Foodblogswap: healthy chocolate fudge

chocoladefudge6
Het is weer het einde van de maand en dat betekent tijd voor een nieuwe foodblogswap! Elke maand mag je een recept uitproberen van een andere foodblog en deze keer heb ik de healthy chocolate fudge gemaakt van A Dutchie Baking. Ze blogt wel in het Engels, wat voor mij op zich geen probleem is dus ik koos dit gemakkelijke, maar vooral gezonde en lekkere recept uit!

Wat heb je nodig? (voor 1 portie, maar geloof me je wilt echt meer!)
100 gram pure chocolade (het liefst meer dan 80%)
50 gram kokoscrème. Dus geen kokosmelk! Dit is gewoon bij de supermarkt te koop en ligt naast de kokosmelk. Het wordt ook wel ‘santen’ genoemd en ik heb het mijne van het merk Nutco.
een handje gemengde noten
1 eetlepel pindakaas naar smaak, gecombineerd met 1 eetlepel honing
1 theelepel espressopoeder

Hoe maak je het?
Oh my gosh dit is zo gemakkelijk! Okee neem een pannetje en breek daar de stukjes chocolade in en voeg de santen toe. Zet het pannetje op een laag vuur en laat beide ingrediënten smelten.

chocoladefudge1
Als het gesmolten is voeg je de pindakaas, espressopoeder en honing toe en roer het goed door. Voeg daarna je nootjes toe en je bent al bijna klaar! Het enige wat je nog hoeft te doen is het mengsel in een kleine ovenschaal of cakeblik gieten en in de koelkast zetten!

chocoladefudge2
En dan komt het vervelendste gedeelte: wachten! Laat de fudge zeker een uur in de koelkast staan. Hij is ongeveer klaar als je niet meer met je vinger in de fudge kunt drukken. Ik heb de fudge zeker twee uur in de koelkast laten staan.

chocoladefudge5
En als je echt niet meer kunt wachten: haal je schaal dan snel uit de koelkast, snijd de fudge in kleine stukjes en smullen maar!

chocoladefudge4
En wow! Dit is echt zoo lekker! Okee er zijn vast veel betere healthy tussendoortje te maken, maar echt dit is echt te lekker!

chocoladefudge3
De volgende keer maak ik zeker weten een dubbele portie, want eentje is echt te weinig :D! Oja en deze fudge is dus gluten-, tarwe en zuivelvrij!

Eet zeker weten smakelijk!!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Marion

    in de ingrediëntenlijst wordt gesproken over espressopoeder maar in het recept wordt deze niet genoemd. Wanneer moet deze erdoor?

    1. Miss Craftsy

      Aaah ik zie het, wat stom van mij! Deze voeg je tegelijkertijd toe met de pindakaas en de honing! Ik ga het meteen aanpassen, dankjewel! En veel succes met het maken van de fudge, ik hoop dat je het lekker vind!

Leave a Reply

Your email address will not be published.