Frisse nacho’s

frisse_nachos1
Sinds een paar maanden ben ik een echte 24 Kitchen fan. Helaas beschikt mijn televisie niet de mogelijkheid om de zender uit te zenden :(, maar ik kijk wel elke week online voor nieuwe, jammie recepten. Zo kwam ik een lekker recept tegen voor frisse taco’s! Heel jammie, maar ik vind taco’s altijd zo lastig eten. Daarom paste ik het recept wat aan en maakte heerlijke frisse nacho’s :).

Wat heb je nodig? (voor circa 3 personen)
1 komkommer
yoghurtslasaus
een flinke teen knoflook
350 gram gehakt
1 paprika
1 (rode) ui
salsasaus
1 zak nacho chips

Hoe maak je het?
We beginnen met het friste gedeelte van deze maaltijd, het maken van de komkommer tzatziki. Snijd de uiteinden van de komkommer en rasp hem vervolgens volledig, tenzij je de schil van de komkommer niet lekker vindt. Daarna moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk vocht uit de komkommer krijgt. Je hebt hier van die speciale zakken voor waar je de komkommer in doet en het vocht er vervolgens uit wringt, maar als je dat net zoals ik niet hebt, moet je kijken naar andere oplossingen. Ik heb telkens hoopjes komkommer in mijn handen gepakt en deze boven de gootsteen uitgewrongen. Daarna liet ik ze nog uitlekken op keukenpapier. Als je er zeker van wilt zijn dat je komkommer goed is uitgelekt, laat je het even een paar minuten staan. Doe dan de geraspte komkommer in een kom en voeg naar wens de yoghurtslasaus toe. Snijd de teen knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe. Roer alles goed door elkaar en laat het even trekken.

Door naar het volgende gedeelte. Rul het gehakt op een laag vuurtje. Zo kun je ondertussen de paprika en ui snijden, terwijl je het gehakt gaar rult. Je kan naar wens hier ook nog een teen knoflook aan toevoegen. Wanneer het gehakt aan alle kanten bruin is, kun je de groenten toevoegen. Bak dit zo’n 2-3 minuten mee, waarna je op een laag vuur de salsasaus toevoegt. Laat het even mee sudderen, maar laat het zeker niet koken. De saus moet gewoon heel eventjes warm worden. Je kunt naar wens je salsa spicy maken met chilipoeder, sambal of extra paprikapoeder. Doe er gewoon lekker in wat jij jammie vindt!

frisse_nachos5
Tijd om de bord(en) op te maken. Crunch je nacho’s in iets kleinere stukken op je bord, dat is gewoon lekker makkelijk eten :). Als je salsamengsel klaar is, kan je deze hierboven scheppen.

frisse_nachos4
Voor de grande finale schep je het tzatziki mengsel on top. Je kunt als je dat lekker vindt ook nog geraspte kaas toevoegen en hoeveel ik ook van kaas hou, toch vond ik de combi frisse tzatziki en kaas niet helemaal wat, dus heb ik het weggelaten. Het kan trouwens ook zijn dat ik toevallig net geen geraspte kaas meer in huis had :).

frisse_nachos3
En dat is alles wat je moet doen om deze heerlijke, maar vooral ook makkelijke frisse nacho’s klaar te maken! Een ideaal studentenmaaltje, of ik heb hard gewerkt, wel zin in een lekkere maaltijd maar geen zin om te koken maaltijd :).

frisse_nachos2
Eet smakelijk!!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

11 comments

 1. Roxanne

  Ziet er heerlijk uit!

 2. Lieke

  Ziet er super, super lekker uit! Ga ik ook zeker eens proberen te maken.

 3. Arletta

  Lijkt me heeeerlijk.xx

 4. Manon

  Dit lijkt me echt heeeerlijkk!!!!

 5. Ypie

  Dat ziet er wel heel lekker uit!
  Liefs, Ypie

 6. Rosalie

  Ohh dit klinkt echt goddelijk! Inderdaad zo’n ideaal lange dag-geen zin in koken-gerecht 🙂

  1. Miss Craftsy

   Hahaha dat was nu precies het idee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.