sapkuur

Mijn ervaring met een 3-daagse detox sapkuur

Zo na de vakantie zie je het heel veel mensen doen en ik wilde het ook weleens uitproberen: een driedaagse detox sapkuur met zelfgemaakte gezonde sapjes. Hoe is me dat bevallen?

Nadat ik me letterlijk iedere dag volvrat op mijn vakantie in Amerika, zat ik bij terugkomst niet lekker in mijn vel. Door de nodige stress bleef ik ook maar eten en om met een schone lei te beginnen leek me een sapkuur wel wat in de hoop dat ik vanaf dat punt mijn emotie-eten wat meer in de hand kon houden en geen cravings meer had naar suikers.

Ik vond een 3-daagse sapkuur van Kickstart Your Health en besloot deze te gaan doen. Want 3 dagen vond ik wel genoeg. In deze drie dagen drink je 3 verschillende sapjes en 1 zelfgemaakte limonade.

afvallen-met-sap

Jouw detox sapkuur schema

[one_third]Dag 1
Ontbijt: Sap 1
Lunch: Sap 1
Tussendoor: Limonade
Diner: Sap 2[/one_third][one_third]Dag 2
Ontbijt: Sap 3
Lunch: Sap 4
Tussendoor: Limonade
Diner: Sap 2[/one_third][one_third]Dag 3
Ontbijt: Sap 1
Tussendoor: Limonade
Lunch: Sap 2
Tussendoor: Limonade
Diner: Sap 4[/one_third]

 gezonder-worden-met-sap

De Sapjes

[one_third]Sap 1
1 rode biet
100 gram wortel
1 stengel bleekselderij
1/2 citroen
1 appel
1 avocado
1/4 paprika
5 cm komkommer[/one_third][one_third]Sap 2 
1,5 appel
3 handjes spinazie
1 rode biet
5 cm komkommer
1/2 avocado[/one_third][one_third]Sap 3
200 gram kwark
100 gram bevroren bessen en framboos mix
50 gram ananas[/one_third]

 

[one_third]Sap 4
8 cm komkommer
1/2 citroen
1 stengel bleekselderij
1 tl gemberpoeder
1 appel[/one_third][one_third]Limonade
750 ml water
80 gram ananas
1/2 appel
1/2 rode biet
1/3 citroen[/one_third]

 

detox-kuur

Dag 1: Sapjesdag

Vol goede moed begin ik op mijn werk aan mijn eerste sapje. Of eigenlijk is het geen sapje, want ik heb geen sapcentrifuge dus ik gebruik een blender om er een smoothie van te maken. Maar wow wat is het sapje veel zeg! Door het werk heb ik hem pas tegen lunchtijd op. Juist, wanneer ik met het volgende sapje moet beginnen. 

Beide zijn hetzelfde en om half 4 heb ik ze eindelijk op. Gelukkig was het sapje best lekker. Door de rode biet en wortel smaakt het lekker zoet, alleen ben ik niet zo’n fan van bleekselderij. 

Tegen etenstijd begin ik met mijn limonade. Die is echt fantastisch en een goede dorstlesser. Ik vind het een hele goede variatie op gewoon water. Maar omdat het 3/4 liter is wat ik wegwerk, kan ik het niet aan om nog meer sap te drinken. Wel heb ik heel erg dorst en drink ik heel veel thee. Om 8 uur ‘s avonds ben ik al bekaf en uiteindelijk ga ik om half 10 al lekker slapen.

Dag 2: Echt detoxen

Ik heb een beetje trek en omdat ik weet dat ik in principe weinig binnen krijg, besluit ik om voor het werk al het eerst sapje te nemen. Ik maak er een smoothiebowl van en eet hem lekker op. Ook deel ik de limonade in 2en en maak daar mijn tussendoortjes van. 

De lunch is ook erg lekker fris en een beetje spicy door de gember. Erg lekker! Die avond neem ik het laatste sapje die ik het minste vind. Onder het genot van een serie eet ik hem op. Het valt me eigenlijk ontzettend mee hoe ik me voel. Ik ben wel meer moe dan normaal, maar ik heb geen hoofdpijn of honger.

Dag 3: Afvallen met juicing

Dag 3 is op een zaterdag en nadat ik wat uitgeslapen heb, heb ik de behoefte om te gaan sporten. Ik besluit thuis te gaan dansen zodat, mocht het niet goed gaan, ik altijd gemakkelijk kan stoppen. Na een heerlijke douche neem ik mijn eerste sapje. Het is dan al bijna middag en wanneer ik tegen half 3 aan mijn limonade begin, merk ik dat ik het sapjes drinken echt moe word en het me tegen begint te staan. Op de laatste dag moet je 2x de limonade en ik besluit deze te drinken en het lunch sapje als avondeten te nemen, simpelweg omdat ik gewoon niet meer op kan. 

sapkuur

Wat heeft de detox sapkuur voor mij gedaan?

Na 3 dagen weet ik niet of er significante verschillen zijn, maar voor mij is het belangrijkste verschil dat ik minder ben gaan eten en dat ik nu weer kan voelen wanneer ik echt honger heb. Door mijn emotie-eten at ik veel en veel meer dan nodig was en daardoor voelde ik me ontzettend slecht. Natuurlijk ben ik ook wat afgevallen, voel ik me energieker dan van te voren en lijkt mijn huid ook beter te zijn. Nu maar hopen dat ik zo weer de goede en gezonde weg kan vervolgen en die emotie-eter van een Joyce heb weg gestuurd.

BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Sapjes fan

    Sinds ik een slowjuicer in huis heb gehaald en regelmatig een sapje drink voel ik mij een stuk fitter. Ik denk dat het een stuk wijzer is om meer groente en fruit te eten en te drinken ls je je niet zo fris voelt, dan dat je naar de dokter gaat voor een hoop pillen.

    1. Life to Enjoyce

      Mee eens!! Jezelf voeden met whole foods als groenten en fruit is zeker erg goed. Helaas kom je soms niet onder medicatie uit maar als de kans bestaat jezelf te helen met voeding. Zeker doen! Bedankt voor jouw reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.