interrailen

Ik ga interrailen door Europa!

Yes I’m gonna do it! Interrailen door Europa komende zomer! Wat interrailen is en waar ik allemaal heen ga?

Wat is interrailen?

Interrailen is kort gezegd met de trein reizen door Europa. Je kan via interrail.eu een treinkaart kopen waarmee je zoveel dagen in 1 maand (of onbeperkt) kunt treinreizen door Europa. Een beetje zoals de NS dagkaart waarmee je dan de hele dag door Nederland kunt reizen, maar dan voor een maand, door heel Europa en waarbij je ook met fikse korting ferry’s kunt nemen.

budapest

Waarom ik ga interrailen

Ik had al verschillende verhalen gelezen van mensen die zijn gaan interrailen. Ik reis elke werkdag met de trein naar mijn werk en dat vind ik pretty relaxed. Om via de trein Europa te kunnen ontdekken leek me gewoon waanzinnig. For sure een bucketlist ding. Ook leuk: tot en met je 25e krijg je ook jongerenkorting op je treinkaart. Ik ben en blijf een Nederlander en korting is leuk, dus wilde ik mijn interrail droom waarmaken, dan zou ik dat deze zomer nog moeten gaan doen. Dus eind januari dacht ik: yolo ik ga het gewoon doen!

pisa

Welke landen en steden ga ik bezoeken?

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik lichte keuzestress heb (okay you got me, a lot). Een plan hebben om te gaan interrailen is 1, weten waar je heen wilt is het 2e. Wat ik wel meteen wist is dat ik naar Italië wilde. Dit vind ik een prachtig land en ik ben er nog veel te weinig geweest. Toen dacht ik het te combineren met Marseille en Nice, maar daarna wilde ik ook naar Zwitserland, oeh en Kroatië is ook geweldig! Vervolgens ging ik een keertje bij Majo eten en zij begon over Budapest. Oeps, nog meer keuzestress! Gelukkig heeft ze me tegelijkertijd geholpen om die avond mijn definitieve route vast te stellen. Thanks Majo!

verona

3 weken, 4 landen, 10 steden

Dit doet me denken aan een titel van een chicklit, mijn eigen reisroman haha. In juni gaat mijn avontuur beginnen en start ik in Zürich, Zwitserland. Dit doe ik badass door meteen de avond van mijn laatste werkdag de nachttrein te nemen naar deze mooie stad, je kan je vakantie maar net zo goed optimaal benutten toch? Wacht, laat ik in plaats van lekker te kletsen even een overzichtje maken, dat leest vast prettiger nietwaar?

Zürich – 1 dag
Turijn – 2 dagen
Genoa – 3 dagen
Lucca – 1 dag
Pisa – 2 dagen
Siena – 1 dag
Florence – 3 dagen
Verona – 2 dagen
Budapest – 3 dagen
Wenen – 2 dagen

Het overzicht klopt niet helemaal i.v.m. reistijd en dagen, maar dit is het ongeveer, tof hè! Ik heb er zo ontiegelijk veel freaking zin in!

zurich

Alleen backpacken, en nu?

Niet alleen ga ik mijn droom waarmaken door te gaan interrailen, ook ga ik deze reis alleen doen. Als een soort van voorproefje op mijn wereldreis. Onwijs spannend, want hoewel ik al vaker alleen gereisd heb is het nog nooit zo lang alleen geweest. Daarom heb ik allerlei hostels geboekt zodat ik zeker weten een plekje heb en sowieso allerlei leuke en toffe mensen ga ontmoeten. En nu zit ik vol in de voorbereiding. Hostels zijn zo goed als geboekt, de nachttreinen worden langzaamaan ook geboekt en natuurlijk ben ik aan het lezen over wat ik allemaal in deze steden kan gaan doen (en eten. Vooral eten haha).

Heb jij al eens gereisd per trein door Europa of ben je weleens in de steden geweest die ik ga bezoeken? Deel dan vooral jouw ervaring en tips met me in de comments of stuur een mailtje naar info@lifetoenjoyce.nl. Dat vind ik superleuk! Oja en wil je meer weten over mij reis en de voorbereidingen, laat dan ook even weten wat je graag zou willen weten, ik vertel je er graag over!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

20 comments

 1. Enjoyce My Goals: P.I.I.T. & Backpack - Miss Craftsy

  […] ga deze zomer in mijn eentje interrailen! Bijna twee weken geleden schreef ik een artikel over mijn interrail avonturen en daar werd onwijs veel en enthousiast op gereageerd, zo onwerkelijk! Dankjewel voor jullie […]

 2. Rowan - sillysis.nl

  Ohh Joyce, wat wordt dit een prachtige reis zeg! Ik ben heel benieuwd naar je foto’s en filmpjes straks!

