frisse couscoussalade

Frisse couscoussalade

Met 27 graden heb je alles behalve zin om een warme maaltijd te eten, laat staan om in een hete keuken te staan. Deze frisse couscoussalade is zo klaar en je hoeft er geen pan voor aan te raken.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

100 gram couscous
100 gram kipreepjes
80 gram feta
300 gram komkommer
100 gram diepvrieserwten
40 gram rozijnen
1 tl munt

salade couscous met feta en komkommer

Hoe maak je de frisse couscoussalade?

  • Doe de couscous in een bakje en giet daar 100 ml heet water overheen.
  • Laat de couscous 5 minuten staan.
  • Snijd de feta en komkommer in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous en roer goed door.

Als ik een graan moest kiezen waar je me sowieso elke avond blij mee kunt maken, dan is dat wel couscous. Althans op dit moment en helemaal nu het saladeseizoen is geopend. Gebruik couscous als basis en gooi erbij wat je lekker vindt en het wordt zeker een succes! Daarnaast is couscous (in elk geval de Nederlandse versie) heel snel klaar, dus kun je in een mum van tijd van je salade genieten, zo ook deze frisse couscoussalade.

snelle couscous salade met kip en erwt

Voor deze salade begin je met het bereiden van de couscous. Doe de droge couscous in een bakje en schenk daar 100 ml gekookt water overheen. Roer eventjes door en laat dan 5 minuten staan zodat de couscous het water kan opnemen. Ondertussen kun je de komkommer en de feta vast in kleine stukjes snijden.

Als de 5 minuten voorbij zijn, kan je de salade gaan maken. Schep eerst met een lepel wat door de couscous zodat de korreltjes niet meer aan elkaar plakken. Voeg dan de komkommer, feta, rozijnen, munt en erwten toe aan de salade. Ik heb diepvrieserwten hiervoor gebruikt. Als je deze ruim op tijd uit de diepvries haalt om te dooien, kun je ze prima eten omdat ze voorgekookt zijn. Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd, roer je alles door elkaar en dan is je frisse couscoussalade klaar om te eten.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.