gezonde gehaktschotel met zoete aardappel

Enjoyce Your Meal Weekmenu #22: Shepherd’s Pie & Pastasalade

Dit was mijn eerste week op vakantie alweer. Natuurlijk ben ik daarvan lekker aan het genieten en presenteer ik deze week een gezond weekmenu, geïnspireerd met gerechten uit Zwitserland en Italië zoals Shepherd’s Pie en Pastasalade.

gezonde gehaktschotel met zoete aardappel

Maandag: Shepherd’s pie

In Zwitserland eten ze graag aardappel en rösti, dus ik koos een lekker gerecht uit met aardappel dat ik wel lekker vind: shepherd’s pie met zoete aardappel.

pastasalade 3

Dinsdag: Pastasalade met gegrilde groenten

Bijna een pastasalade caprese, maar dan met een heerlijke twist. Een warme pasta als diner is superlekker, maar deze pastasalade’s mogen ook zeker niet vergeten worden!

gezonde couscoussalade met pijnboompitten

Woensdag: Snelle couscous salade

Op zoek naar een snel lunchideetje en wil je een keertje wat anders? Maak dan deze snelle en gezonde couscous salade met feta en pijnboompitten. Of voeg wat kip toe voor een volledige maaltijd.

courgette_pizza1

Donderdag: Pizza met courgettebodem

Jam pizza’s blijven altijd lekker! En lekker koolhydraatrijk. Gelukkig is er de trend dat je bijna alles kunt vervangen met groenten en zo ook deze pizza die ik maakte met een courgettebodem.

courghetti1

Vrijdag: Courghetti met pesto en kip

Nog meer courgette! Dit is een pasta, maar dan van courgette slierten en om het nog meer Italiaans te maken, heb ik er ook pesto bij gedaan. Wat overigens wel heel erg leuk is om te benoemen, is dat pesto oorspronkelijk uit het plaatsje vandaan komt waar ik afgelopen week ben geweest. Namelijk Genova! 

vanille frappuccino

Zaterdag: Frappuccino

Zodra het lekker weer is, drink ik graag frappuccino’s, ofwel ijskoffies. Ik kan er bijna geen genoeg van krijgen. Nu heb ik eindelijk de perfecte versie gemaakt en hij is ook nog eens heel laag in calorieën!

fruitsalade

Zondag: Thaise fruit salade

Soms is het zo lekker om alleen te ontbijten met fruit, vooral nu het lekkerder weer begint te worden. Maak gebruik van diepvriesfruit voor een nog lekkerdere, frisse smaak en die kruiden maken het helemaal af!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.