Enchilada soep (uit de slowcooker)

Enchilada’s zijn in alle soorten en maten te maken, maar had jij al eens aan de soepversie ervan gedacht? Ik ook niet. Tot nu! Oja en deze enchilada soep is zonder slowcooker ook prima te maken!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 gram kip
1 blik blokjes tomaat (400 ml)
1 ui
100 gram mais
200 gram zwarte bonen
1 bouillonblokje met 200 ml water
1 el koriander
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflook
1 tl oregano
40 gram geraspte kaas

mexicaanse soep

Hoe maak je de enchilada soep?

Vaak zijn Mexicaanse gerechten door hun wraps, taco’s, kaas en rijst heerlijke caloriebommetjes. Als ik dan aan een caloriearme maaltijd denk, dan kom ik vaak uit bij een salade of soep. En als je het net zo leuk vind om te experimenteren met eten als ik, dan kom je op geniale ideeën zoals enchilada’s in een soepversie maken.

Sinds ik mijn slowcooker heb, heb ik ook nog nooit een soep erin gemaakt dus das was meteen een extra leuke uitdaging. Vooral een erg gemakkelijk omdat je praktisch alles in de slowcooker stopt en dan wacht totdat alles klaar is, helemaal bij een soep.

soep uit de slowcooker

Ik heb deze keer de soep op high klaar gemaakt. Ik had nog niet alle ingrediënten in huis, dus ik ben pas ergens in de middag begonnen. Wat je doet is eerst even de ui snijden en een klein beetje fruiten in de pan. Dat is niet per se nodig, maar zo haal je wel de meeste smaak uit je ui.

Vervolgens stop je de kipfilet in de slowcooker en daaroverheen schenk je de kippenbouillon en de blokjes tomaat. Strooi alle kruiden eroverheen en doe er vervolgens ook alle groenten bij. Ik heb mijn slowcooker vervolgens drie uur op high laten pruttelen (of 6 uur op low).

gezonde soep

Wanneer deze 3 uur over zijn, haal je de kipfilet eruit en dan ga je met een vork de kip uit elkaar trekken. Zodra je hiermee klaar bent, doe je de kipfilet weer terug in de slowcooker en laat je de soep nog 1 uur op high of 2 uur op low pruttelen. Als de tijd voorbij is, is het soup time! Schep het in een mooie soepkom en versier het met de geraspte kaas.

Wil je hem zonder slowcooker maken? Fruit dan de ui en bak de kip aan die je in hele kleine stukjes hebt gesneden. Stop vervolgens alle ingrediënten in een soeppan en laat deze op laag vuur minsten een half uurtje pruttelen.

[yumprint-recipe id=’23’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Janneke

  Hoi hoi,

  Het recept kijkt me super en ga het zeker maken. Heb nl sinds kort een slow cooker.
  Ik heb enkel 1 vraag. Gebruik je gedroogde zwarte boontjes of uit blik?

  Groetjes Janneke

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Janneke! Je gaat zeker heel veel plezier beleven aan je slowcooker. Ik gebruik hier gewoon bonen uit blik. Succes en smakelijk!

   1. Janneke

    Ik heb hem vandaag gemaakt en gegeten. Echt heerlijk! Ik had er zelf ook een schepje zure room in gedaan. Echt super lekker!

    1. Miss Craftsy

     Aah wat leuk om te horen en wat een eer! Zure room is ook echt heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.