gezonde-gado-gado-wraps

Gado gado wraps 

Gado gado is naast de curry’s, mijn favoriete Aziatische recept. En soms heb je weleens zin in een heerlijke twist en dus maakte ik deze gado gado wraps.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

8 wraps
400 gram kipfilet
4 eieren
200 gram bonen
1/2 el Chinees 5 kruidenpoeder
1/2 tl komijn
60 gram pindakaas
Gefrituurde uitjes
Sla
16 plakjes komkommer
8 whole wheat wraps

gado-gado-wraps

Hoe maak je de gado gado wraps?

Variatie is leuk! Ik had zin in wraps en in satesaus, maar ik had geen idee hoe ik dat op een gezonde manier kon combineren, totdat ik ineens ook aan gado gado moest denken. Dat moest vast heerlijk zijn in een wrap bedacht ik me zo :).

Ben je trouwens benieuwd naar de versie zonder wraps, bekijk dan hier mijn originele gado gado recept. Deze gado gado wraps zijn niet heel moeilijk om te maken, maar het kost je wel net wat meer tijd door alle lagen en stappen die je moet doorlopen om de wraps te kunnen maken.

indonesische-gado-gado-wraps

Maar ik beloof je dat het resultaat er ook mag zijn, want de combinatie blijkt een hele goede te zijn! En je hongerige maag wordt er ook goed mee gestild, want de kip, eieren en pindakaas zorgen ervoor dat je lekker verzadigd raakt.

Voor de gado gado wraps begin je met het koken van de eieren. Zodra het water kookt, laat je de eieren nog 8 minuten koken voordat je er koud water overheen spoelt en ze goed laat afkoelen. Daarna snijd je de kip in stukjes die je bakt in de pan. Ook dop je de sperzieboontjes, die je vervolgens doormidden snijd en mee bakt met de kip.

wraps-met-gado-gado

Vergeet ook niet om de kruiden toe te voegen aan de kip terwijl je alles roerbakt. Neem vervolgens een bakje waar je de pindakaas in schept met wat water. Doe dit minuut in de magnetron en roer daarna goed door. Je moet een egale satesaus krijgen. Doe de satesaus desnoods nog iets langer in de magnetron of voeg wat water toe om het gewenste effect te bereiken.

Beleg de wraps met de sla en plakjes komkommer. Voeg hierna het kipmengsel toe. Pel de eieren, snijd ze in plakjes en beleg de wraps hiermee. Schenk wat van de satesaus over de wraps heen en top het af met de gefrituurde uitjes. 

Je kan nu lekker de wraps oprollen en opeten, maar als je zin heb in een crunchy bite, kan je er ook voor kiezen om de wraps even 10 minuutjes in de oven te stoppen op 180 graden.

[yumprint-recipe id=’71’]BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.