  1. Miss Craftsy

   Aah dankjewel Rowan wat vind ik dit leuk om te horen. Lief dat je zo enthousiast bent over mijn reis en ik hoop dat je door de foto’s en filmpjes met me mee kunt genieten!

 3. Sabine

  Echt zo tof! Je gaat een hoop nieuwe dingen ontdekken en het alleen reizen zal je geweldig bevallen! 😀

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Sabine, wat lief om te horen. Ik hoop ook dat het geweldig gaat worden 🙂

 4. Marcella

  Wat een gave plannen joh! Je gaat ontzettend veel leuks zien! Interrailen lijkt me erg tof. Jammer dat ik het niet gedaan voor m’n 25e! (dat is al even geleden…)

  1. Miss Craftsy

   Dankje Marcella, superleuk om te doen idd. Maar het is nog zeker niet te laat. Ja het is goedkoper voor je 25e, maar daarna lijkt het me zeker de moeite waard. Zo mooi om Europa op die manier te ontdekken. Ga ervoor!

   1. Marcella

    Ik heb al aardig wat roadtrips gemaakt, oa in Canada, Amerika, Cuba en Nieuw-Zeeland. In Europa heb ik nog veel te ontdekken. Lijkt me leuk, met de trein!

 5. Mariska

  Oh wat een geweldig schema! Ben heel benieuwd naar al je avonturen, lijkt me prachtig 😀

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Mariska! En wat lief om te horen. Ik ben van plan om alles te gaan vloggen dus dan krijg je al mijn avonturen zeker mee!

 6. Marijn

  Heel erg tof! Ik wil ook dolgraag een keer interrailen, lijkt me zo awesome! Is echr al mijn droom een aantal jaar. En ik ga het ook zeker voor mijn zesentwintigste doen, haha. Korting is gooood.

  1. Miss Craftsy

   Thanks Marijn! Jaaa zeker gaan doen helemaal als het je droom is. En idd we love sale 🙂

 7. Jennifer

  Wat een super iets om naar uit te kijken! Ik ben van je lijstje in Budapest en Wenen geweest, maar da’s echt al een paar jaar geleden. Inmiddels zijn die steden zo populair (vooral Budapest) dat ik niet echt het idee heb dat ik tips voor je heb. Alles wat wij toen hebben gedaan staat inmiddels op de bekendere travelblogs!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Jennifer!! Oeh wat leuk. Dat is ook wel weer zo. Heb al veel inspiratie opgedaan op blogs en apps dus in principe komt dat ook wel weer goed haha. Nog leuke eetplekjes die ik zeker moet bezoeken toevallig?

 8. Sandra

  Whaaa, wat onwijs gaaf dat je dit gaat doen! Ik zie zo veel gave steden er tussen staan. Heel nice! Lijkt mij ook gaaf om dit een keer te doen. Ben benieuwd naar hoe je het gaat beleven! 🙂

  1. Miss Craftsy

   Thaaaanks! Ik ben ook echt zo benieuwd! Ik ga in elk geval alles vastleggen en vloggen dus je kunt alles meemaken haha. En je laten inspireren voor je eigen interrail trip!

 9. Elodie

  Wat een super gave reis! Dit staat ook al heel lang op mijn bucketlist, maar er komt steeds iets tussen. Gelukkig heb ik nog dik drie jaar voor ik 25 ben, dus ik heb vast voor die tijd nog wel eens drie weken de tijd om dit te gaan doen!

  Heb je er trouwens bewust voor gekozen om in de meeste steden maar 1 of 2 dagen te blijven? Lijkt me zo kort! Volgens mij is interrailen best vermoeiend, want je bent eigenlijk fulltime aan het citytrippen (en op een gemiddelde citytrip lig ik om 22.00 uur doodop in bed, haha).

  1. Miss Craftsy

   Hee Elodie! Mooie naam ook trouwens! Dankje. Ah wat leuk dat gaat zeker goed komen dat weet ik zeker! Ik heb trouwens geen flauw idee. Ik kon ten eerste niet kiezen tussen de steden en op zich zijn het niet hele grote steden, dus die heb je dan binnen een paar dagen wel gezien denk ik. En anders heb ik nog een goede reden om ze nog eens te bezoeken 😉

 10. Marloes

  Wat supergaaf dat je dat gaat doen! Lucca en Florence zou ik zeker gaan bezoeken ja, dat zijn zulke mooie steden! Het lijkt mij ook heel leuk om te gaan interrailen door Europa, maar ik denk dat ik daar nog wat te jong voor ben als 16 jarige, haha.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Marloes! Haha ja denk ik ook, mijn ouders zouden iig wel zo denken. Ben je al eens in Lucca en Florence geweest? Heb je nog leuke (eet)tips voor mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published.