harry potter hagrids stoel

Enjoyce My Life: Harry Potter Expo, Zomerfeesten & Hotspots in Nijmegen

Juli stond voor mij in het teken van Nijmegen en de Harry Potter expo. Ik heb lekker vaak geluncht en gedineerd in Nijmegen, dus ik heb jullie veel hotspots te showen en natuurlijk waren er de vierdaagsefeesten.high tea t sfeerhuys nijmegen

Kijk een wat een plaatje hier! Ik ging met twee vriendinnen high teaen bij ‘t Sfeerhuys de Looimolen in Nijmegen. Op een hele leuke locatie (vlakbij een kinderboerderij!) gingen we heerlijk brunchen. En heerlijk was het, want niet alleen de locatie was mooi ingericht, maar het eten was ook om je vingers bij af te likken!

de hemel nijmegen

Dat je ook lekker kunt high teaen en bier drinken bij de Hemel wist ik al, maar ik had er nog nooit gedineerd. Na een avondmaaltijd van parelcouscous en geitenkaas, deelde we ook nog dit toetje. Perfect om de avond mee af te sluiten :).

voedzaam mango ontbijt

Dit keer geen yoghurt als ontbijt, maar ricotta! Een experiment en wel een heel lekker experiment! Ik deed er wat mango en lijnzaad bij, et voila voedzaam ontbijtje is klaar!

de viking nijmegen

Zo een bomvolle lunch krijg je bij De Vikingbar in Nijmegen. Ik bestelde een broodje in Aziatische stijl met gemarineerde kip met taugé, paprika, lenteui, sesamzaadjes en sirachasaus. Zeker voor herhaling vatbaar!

peer kokos ontbijt 
Nog meer ontbijt inspiratie! Deze ochtend nam ik een yoghurtje met peer en kokosrasp. Vooral dat laatste geeft een extra dimensie aan je ontbijt!

de blonde pater nijmegen

Na een hele tijd bezocht ik met een vriendin weer De Blonde Pater om gezellig bij te kletsen en te lunchen. Ik nam een ciabatta met pastrami en mijn vriendinnetje een broodje met ham, bacon en avocado. Beide aanraders!

bombarie nijmegen

Oh my gosh, als ik alweer naar dit plaatje kijk begin ik alweer te watertanden. Dit snickers taartje is echt to die for! Waar ik dit heb gegeten? Bij Bombarie, net even buiten het centrum van Nijmegen. Mijn vriendin raadde me dit aan en het is echt een heel leuk hippieachtig en industrieel restaurant waar ze wel van herrie houden (en dat kunnen wij wel met een paar wijntjes ;)). Er hangt een hele fijne sfeer en de eigenaresse is echt mega-aardig en supergastvrij, that’s what I like. Hier bestel je een aantal gerechtjes a la tapas alleen zijn de porties dan net wat groter. Mijn aanraders zijn toch wel de zoete aardappelfrietjes, nacho’s, risottobitterballen en de tempuragarnalen.

harry potter wemels auto

Eindelijk bezocht ik de Harry Potter Expo. Een zeer toffe expositie met allerlei kleding en spullen die in alle films zijn gebruikt. Ik vond het ontzettend leuk om hierdoor heen te lopen en je komt weer echt helemaal in de Harry Potter sfeer. Een minpuntje vond ik wel dat de expositie redelijk kort is en je, met alle beschrijvingen uitgebereid te lezen, je er met een uur wel doorheen bent. Een kleine impressie van de Harry Potter Expo:

harry potter hagrids stoel

Chillen in Hagrid’s stoel.

harry potter dobby

Lieve Dobby <3.

harry potter expo

En Hermeliens jurk met het Kerstgala. Kijk nu wat een plaatje!

