Enjoyce My Life: Pieter Derks & Nieuwe Brillen

Hoe leuk is het om op een doodnormale dinsdagavond naar een cabaretshow te gaan en de show van Pieter Derks te zien? Te leuk! Ook heb ik eindelijk weer eens nieuwe brillen!pluk de dag kaart

Met de verjaardag van mijn nichtje had ik haar een boekje cadeau gedaan waarin allemaal kaarten inzitten die je kunt inkleuren en versturen. Net als ik houd zij van reizen en heeft ze vrienden over de hele wereld. Daarom leek het me een superleuk cadeau. Gelukkig was ze er heel blij mee en kreeg ik zelf ook een kaart. Hoe lief!

frietje oorlog

Tuesdays are for fries & peanut sauce! Haha, normaal zou ik denk ik nooit op een doodnormale dinsdag frietjes eten, maar ik ging naar Pieter Derks en we hadden geen tijd om echt te koken, dus trakteerden we onszelf op frietjes. Ik had een super oorlog, wat een frietje oorlog is met een frikandel erbij. Jammie!

pieter derks

Dinsdag ging ik naar de show van Pieter Derks. Misschien ken je hem wel van De Wereld Draait Door. Inmiddels is het een bekende cabaratier die zelf ook uit Nijmegen komt. Ik had nog nooit een show van hem gezien en was erg benieuwd. Maar wat ben ik aangenaam verrast! Ik heb heerlijk gelachen om zijn grappen die lekker direct zijn en met de actualiteit te maken hebben. Het ging onder andere over de vluchtelingen, Jihadisten, de snoepautomaat van de marechaussee, wat mensen die over honderden jaren leven van ons zouden denken als ze de ‘Google’ kelder zouden ontdekken en alles wat wij op internet posten zouden zien en de Ryanairisering. Wat was het geniaal. Om je een voorbeeld te geven. Pieter had het om een gegeven moment over economisering en hoe de economie best de vervanger van god zou kunnen zijn (want niemand weet wie economie is en hoe hij eruit ziet). En dat geld zo belangrijk is, met een bruggetje naar de plofkippen. Hij stond laatst namelijk in de supermarkt en hij zag een bakje met Hollandse kip staan. Waarop hij zich afvroeg hoe hij nu wist dat die kip Hollands was. Na een hele tirade waarom ik al moest lachen eindigde hij met: de enige manier waarop je zeker kunt zijn dat die plofkip Nederlands is wanneer hij de hele dag zou klagen. Oh wat is het krap hier he. En zo warm. En waarom doet de wifi het hier niet?! Geniaal! Als Pieter Derks bij je in de buurt komt en je hebt zin in een avondje lachen met goede humor op een wat hoger niveau en met de actualiteit betrokken, ga hier dan zeker heen!

quinoabrood snack

Nom nom nom! Ik had vorig weekend dit quinoa kokosbrood gebakken, maar het kon wel een upgrade gebruiken vond ik zo. Ik smeerde er heerlijke amandelpasta op met wat plakjes banaan. Wat een treat!

vriendinnenavond

Vrijdagavond was meidenavond! We dronken wijn en cocktails en daarna gingen we heerlijk stappen. Het was alweer even geleden en het was zo fijn om lekker uit te gaan, te dansen en van de muziek te genieten!

zonnenbril

Op zaterdag sliep ik lekker uit en kon ik nog even lekker verder uitbrakken buiten in het zonnetje. Zo fijn! Daarna ging ik de stad in, want mijn brillen waren klaar. Dit is mijn supervrolijke zonnebril (op sterkte).

nieuwe bril

En dit is mijn nieuwe gewone bril. Hij is groen met beige pootjes en ik vind het hij mijn ogen heel mooi doet uitkomen. Ik wilde eigenlijk weer voor bruin gaan, maar ik ben hier zoveel blijer mee. Yay! Wat vind jij van mijn brillen?

wrappizza

Zaterdag was restjes avond. Ik had nog wraps liggen, barbecuesaus en sla. Dus wat doe je daar dan mee? Juist! Wrappizza’s maken. Een geweldig idee als je het mij vraagt :).

ben and jerry's

Zondag boodschappendag en mijn twee grote vrienden waren in de aanbieding, dus die wilde ik even binnenslepen. Ik had al gelezen dat Phish Food weer terug zou komen bij de appie, ik had hem alleen nog niet gezien. Ik hoopte dat ie met deze aanbieding weer vast in het assortiment zou komen en jaaaaa ik had geluk. Mijn lievelingssmaak is back!

mexicaanse rijstschotel

Zondagmiddag ging ik weer even langs mijn moeder en toen ik vertelde dat ik laatst met Majo en Mariska de Mexicaanse rijstschotel had gegeten, wilde zij hem ook graag weer eens eten en dus kookte ik voor iedereen.

fruit crumble

Een ander geliefd gerecht bij ons thuis blijft toch wel de fruit crumble. Supereasy, superlekker en mislukt nooit. Deze keer hadden we in plaats van gewone cakemix gekozen voor de appeltaartcakemix. Ook een aanrader! Een heerlijk weekend!

Hoe was jouw week?

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.