reisjournal

Enjoyce My Life: Afscheid nemen, Musical & Familieweekend

Mijn laatste volle maand in Nederland en dat voelt toch een beetje gek! Tijd om in te pakken, de laatste dingen te regelen, in een musical te spelen en afscheid te nemen van mijn vrienden en familie.

jip en janneke spelletjes

Natuurlijk wil ik ook graag cadeautjes meenemen voor de meisjes. Voor degenen die het nog niet weten, ik ga als au pair werken in Melbourne. Ik hield vroeger al van puzzelen en kwartetten en natuurlijk zijn Jip en Janneke twee typische, leuke en echt Nederlandse figuurtjes. Dus toen ik deze Jip en Janneke puzzel en kwartetspel zag, moest ik deze natuurlijk kopen!

pizza donnatello's

Tijd voor quality time met mijn nichtje. Dat houdt veelal pizza en films in. Dus gingen we megalekkere pizza’s met een zachte rand eten bij Donnatello’s en de film Girls Trip. Deze film gaat over een vriendinnengroep die een weekendje New Orleans plannen na elkaar een hele tijd niet gezien te hebben. Als je zin hebt in een film met flauwe humor waar je heel vaak moet lachen, dan is dit echt een aanrader!

dagje amsterdam

En dat weekend was nichtjes weekend, want de dag erna ging ik haar zus opzoeken in Amsterdam. Op de fiets gingen we naar het centrum en ik vond dat mega  leuk omdat ik Amsterdam nog nooit had gezien per fiets. Lekkere cultuurbarbaar haha!

En dat leverde een aantal mooie plaatjes op langs de grachten!

de drie graefjes

Tijd voor een break. Een kennis van ons had dit tentje De Drie Graefjes aangeraden. Hier hebben ze megalekkere stukjes taart en die cheesecake was echt mindblowing!

bazar amsterdam oosters eten amsterdam gerecht met kofte

Avondeten mocht ook niet ontbreken. We gingen lekker Oosters en Turks eten bij Bazar. Ik had een heerlijk vol bord met köfte. Echt genieten!

high tea tante koosje

Ook een high tea kan niet ontbreken als je afscheid neemt van vriendinnen. Lekker kletsen, thee drinken en jammie dingetjes eten :). 

graffiti tijdens de herfst

Als je hele dagen thuis zit en veel schrijft zoals ik, is het soms best lastig om aan je stappen te komen. Daarom maak ik regelmatig een wandeling. En soms kom je dan op hele mooie plekken zoals deze. Een prachtige muurschildering met de herfstkleuren erom heen.

kattencafe nijmegen

Sinds kort hebben we een kattencafé in Nijmegen. Deze stond ook nog op mijn bucketlist om naar toe te gaan en daarom nam ik mijn vriendin ermee heen. Meet deze lieve shiba die echt heel anders aanvoelt dan je zou verwachten. 

vegetarische balletjes salade

Tussen de katten lunchten we met deze vegetarische balletjes op brood met hummus en veel groenten. Echt een aanrader deze combi <3! 

kattencafe balthazar

En check deze cutie dan! Deze en haar zusje waren mijn favoriet. Ze zijn pas in juni geboren en gewoon megalief. Zo tussen de dieren zitten word je echt heel erg rustig van. 

toetjes variatie odessa

Die avond gingen we uit eten bij Odessa. Ik kende het niet, maar het werd me aangeraden en met een shared dining idee was ik erg benieuwd. Als je binnenkomt krijg je meteen een huiskamergevoel en heb je het idee dat hier veel studenten komen. Maar als je het eten dan krijgt, lijkt het bijna of je in een sterrenrestaurant zit. De gerechten zijn verre van standaard en de smaken passen enorm goed bij elkaar. Heel erg fijn! En als je dan kunt kiezen uit een selectie van alle toetjes bij elkaar…. ja dan doe je dat gewoon ;). 

