Foodblogswap chai latte

chai-latte5

Yay het is weer tijd voor een foodblogswap, zo leuk vind ik dat! Elke maand lekker naar receptjes zoeken op andere foodblogs. Deze keer mocht ik iets maken van Blond met een Groen Geloof, een gelovige dame die heel erg bezig is met groen en gezond koken en dat past natuurlijk ontzettend in mijn straatje op dit moment. Er zijn dan ook erg veel lekkere receptjes te vinden op haar blog. Maar met Pasen die net gedag heeft gezegd, wilde ik me toch niet wagen aan al die lekkere baksels, maar koos ik juist voor de chai latte.

Ik heb nog geeneens zo lang geleden voor het eerst een echt chai latte op en ik vond het meteen erg lekker. En ik was ook meteen benieuwd hoe ik het zelf kon maken, want ik vond het zo gek dat ik dit wel lekker vind, maar warme melk absoluut niet. Toen ik dus het receptje op Blond met een Groen Geloof zag, besloot ik hem ook maar meteen te maken. En tot mijn verbazing moest ik behalve het kopen van kruiden, echt niet zo heel lang te wachten voordat mijn chai latte op tafel stond. Het is zo gepiept!

Oja, een chai latte komt oorspronkelijk uit Azië en het betekent eigenlijk gewoon thee melk. Thee met melk dus, een typisch Engelse traditie, behalve dat deze versie lekkere kruiden en specerijen bevat om je thee op te spicen. Echt iets wat je een keertje geproefd moet hebben :).

Wat heb je nodig? (voor 1 grote mok of 2 kopjes)
1 mok (zoals je er ook uit zou drinken, dus niet tot de rand, zie de foto ;)) amandelmelk
1 mok water
1 zakje zwarte thee (ik gebruikte groene thee, dat leek mij ook wel erg lekker!)
1/2 tl kaneel (extra mag altijd!)
1/4 tl kardemom
1/4 tl kruidnagel
een stukje gember
een snufje peper
1 tl honing (of meer naar smaak)

chai-latte1

Hoe maak je het?
Pak er lekker een pannetje bij, zet deze op een laag vuurtje en doe daar het water en de melk in. Het lijkt veel, maar tijdens het koken verdampt er natuurlijk ook een hoop.

Nu heb je een aantal verschillende manieren om de chai latte klaar te maken. Ik deed in eerste instantie gewoon de kruiden en het theezakje in het pannetje erbij en roerde het de hele tijd door, om vervolgens de latte in mijn mok te schenken na zo’n 5 minuten. Een nadeel hiervan is, is dat de kruiden uiteindelijk naar de bodem zakken en je uiteindelijk een grote hap kruiden binnenkrijgt, niet fijn!
Oja en als je echt verse kruiden gebruikt, vergeet ze dan ook niet eerst met een vijzel tot poeder te malen.

chai-latte2

Wat je dus ook kunt doen is mijn eerste stap herhalen en dan voordat je de latte in je mok doet, een zeefje boven je mok te houden om de kruiden niet in je mok te krijgen.

chai-latte3

Maar later bedacht ik eigenlijk nog een theorie! Als je nu een theezeefje hebt, dan kan je het theezakje even kapot knippen, daar alle kruiden bij in doen en het zakje vervolgens in het theezeefje, dat is eigenlijk nog veel makkelijker! Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar het moet vast gaan lukken haha! Overigens schijn je dus ook ‘losse’ theezakjes te hebben waar je zelf kruiden in kunt doen, ik zou alleen niet weten waar je die kunt krijgen.

Waar het dus op neer komt, is melk en water in een pannetje doen, het theezakje en de kruiden toevoegen en alles lekker zo’n 5 minuutjes opwarmen terwijl je lekker blijft doorroeren (anders krijg je vliesjes, bah :p).

chai-latte4

Heb jij al eens een chai latte op of zelf gemaakt?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. Amélie

  Hoi,

  Je hebt er een leuke blog van gemaakt, verstandig dat je niet aan het bakken bent geslagen 😉
  Ik ga het ook eens met groene thee proberen want dat drink ik normaal ook altijd.

  Groetjes,
  Amélie

  Ps. Mocht je chai over hebben kan je er havermoutpap of een smoothie van maken.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel 🙂 En inderdaad heel verstandig haha! En thanks voor de tip, fijn!

 2. Monique

  tja lijkt me niet zo lekker maar dat ter zijde. die losse theezakjes kan je bij de Tuinen kopen.

  1. Miss Craftsy

   Dat kan! Volgens mij is het met dit recept ook echt zo: je vind het lekker of niet. Maar thanks voor de tip!

 3. saskia

  Lijkt me lekker wat en fijn recept. Wil ik zeker eens proberen!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Lijkt me leuk als je een foto stuurt als het gelukt is!

 4. Manon

  Dat lijkt me wel heel lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.