Event – K’ook workshop met OXO + vlog

kook-5

Op 4 oktober werd ik uitgenodigd om naar Wormerveer te komen en de K’ook winkel te bezoeken. Samen met vier andere, superleuke bloggers mocht ik OXO keukenhulpjes uitproberen die erg gemakkelijk in gebruik zijn voor in de keuken en je leven dus een stuk gemakkelijker maken, aldus OXO. Tijd voor een grondige review!

Ik maakte een kleine sfeerimpressie en geef een korte uitleg bij alle leuke goodies die ik mee naar huis mocht nemen.

kook-2 kook-1

Maar eerst nog een klein verhaaltje over de K’ook winkel. Dit is een van de meest schattige winkeltjes die ik ooit heb gezien met de meest leuke en handige items voor in de keuken. De winkel wordt gerund door de twee vriendinnen Karen en Anne, en de winkel straalt dan ook veel huiselijkheid en gezelligheid uit.

kook-9 kook-8

Kijk die schattige en vrolijke bekertjes dan! Daar word je toch helemaal gelukkig van? Helaas zit K’ook alleen in Wormerveer en dat is natuurlijk niet echt een plaats waar ik elke week even langs kom, who’s with me? Maar geen nood, want deze twee leuke dames hebben sinds kort ook een webshop waar je allemaal leuke dingen kunt shoppen, dus neem daar zeker even een kijkje!

kook-6

De workshop was echt superleuk! Heerlijk om lekker in de keuken bezig te zijn, dingen uit te mogen proberen, te mogen proeven en bovenal lekker te kletsen met de andere bloggers. En ja, van koken krijg je nu eenmaal een ravage haha! Het apparaat daar links noemde we liefkozend een guillotine, maar het is natuurlijk een mandoline. Op zich best handig, ware het niet dat het ook snel heel vies wordt en als ex-student zonder afwasmachine is dat niet heel fijn. Wel kan je er wafelfrietjes mee maken!

kook-3 kook-7

Nog een grappig keukenhulpje, de mango snijder. To be honest, ik wist nog geeneens dat er een mango snijder bestond en ik kon dus ook niet wachten om hem uit te proberen! De snijder werkt heel handig, je plaatst hem bovenop de mango, waarbij je wel met 1 hand de mango zelf even vasthoudt omdat het mes even door het velletje moet. Maar zodra dat is gelukt glijdt hij soepel vlak langs de pit heen. Ik vind het een handig keukenhulpje, maar ik denk dat ik het op mijn mango snij manier toch sneller kan. Ook verschillen mango’s in formaat. Zo heb ik momenteel een kleinere mango met dus ook een kleinere pit. Ik denk dat ik dan wel veel ruimte had over gehouden rondom de pit.

Een andere handige gadget is de ananas snijder. Die is serieus wel echt veel handiger dan de standaard versie. Waarom? Ten eerste staan er drie cijfertjes op. De snijder houd je langs je ananas en daar waar een van de cijfertjes overeenkomt met de top van de onthoofde ananas, tot daar draai je zometeen de snijder in. Bovendien werkt de snijder op een soort van kliksysteem, waardoor je niet zoveel kracht meer hoeft uit te oefenen en dit werkje een peulenschilletje is. Maar er is nog een voordeel, als je de ananas eruit hebt gehaald, kan je het bovenste gedeelte eraf draaien, waardoor je de ananas zo van de snijder af kunt laten glijden. Geniaal, al zeg ik het zelf.

kook-10

Daarnaast mocht ik ook nog zelf een aantal handige keukenhulpjes uitkiezen om mee naar huis te nemen, waar ik superblij mee ben. Meet de knoflookpers! Wat er anders is aan deze knoflookpers dan een normale, is deze rode toevoeging. Je perst de knoflook zoals je gewend bent, maar het nadeel daarvan is dat er altijd wat knoflook blijft zitten, heel irritant natuurlijk. Deze knoflookpers draai je gewoon weer om, waardoor het rode gedeelte in de pers komt te zitten en je de overige knoflook ermee uit kunt persen ideaal. De pers voelt zwaar aan, maar heeft handige en zachte handgrepen, waardoor de knoflookpers erg fijn werkt.

