Foodblogswap: varkensfilet in bladerdeeg

varkenshaas1
Mijn eerste foodblogswap is een feit! En wat is het een enorm leuk idee om aan mee te mogen doen! Elke maand word je gekoppeld aan een andere foodblogger. Je kiest vervolgens een recept uit van de gekoppelde blog en zij van jou et voila, je hebt een recept geswapt! Dit keer ben ik gekoppeld aan Myriam van Hap & Tap. En natuurlijk geef ik er mijn eigen twist aan! En bovendien is dit een heel leuk kerstcadeautje om hieraan mee te mogen doen! Merry christmas everyone ūüôā

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
1 varkenshaasje (of twee mooie vetvrije varkensfiletjes wat ik heb gebruikt)
2 velletje bladerdeeg
1 plak slagersachterham
een klein beetje mozzarella
Italiaanse kruiden
Peper en zout
Olie
Wat melk

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg twee plakjes bladerdeeg klaar. Ik had zelf wat grote varkensfilets, dus ik gebruikte tweederde filetje voor ieder bladerdeeg plakje. Als je dit ook wilt, snijd een filet dan alvast door de helft. Snijd daarnaast ook alvast een plakje ham doormidden en de mozzarella in dunne plakjes. Leg de ham op de bladerdeeg.

varkenshaas4
Leg op de ham de plakjes mozzarella en strooi daaroverheen wat Italiaanse kruiden.

varkenshaas5
Bovenop de kruiden leg je het varkensfiletje. Besmeer deze met wat olijfolie en strooi daar bovenop wat peper en zout.

varkenshaas6
Dan is het tijd om er een mooi rolletje van te maken. Met een strookje aan varkensfilet is dit nogal een klus dus kun je het beste de twee flapjes over elkaar heen vouwen. Besmeer de rolletjes met wat melk voor een mooi bruin korstje. Prik er vervolgens wat gaatjes in zodat je een mooi luchtig gerecht krijgt en doe de rolletjes ongeveer 35 tot 45 minuten in de oven. Het ligt er een beetje aan hoe groot jouw filetjes zullen zijn en welke oven je hebt.

varkenshaas3

Bij de varkensfiletjes serveerde ik nog wat gegrilde snijbonen met knoflook. Misschien apart, maar het bleek verrassend lekker te zijn!

varkenshaas2

Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

1 comment

  1. PHOTO PEEK #10 | Miss Craftsy

    […] met mijn vriendinnetje maakte. Ik maakte de gevulde varkensfilets in bladerdeeg die je al in de foodblogswap kon lezen, met daarbij pasta met courgette, zongedroogde tomaten en pesto. Ik had nog nooit […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.