pinguin ansichtkaart

Ook kreeg ik dit kaartje van haar. Zoals jullie niet onbekend, houd ik erg van pinguïns. Maar waar normale pinguïns vis eten, ga ik voor pudding. Voor het abnormale en voor mijn eigen ding. Dat waardeert zij erg aan mij en ze vindt dat ik dat ook gewoon lekker moet blijven doen. Haar boodschap was zo mooi, echt lief!

bucketlist musical

Het weekend erna was een hele bijzondere voor mij! Daar ging namelijk een droom voor mij in vervulling, meedoen aan een musical. Deze musical ging over de vluchtelingen uit Syrië en brengt een mooi verhaal met liedjes waar je kippenvel van krijgt. Het is erg bijzonder hoe wij als koor en team heel erg samenkwamen en we het publiek konden bespelen. 

musical no refugee

Hier lijkt het of ik een solo had, maar ik moest als eerste oplopen bij het einde van de musical. Toch wel leuk hihi. En het laatste lied vat deze musical misschien wel goed samen. “If there is love, I’ll let it in. I won’t hide no more, I’ll breath it in. If you’re my core, I’ll be your hope. We count our loss and then we cope.”

halloumi burger nomnom

De week erna ging ik naar Den Bosch waar ik met een vriendin bij NomNom ging eten. Zulk lekker eten hebben ze daar! Ik nam een halloumi burger op een brioche broodje en met parelcouscous. Ik heb de laatste tijd halloumi cravings, dus dit was perfect!

herfst toetje

En dit herfstachtige toetje met kaneelijs, macaron en chia mousse, was ook om je vingers bij af te likken. 

chocolade met pinguin

En van deze vriendin kreeg ik, heel verrassend, ook een pinguïn! Ze noemde het een kleinigheidje, maar de boodschap hieronder en de gedachte die zij erachter had doet me heel veel. Zo gelukkig word ik hiervan :). En het is niet zomaar een kaartje, het is een chocoladewikkel. Dus dan kan ik nog van de chocolade snoepen mocht ik het even lastig hebben in Australië. 

groene winkel

De dag daarna ging ik weer met een vriendin uit eten. Word bijna saai he hahaha! We gingen eten bij Toon waar je ook allerlei kleine gerechtjes kunt bestellen. Het was zo gezellig dat ik vergeten ben foto’s te maken van het eten, maar gelukkig staan er niet al megaveel foto’s van eten in dit maandoverzicht ;). En daarom een mooie etalagefoto van een winkel waar ik langs liep. Hier word je toch helemaal zen van?

lunchen in amersfoort

Bloemetjes, salted caramel coffee en lunchen in het herfstzonnetje. Een middagje naar Amersfoort om lekker bij te kletsen en afscheid te nemen van mijn vriendinnetje. We aten bij Barista Cafe en ze hadden veel lekkers om uit te kiezen!

broodje pulled pork

Terug naar Nijmegen waar ik de volgende dag weer ging lunchen met een andere vriendin. Hier genoten we van een broodje pulled pork bij de Blonde Pater.

reisjournal

Vorige week was de laatste dag dat ik afscheid nam van mijn vrienden. Echt een gek idee dat je ze een jaar niet meer gaat zien, zo voelt het nog niet. Met een vriendin ging ik koffie drinken en zij verraste me met dit hele gave reisdagboek met tips en opdrachten van Geraldine Kemper. Ik wilde sowieso een dagboek bijhouden, maar met dit design en de opdrachten gaat het me niet veel moeite kosten!

afscheidskaart

En nog een heel lief tot ziens kaartje gekregen van mijn koorgenoot. Ik zit nog niet heel lang bij het koor, maar het was echt geweldig om deel te mogen zijn van deze grote zangfamilie, met als hoogtepunt de musical. Over een jaar kom ik zeker terug jongens!

familieweekend

Naast vrienden moet je natuurlijk ook afscheid nemen van je familie. Ik had het geluk dat er vlak voor mijn vertrek een familieweekend gepland stond. Afgelopen weekend heb ik het hele weekend met mijn geweldige familie mogen doorbrengen, what a blast! We zijn misschien zo gek als een deur, maar ik zou ze voor niemand willen inruilen <3!

 SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.