kip-courgette-schotel-5

Tijd voor een nieuwe Foodblogswap! Deze maand mocht ik iets koken van Kris Kookt, een Vlaamse heer die vaak makkelijke, maar toch speciale gerechten op tafel tovert. Ik koos uiteindelijk voor deze heerlijke kip courgette ovenschotel!

Stiekem was ik eigenlijk alweer de foodblogswap vergeten, totdat ik in mijn agenda keek en zag dat deze week alweer de recepten online moesten komen. Oeps! Toen ging ik ook nog plots bij mijn vader eten en bedacht ik me dat het wel een leuke challenge zou zijn als ik een lekker hoofdgerecht kon vinden op Kris’ website dat makkelijk klaar te maken is en wat ik mee kon nemen naar mijn vader om het daar op te smikkelen. Zo’n ovengerecht is geniaal dan!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

mango 100 gram volkoren penne
mango 200 gram kipfilet
mango 100 gram crème fraîche
mango 1 blik tomatenblokjes
mango 1 courgette
mango 1 paprika
mango 1 ui
mango 2 teentjes knoflook
mango oregano, basilicum, paprika, chili, peper, zout, tijm, bieslook

kip-courgette-schotel-1

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze langzaam gaar. Vet een ovenschaal in en doe daar alvast de ongekookte pasta in. Snijd ook alvast de groenten in stukjes.

kip-courgette-schotel-2

Wat mijn originele plan was is om de gesneden groenten in laagjes in de ovenschaal te doen, dus de courgette, paprika en ui. Ikzelf zou dat heerlijk vinden om het zo alleen te laten garen in de oven, maar ik wist niet of ons pap dat wel zo lekker vond. Wat ik uiteindelijk heb gedaan is in een grote wokpan de kip langzaam te bakken, en daar dus telkens de groenten bij gedaan als ik ze gesneden had. Daarna heb ik de crème fraîche, tomatenblokjes en alle kruiden naar smaak (bij mij is dat lekker veel) meteen toegevoegd en hoogstens 2 minuten op smaak laten komen. De saus is best dun, maar doordat je het groenten en kip mengsel in de ovenschaal doet, kan de saus wel lekker overal tussendoor.

kip-courgette-schotel-4

Belangrijk is dat de saus tot de bodem komt zodat de pasta helemaal doordrenkt is. Met vocht kan je pasta natuurlijk het beste garen. Doe er vervolgens nog wat geraspte kaas over en dan kan je schotel 20 minuten in de oven.

kip-courgette-schotel-7

Tips & Taste

Deze schotel is echt makkelijk te maken he? Ik wil de volgende keer toch proberen om de groenten er rauw in te doen, dan kan je die meteen bovenop de pasta neerleggen en hoef je alleen even snel de kip gaar te bakken en de saus en kruiden erbij te doen. Ik had de schotel al een tijdje van tevoren gemaakt zodat de schotel dus alleen nog maar in de oven hoefde. Omdat de saus en de kip wel warm is, gaart alles sowieso al een beetje, alleen maar fijn! Verder vond ik de saus eigenlijk iets te dun. Ik heb altijd wel behoefte aan een goede, dikke saus haha. Dat komt ook voornamelijk door de tomatenblokjes die gebruikt zijn en ik toch wilde proberen hoe dat zou smaken in combinatie met crème fraîche. Ik denk zelf dat een pakje pomodoro ook prima is en je die altijd nog iets kunt mengen met water. In elk geval vind ik het gewoon heerlijk om ovenschotels te maken met pasta die je niet hoeft te koken, dat scheelt zoveel in tijd! En je pasta krijgt er ook nog een heerlijke bite van. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de pasta wel te koken eerst als je dat lekkerder vind of gewoon gehakt gebruiken in plaats van kip.

kip-courgette-schotel-6

Komt deze kip courgette ovenschotel ook bij jou op tafel te staan?

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

26 gedachten over “Foodblogswap – Kip courgette ovenschotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.