lunchen bij fika nijmegen

Nog een hotspot die ik heb uitgeprobeerd was Fika, hier wil ik nog wel een keertje terug, want wat een lekkere broodjes hebben ze hier! Ik had de rosbief en een broodje met brie uit de oven. Ik was samen met Monique van Freud & Fries en het was zo leuk om haar voor het eerst te ontmoeten en het gezicht achter haar Instagram te zien :).

rode top loavies

Outfit tijd! Ik vind deze outfit zo leuk! Beide zijn van Loavies. De broek is een zwarte pantalon die wat hoger zit en die heel classy sluit met een strik (hoewel je dat hier niet zo goed ziet haha). En bovenop een mooie, knalrode top met hele dunne bandjes en kant.

zomerfeesten nijmegen

En toen begonnen de Zomerfeesten voor mij echt! Met mijn nichtje en vriendinnen zijn we lekker door de stad gaan lopen, heb ik voor het eerst echt salsa gedanst en hebben we gezellig meegezongen met heel veel liedjes!

zomerfeesten

Ik vind de zomerfeesten altijd zo bijzonder! Een week lang staat de hele stad op stelten en is er elke avond feest. En de sfeer is dan zo gezellig dat je er bijna elke avond heen wilt haha!

vierdaagse intocht

Op de vrijdag van de Vierdaagse draait het natuurlijk maar om 1 ding: het aanmoedigen van de lopers! Ik stond ongeveer een uurtje lopen van de finish dus aan het einde van de dag werd mijn job pas echt een uitdaging, toen de groep lopers steeds meer ging bestaan uit mensen die echt nog wel wat aanmoediging konden gebruiken. Ik heb mijn handen kapot geklapt voor ze, wat een respect!

schattig geitje

Ik zag een foto van iemand die een schattig geitje knuffelt. Dat wilde ik even delen.

paleo zoete aardappelschotel

Deze paleo zoete aardappel schotel is echt te zalig! Ik beloof je dat ik binnenkort het recept met je zal delen! En ook heeft dit te maken met een geheim projectje waar ik mee bezig ben!

lunch credible nijmegen

Deze maand staat ook in het teken van geitenkaas, want dat lust ik vanaf nu, hoeraaa! Ik vierde dit bij Credible waar ik met een vriendin een wafel met geitenkaas en avocado en quesadilla’s met mac and cheese deelde. Beide erg goede keuzes voor een lunch haha!

verse gnocchi merano

Een vriendin had zin in Italiaans eten en ik wilde altijd al bij Merano eten waar ze verse pasta hebben. Ik nam gnocchi met mozzarella en ricotta en als kaasliefhebber kon me dit niet beter smaken!

merano nijmegen

PS het toetje, de chocolademousse, zag er niet alleen uit om op te eten, het was ook echt om op te eten.

wit interieur

Ik was mijn tafel een beetje beu, vooral omdat hij zo lelijk houtbruin was. Ik kwam op het idee om hem dan maar wit te schilderen en mijn papa bood aan dit voor me te doen. En nu hij klaar is ben ik zo blij! Het staat zoveel frisser en mooier in mijn kamer, het is nu echt een eyecatcher!

downtown nijmegen

Ik heb mijn nieuwe favoriete plekje om te brunchen ontdekt: bij Down Town! Hier hebben ze een heerlijk assortiment aan ontbijtjes en ontbijt is nu eenmaal mijn favo meal van de dag. Gelukkig had ik een ontbijtliefhebber bij me, namelijk Chantal van Dailycieux. Na elkaar een hele lange tijd niet te hebben gezien, kletsen we nu even bij en wow wat een lieve meid is zij toch! Een heerlijke ochtend!

gegrild bananenbrood

Ik koos voor het gegrilde bananenbrood met fruit en yoghurt. Heerlijk om mijn dag mee te starten en ik zat er uren later nog vol van.

Wat heb jij in juli gedaan?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Manon

    Ik wil ook nog een keer naar harry potter expo

    1. Miss Craftsy

      Ja doen! De expo is open t/m september geloof ik dus snel even plannen ūüôā

Leave a Reply

Your email address will not be published.