maiswrap met falafel

Alle falafels nog aan toe, wat is dit een lekkere lunch! Boordevol groenten, knapperig van alle kanten en een heerlijke tahini saus die je doet watertanden. Deze falafelwrap met tahini saus is een must eat voor lunch!

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)

  • 2 of 3 kleine wraps naar keuze (ik gebruikte maiswraps)
  • 4 falafelballetjes (ongeveer 75 gram)
  • 1/4 komkommer
  • 80 gram geraspte koolsalade mix
  • 1 el citroensap
  • 1 el tahini
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • knoflook en paprikapoeder

maiswrap met falafel 2

Hoe maak je de falafel wraps met tahini saus?

  • Maak de tahini saus door de tahini te mixen met de honing, mosterd en kruiden
  • Bak de falafelballetjes knapperig in een pan met wat kokosolie
  • Warm de maiswraps op in een droge pan of magnetron
  • Beleg de wraps met de rauwkost en de stukjes komkommer
  • Beleg de wraps met stukjes falafel
  • Top ze af met de tahini saus

Deze lunch zit boordevol heerlijke groenten en andere goede dingen! Ik heb pas recentelijk tahini ontdekt en ik wist niet zo goed wat ik er allemaal mee kon. Tahini is eigenlijk een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Je kan het gemakkelijk zelf maken, maar je kan het ook gewoon in een pot kopen. Eigenlijk is het dus een soort van pindakaas of amandelpasta, maar dan gemaakt van een zaad. Tahini op zichzelf vind ik persoonlijk niet zo lekker en smaakt heel erg plakkerig en droog. Niet iets wat ik prefereer. Ik heb het een tijd terug al eerder gehad en toen was ik er geen fan van. Toch moest ik natuurlijk iets met die tahini, want een pot laten verpieteren is niet mijn stijl. Tijd dus om mijn tahini te upgraden naar een volwaardige saus!

maiswrap met falafel 3

Voor de tahini saus mix je de de tahini samen met de honing, mosterd en alle kruiden. Roer goed door en zet aan de kant. Voor de lunch heb ik gebruik gemaakt van kant en klare falafelballetjes, want het leven is te druk om ze zelf te maken haha. Als je ze kant en klaar koopt, lees dan wel het etiket zodat je er zeker van bent dat er geen toegevoegde dingen in zitten. Om de balletjes lekker knapperig te maken, is het het lekkerst om ze even kort aan te bakken in de pan met wat kokosolie.

Ondertussen kan je de wraps klaarmaken. Je kan ze zo eten, maar met maiswraps is het het lekkerst om ze even kort op te warmen en aan te bakken in een pan zonder olie of wat dan ook erin. Laat ze gewoon om en om opwarmen tot ze lekker zacht zijn. Je kan ze natuurlijk ook even in de magnetron stoppen als je die hebt. Snijd ondertussen ook een komkommer in partjes of schijfjes. Leg de maiswraps op een bord en beleg deze met de rauwkost. Ik heb een mix van geraspte rode biet, wortel, witte kool en broccoli. Als de falafel lekker knapperig is gebakken kun je deze toevoegen aan de wraps. Top het af met de komkommer en de tahini saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.