Foodblogswap: Salade met biefstukreepjes

salade-met-biefstukreepjes-3

Valt het op dat ik de laatste tijd helemaal into the salads ben? Ik kan er stiekem geen genoeg van krijgen en de variatie is natuurlijk ook oneindig! Deze maand voor ik voor de Foodblogswap iets koken van Ivanka van Ik Kook Ook, die haar blog is begonnen als naslagwerk voor alle heerlijke dingen die ze maakt. En zij mocht ook iets van mij maken en koos voor de heerlijke chocolate mug cake. Voor nu weer even terug naar deze heerlijke salade!

Wat heb je nodig?

mango 100 gram ijsbergsla
mango 4 geschrapte worteltjes
mango 1/4 rode ui
mango 1/2 paprika
mango 4 cherry tomaatjes
mango 1 biefstuk
mango knoflookpoeder, peper en zout2 eetlepels olijfolie
mango pijnboompitjes

salade-met-biefstukreepjes-1

Hoe maak je de salade met biefstukreepjes?

Snijd en was eerst alle groenten. Hetzelfde geldt voor de biefstuk. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes. Marineer ze met de olijfolie, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak. Zet een pan op het vuur en bak de reepjes kort op hoog vuur, afhankelijk van hoe doorbakken je wilt. Ik heb zelf 1,5 minuut aangehouden.

salade-met-biefstukreepjes-2

Maak ondertussen de salade vast op. Neem een schaal en doe daar achtereenvolgens de sla, rode ui, worteltjes, paprika en cherry tomaatjes bij. Schep over de salade de biefstukreepjes en schenk de jus die je erbij krijgt ook eroverheen als dressing. Top het geheel af met pijnboompitjes en je salade is ready to eat!

salade-met-biefstukreepjes-4

Tips & Taste

Ik hou zo van biefstuk en om die in je salade te mogen doen is dat een waar feestje! Je kan er ook voor kiezen om de biefstuk te grillen voor een extra vleessmaak (is echt superlekker!) en natuurlijk kan je daar ook de pijnboompitjes bij grillen. In het originele recept van Ivanka had ze er ook nog radijsjes en komkommer aan toegevoegd, maar omdat ik radijsjes niet lekker vind, geen komkommer meer in huis had en ik de basis voor sla iets groter heb gemaakt was dat ook niet nodig. De samenstelling die ik nu heb, is zeker een volle lunch.

salade-met-biefstukreepjes-5

Ga jij deze lunch ook iets maken of zijn salades zeg maar niet jouw ding? Is je antwoord ja en ga je dit recept snel eens maken, dan zijn food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet smakelijk!Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
4 comments

  1. Manon

    Wat een heerlijke salade

  2. Kelly

    Hmm, ziet er lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.