gezonde lunch salade

Fruitige koolsalade

Een vullende en volumnieuze salade als lunch. Those are the best! Deze fruitige koolsalade is een heerlijke vegetarische variatie op de lunchsalade.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

100 gram witte kool
100 gram rode kool
1 appel
50 gram rozijnen
20 gram pecannoten
1 el olijfolie
Peper en zout

fruitige koolsalade

Hoe maak je de fruitige koolsalade?

Ik heb al eens vaker een salade met kool op maar ik had mijn favoriet nog niet gevonden tot deze versie. Kool kan best wel een sterke en overheersende smaal hebben, maar door het te combineren met een zoete smaak, is alles perfect in balans.

Met deze salade heb je niet alleen een bak vol, maar hij vult ook nog eens erg goed! De salade bevat niet veel calorieën  (de olijfolie niet meegeteld), maar doordat je zoveel moet eten, eet je veel langzamer en doe je er langer over dan wanneer je een boterham eet. 

salade met kool, appel en rozijnen

Conclusie? Je zit met minder calorieën sneller vol en je eet iets veel voedzamers. Een perfecte lunch als je het mij vraagt :). Daarnaast heb ik er deze keer voor gekozen om geen vlees eraan toe te voegen omdat er al zoveel in zit. Dat maakt deze salade ook perfect voor de vegetariërs onder ons!

Ik maakte zelf gebruik voor de voorgesneden witte en rode kool. Zo kun je namelijk voor je werk nog gemakkelijk een verse salade maken. Doe de witte en rode kool in een saladebak. Snijd de appel in stukjes en voeg deze aan de salade toe.

gemakkelijke salade

Vervolgens roer je de olijfolie door de salade heen samen met het peper en zout. Tenslotte top je de fruitige koolsalade af met de rozijnen en pecannoten en klaar is je to go lunch!

[yumprint-recipe id=’68’]Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.