de Gado Gado?

Kook alvast de eieren hard. Ik kook ze (na het kookpunt) nog meestal zo’n 8 minuten. Snijd daarna de kipfilet in blokjes en bak deze in olijfolie goudbruin. Terwijl de kip aan het bakken is kan je de boontjes doppen, in stukken snijden en toevoegen aan de kip samen met de gember. Snijd daarna de prei in stukjes en voeg deze samen met de taugé toe. Wok de groenten zachtjes en voeg de kruiden toe naar smaak.

gado-gado-2

Begin ondertussen met het maken van de satésaus. Schep 2-4 eetlepels pindakaas in een magnetronbestendig bakje en voeg daar 1-2 eetlepels kokosmelk/plantaardige melk/water aan toe. De combinatie is een beetje afhankelijk van hoeveel saté je wilt en hoe dik je de saus wilt. Je kunt er beter voor zorgen dat hij te dik is dan andersom. Doe de saus een halve minuut in de magnetron, roer door en blijf dit herhalen totdat de saus heet genoeg is. Je kunt er dus nog even wat extra pindakaas aan toevoegen of melk als je dat wenst. Pel ook de eieren. Schep daarna het kipmengsel op een bord, schep daarover heen de satésaus en leg de stukjes ei daarboven op. Sprenkel er nog wat gefrituurde uitjes overheen en leg aan de zijkant van je bord was schijfjes komkommer en kroepoek.

gado-gado-4

mango Tips & Taste

Ik vind dit zo’n heerlijk recept! Bijna alles met satésaus vind ik lekker haha. Deze Gado Gado is redelijk gezond, behalve dat de kroepoek en gefrituurde uitjes misschien niet de meeste gezonde keuzes zijn. Beide zijn trouwens wel glutenvrij en de uitjes zijn ook suikervrij dus dat scheelt in elk geval! Om de maaltijd helemaal clean te maken kun je deze weglaten en als koolhydraatvervanger bijvoorbeeld zilvervliesrijst toevoegen. Ik persoonlijk zou het niet allebei doen, omdat dan de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten weg is, maar dat is natuurlijk aan jou. Mocht je meer variëteit willen in je groenten, dan kan je ook nog wortel, broccoli of champignons aan toevoegen, dat is ook heerlijk.

gado-gado-5

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Wat is jouw favoriete Indonische gerecht? En wat lijkt jou de meest ultieme Gado Gado combi? Eet smakelijk!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



10 comments

  1. Photo Peek 50: Pinguïns & Chocolade - Miss Craftsy

    […] te komen want we hadden een eetdate. Volgens mij heb ik nog nooit zo snel gekookt en maakte ik gado gado. We hebben heerlijk gegeten en bijkletst, plannen gemaakt voor Rock Werchter en andere te bezoeken […]

  2. Esra

    Ziet er heerlijk uit, was al op zoek naar een recept, dankjewel! X

    1. Miss Craftsy

      AH wat toevallig en wat fijn om te horen. Ik hoop dat je mijn versie dan ontzettend lekker gaat vinden!

  3. Roxanne

    Dit ga ik een keer maken, klinkt heerlijk!

    1. Miss Craftsy

      Wat leuk! Ik ben benieuwd of je het lekker gaat vinden, laat je het me weten?

  4. Manon

    Oeh dat ziet er goddelijk uit, ik ga het recept gelijk opslaan!

    1. Miss Craftsy

      Hahahaha goddelijk nog wel, ik voel me vereerd! Ik kan je verklappen, het smaakt ook goddelijk 😀

  5. Anne @ booksbakingandblogging

    Ik heb dit laatst voor het eerst gehad bij een vriendin en vond het echt superlekker! ‘k Ga het zeker zelf ook nog een keer maken, dus bedankt voor het recept 🙂

  6. Manon

    Oeh wat enorm lekker zeg! Als ik bij de Soho bestel, wordt het ook altijd Gado Gado voor mij. Maar zelfgemaakt is natuurlijk 100x lekkerder. Dit recept ga ik zeker eens maken 😀

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel! Ik heb eigenlijk nog nooit Gado Gado besteld of op, dit was voor mij de eerste keer haha! Maar ik wil het snel nog eens maken, wat een feestje is dit om te eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.