kook-13 kook-12

Daarnaast nam ik deze twee spatels mee. Wonderbaarlijk genoeg had ik er nog geeneen in huis en mijn oude was gesneuveld. Ik speelde daarom al een tijdje met een lang mes en vork om mijn pannenkoeken en omeletten om te draaien. Geen pretje kan ik je vertellen! Deze spatels zijn heel groot en breed waardoor je je omelet echt heel makkelijk kan omdraaien. Ook deze spatels liggen heel fijn in de hand en daarmee wordt omdraaien echt een eitje!

kook-11

Hey apple! Knife! Geen idee waarover ik het heb? Bekijk dan even dit grappige filmpje! Voor alle andere mensen, dit is een echt koksmes. Vlijmscherp, snijd alles genadeloos in stukjes, waardoor je binnen no time door al je groenten heen bent. Ik heb ook echt het idee dat ik er sneller en beter mee snijd. Het is wel een licht mes, dus dat is zeker is om rekening mee te houden. Oh, en pas op je vingers ;). Ik denk dat dit wel echt een essentieel mes is voor in je keuken!

kook-14

En als laatst mijn favoriet, deze maatbeker! Hoe vaak schenk jij nu water of een ander vloeibaar goedje in je maatbeker en ben je vervolgens aan de zijkant aan het turen om te kijken hoeveel mililiter er nu eigenlijk in zit. Bij deze maatbeker kan je de maat ook aan de binnenkant zien. Zo weet je nog tijdens het schenken hoeveel mililiter in je beker zit. En nog een fijne toevoeging: het aantal cups staat er ook op! Zo kun je moeiteloos Amerikaanse recepten je eigen maken, echt heel fijn!

Ik ben echt heel tevreden over de OXO keukenhulpjes en ik vind ze heel handig en fijn werken. Een goede toevoeging aan mijn keuken stash :).

Wat is jouw favoriete keukenhulpje?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

12 comments

 1. Erik

  Gaaf zeg. Ik ben enorm fan van OXO. Koop ongeveer alles in de oxo good Grips shop. (https://oxo-good-grips.nl). Dat is wel online, dus misschien moet ik toch maar een keer naar Wormerveer om al die mooie producten in het echt te bekijken.

 2. Roxanne

  De mango snijder lijkt me wel handig, maar ik denk dat die niet erg vaak gebruik word.

  1. Miss Craftsy

   Ja dat dacht ik dus ook een beetje, daarom heb ik hem uiteindelijk niet uitgekozen

  1. Miss Craftsy

   Ja zeker, ik wist echt nog niet dat dit bestond haha!

 3. Maaike

  Omg, dit lijken me hele fijne keukenproducten! Leuk verslagje

  1. Miss Craftsy

   Haha dankjewel Maaike! Ik ben er ook heel erg blij mee dat ik deze producten mocht uitkiezen!

 4. Mirne

  Die mango snijden lijkt wel heel handig, maar eigenlijk is het zelf snijden ook niet zo lastig. Je hebt leuke items uitgekozen die je ook daadwerkelijk veel gaat gebruiken waarschijnlijk!

  1. Miss Craftsy

   Nee precies! Dus bij sommige hulpjes zag ik de meerwaarde er niet van in. En dankjewel, ik hoop het ook!

 5. Paul Oosten

  Ik heb die maatbeker ook. Maar na 8 maanden brak spontaan (nou ja, om onbekende redenen) het handvat af. Best beetje boel onhandig nu.

  1. Miss Craftsy

   Oh dat is wat minder, ik hoop dat die van mij het dan langer uit gaat houden dan. Is toch iets lastiger werken dan haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.