Foodblogswap – Kip courgette ovenschotel

kip-courgette-schotel-5

Tijd voor een nieuwe Foodblogswap! Deze maand mocht ik iets koken van Kris Kookt, een Vlaamse heer die vaak makkelijke, maar toch speciale gerechten op tafel tovert. Ik koos uiteindelijk voor deze heerlijke kip courgette ovenschotel!

Stiekem was ik eigenlijk alweer de foodblogswap vergeten, totdat ik in mijn agenda keek en zag dat deze week alweer de recepten online moesten komen. Oeps! Toen ging ik ook nog plots bij mijn vader eten en bedacht ik me dat het wel een leuke challenge zou zijn als ik een lekker hoofdgerecht kon vinden op Kris’ website dat makkelijk klaar te maken is en wat ik mee kon nemen naar mijn vader om het daar op te smikkelen. Zo’n ovengerecht is geniaal dan!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

mango 100 gram volkoren penne
mango 200 gram kipfilet
mango 100 gram crème fraîche
mango 1 blik tomatenblokjes
mango 1 courgette
mango 1 paprika
mango 1 ui
mango 2 teentjes knoflook
mango oregano, basilicum, paprika, chili, peper, zout, tijm, bieslook

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

kip-courgette-schotel-1

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze langzaam gaar. Vet een ovenschaal in en doe daar alvast de ongekookte pasta in. Snijd ook alvast de groenten in stukjes.

kip-courgette-schotel-2

Wat mijn originele plan was is om de gesneden groenten in laagjes in de ovenschaal te doen, dus de courgette, paprika en ui. Ikzelf zou dat heerlijk vinden om het zo alleen te laten garen in de oven, maar ik wist niet of ons pap dat wel zo lekker vond. Wat ik uiteindelijk heb gedaan is in een grote wokpan de kip langzaam te bakken, en daar dus telkens de groenten bij gedaan als ik ze gesneden had. Daarna heb ik de crème fraîche, tomatenblokjes en alle kruiden naar smaak (bij mij is dat lekker veel) meteen toegevoegd en hoogstens 2 minuten op smaak laten komen. De saus is best dun, maar doordat je het groenten en kip mengsel in de ovenschaal doet, kan de saus wel lekker overal tussendoor.

kip-courgette-schotel-4

Belangrijk is dat de saus tot de bodem komt zodat de pasta helemaal doordrenkt is. Met vocht kan je pasta natuurlijk het beste garen. Doe er vervolgens nog wat geraspte kaas over en dan kan je schotel 20 minuten in de oven.

kip-courgette-schotel-7

Tips & Taste

Deze schotel is echt makkelijk te maken he? Ik wil de volgende keer toch proberen om de groenten er rauw in te doen, dan kan je die meteen bovenop de pasta neerleggen en hoef je alleen even snel de kip gaar te bakken en de saus en kruiden erbij te doen. Ik had de schotel al een tijdje van tevoren gemaakt zodat de schotel dus alleen nog maar in de oven hoefde. Omdat de saus en de kip wel warm is, gaart alles sowieso al een beetje, alleen maar fijn! Verder vond ik de saus eigenlijk iets te dun. Ik heb altijd wel behoefte aan een goede, dikke saus haha. Dat komt ook voornamelijk door de tomatenblokjes die gebruikt zijn en ik toch wilde proberen hoe dat zou smaken in combinatie met crème fraîche. Ik denk zelf dat een pakje pomodoro ook prima is en je die altijd nog iets kunt mengen met water. In elk geval vind ik het gewoon heerlijk om ovenschotels te maken met pasta die je niet hoeft te koken, dat scheelt zoveel in tijd! En je pasta krijgt er ook nog een heerlijke bite van. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de pasta wel te koken eerst als je dat lekkerder vind of gewoon gehakt gebruiken in plaats van kip.

kip-courgette-schotel-6

Komt deze kip courgette ovenschotel ook bij jou op tafel te staan?

Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

26 comments

 1. Shannon

  Wat is de saus die erbij hoort ? De crème fraiche gemend met de tomatenblokjes?

  1. Miss Craftsy

   Hoi Shannon! Zoals je in het recept kunt zien zijn de creme fraiche en de tomatenblokjes inderdaad een onderdeel van de saus!

 2. Peggy

  Bedankt voor dit recept. Heb de ovenschotel vandaag gemaakt en hij is heerlijk!

  1. Miss Craftsy

   Graag gedaan Peggy! Het is en blijft een toppertje he 🙂

 3. Lahaye

  Heb deze vandaag gemaakt was heerlijk voor herhaling vatbaar

  1. Miss Craftsy

   Hoi Lahaye! Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Dat maakt mijn dag weer 🙂

 4. Sonja

  Oeps Pinterest 🙂

 5. Sonja

  Ik heb het recept dit jaar ontdekt op intrest. vandaag maak ik hem voor de 3de keer. Valt zeker in de smaak. Ik gebruik iets meer kip en pasta en maak iets meer saus kunnen we lekker met ons 3tjes van smullen. Thanxxx
  Groetjes Sonja

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Sonja wat een eer dat mijn recept zo in de smaak valt, daar doe ik het voor. Ik wens jullie nog heel veel smul plezier!!

   1. Sonja

    Deze staat voortaan maandelijks op het menu. Heb hem zelfs op vakantie in Frankrijk gemaakt voor 16 personen (mensen die daar wonen). Dus daar staat het nu ook op het menu van de B&B.
    Seffens weeral smullen se.
    Groetjes Sonja

 6. Lies

  Ow ja, en ik heb gerookte kipreepjes gebruikt, dus die hoefde ik ook niet aan te bakken: nog sneller klaar dus en bijna geen afwas!

 7. Lies

  Hoi, dankjewel voor dit geweldige recept! Ik heb deze ovenschotel gisteren gemaakt & hij was heerlijk!
  Ik heb 150g macaroni gebruikt omdat 100g me wat weinig leek, maar dat was niet echt nodig. Voordeel is wel: we kunnen er vandaag nog een keer van eten 😉
  De groenten heb ik er gewoon rauw in gedaan bovenop de pasta, dus ik was in minder dan 15 minuten klaar! De schotel heeft 35mins op 200° in de oven gestaan. Toen ik ‘m uit de oven haalde zag de saus er erg waterig uit. Mijn man was uiteindelijk later thuis van zijn werk & toen we gingen eten was het water verdwenen (ik denk in de pasta getrokken?).
  We hebben gesmuld & mijn man vroeg al meteen of ik deze vaker zou willen maken. Wordt dus een blijvertje!

  1. Miss Craftsy

   Hoi Lies, en jij onwijs bedankt voor je reactie. Ik ben echt superblij om te horen dat je met zoveel plezier mijn recept gemaakt hebt en je man het ook een blijvertje vind. En jouw versie is inderdaad nog veel sneller, superleuk om ook feedback te krijgen. Hartstikke bedankt!

  1. Miss Craftsy

   Hij is zeker heerlijk! En dankjewel Laura! Superleuk om te horen 🙂

 8. Mirne

  Klinkt erg lekker!

 9. Kirsty

  Dit lijkt me echt heerlijk! Sowieso ben ik gek op ovenschotels, vind het zo lekker en ook best makkelijk altijd 🙂

  1. Miss Craftsy

   Thanks :D. Ja ovenschotels zijn ook altijd bij mij favoriet!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Anne! Ja het is ook supermakkelijk om te maken, ideaal!

 10. Manon

  Oh YUMMY, dit is echt weer iets voor mij!

  1. Miss Craftsy

   Hahahaha jeeeee! Het is wel echt heel lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.