Eetdagboek van Suzanne

eetdagboek-suzanne-4

Ik ben Suzanne dol op koken, eten, fietsen, yoga, muziek, en chocolade! Anderhalf jaar geleden kocht ik het boek de voedselzandloper en vanaf toen is mijn kijk op voeding echt veranderd. Na dit boek heb ik nog veel meer boeken over voeding gelezen.
Ik kook nu zonder pakjes en zakjes. Ik vermijd e-nummers. Ik eet zoveel mogelijk suikervrij! Ook kies ik ervoor om tarwe te laten staan en zuivel zoveel mogelijk te beperken. Mijn voedingspatroon is niet van de een op andere dag veranderd. Het is een proces geweest en dat is het nog steeds. Ik ben wel direct gestopt met cola drinken. Ik was echt cola verslaafd. Ik dronk met gemak een liter cola light per dag.

Ik voel mij super door de keuze voor puur en onbewerkt eten. Ik ben 7 kilo lichter. Ik heb meer energie. Ik ben van mijn oorsuizingen af en nog wel meer vage klachten zijn spontaan verdwenen. Waar ik nog het meest blij mee ben is dat geen last meer heb van mijn spastische darm waarvan de dokter altijd heeft gezegd: Suzanne, jij zal hiermee moeten leren leven.

Graag deel ik mijn liefde voor gezond koken op mijn blog: http://www.puursuzanne.nl/  Vandaag deel ik graag mijn eetdagboek om jullie inspiratie te geven om gezond te eten. Ik vind het belangrijk om gezond te eten. Maar er zal altijd redenen om iets minder gezond te eten. Ik hou mij aan de 80/20 regel. Ik eet 80 procent puur onbewerkt en 20 procent iets minder gezond.

mango Maandag

Ik begin vandaag net als elke dag met 2 glazen lauw water.

eetdagboek-suzanne-1

Ontbijt: Een groene smoothie met water, peer, banaan, spinazie, lijnzaad en kokosrasp deze drink ik op in de auto.
Tussendoor:  een stuk zelfgebakken dadelcake en later nog een banaan
Lunch: salade met komkommer, rode puntpaprika, geitenkaas, walnoten en dadels.
Tussendoor: een bakje met mini paprika’s en cherry tomaten
Avondeten: Ik had deze avond teambuilding. Er werd eten bij de snackbar gehaald. Ik koos voor een wrap met falafel en at daarbij een paar frietjes en een bakje rauwkost.

Toen ik thuis kwam van de teambuilding dronk ik een kop muntthee met een half stukje dadelcake. Ik dronk deze dag water en groene thee.

mango Dinsdag

Vandaag ben ik vrij en begin ik de dag met een glas warm water met kaneel, honing, kurkuma en citroen.

eetdagboek-suzanne-4

Ontbijt: een kom soja yoghurt met aardbeien, lijnzaad, kokosrasp, gepofte quinoa, cacao nibs met daarbij een kop groene thee.
Lunch: twee rogge crackers met gerookte forel, een gekookt ei en een aantal wortelen. Ik dronk daarbij een glas vers geperste grapefruit sap.
Tussendoor: een koek met daarbij een kop koffie. Koffie drink ik altijd zwart.
Avondeten: een paprika tomatensoep en daarna sushi in a bowl met rauwe zalm.

eetdagboek-suzanne-3

Na het avondeten dronk ik een kop groene thee met een stuk pure chocolade met 80% cacao. Deze dag dronk ik verder 1,5 liter water.

Wat een heerlijk inspirerend eetdagboek is dit hè?! Ik vind het zelf ook heel fijn en leuk om te zien hoe een ander eet en daar inspiratie uit te halen. Daarom laat ik graag andere eetdagboeken zien zodat je zoveel mogelijk inspiratie op kan doen om jouw eigen leefstijl te creëren. Heel erg bedankt Suzanne dat je dit met ons wilde delen! Wil jij ook graag jouw eetdagboek delen, stuur me dan even een mailtje naar info@lifetoenjoyce.nl :).

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.12 comments

 1. Justine

  Leuk om te lezen wat iemand op een dag zoal naar binnen werkt. Zeker gezien het zo gezond is! Inspirerend 😀

  1. Miss Craftsy

   Ja dat vind ik nu dus ook! Ik vind dit een van de mooiste en fijnste manieren om mensen te inspireren hoe zij ook gezond kunnen eten op hun eigen manier :). Had je er trouwens een mailtje over gestuurd toevallig!

 2. Manon

  Fijn om te zien! Ziet er allemaal ook goed uit!

 3. Maaike

  Die suhsi in a bowl ziet er ontzettend lekker uit!

  1. Miss Craftsy

   Ja dat vond ik ook al! Ik ga vanavond daarom ook maar zoiets voor mijzelf maken!

 4. Estrella

  Ik ben toevallig onlangs ook met een eetdagboek begonnen.

  1. Miss Craftsy

   Ah wat leuk! Echt interessant en inspirerend om te zien wat je nu eigenlijk allemaal eet he 🙂

 5. Kelly

  Ziet er lekker uit! 🙂

 6. Beautydagboek

  Interessant om te zien wat je zoal eet. Zelf probeer ik mijn eetstijl wat aan te passen zodat ik meer energie krijg en me wat gezonder voel. Altijd leuk om dan te zien wat anderen eten.

  1. Miss Craftsy

   Ik vind dat ook zo fijn om te zien wat anderen te eten en mooi om te horen dat je inziet wat eten met jou doet. Dankjewel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.