eetdagboek-justine-4

Hi allemaal! Ik ben Justine! Ik ben gek op series en bloggen, maar ook op een goede work out, hardlopen, yoga en lekker eten. Ik ben zo’n type dat liever extra sport dan op dieet gaat, maar ik heb gemerkt dat gezond eten erg belangrijk is. Daarom probeer ik steeds meer een balans te vinden in gezond en lekker (helaas vaak ook ongezond) eten. En stiekem zijn sommige gezonde recepten ook best wel lekker! 😉

Ook run mijn eigen blog My Cup of Care. Naar aanleiding van een van mijn fitspiration artikelen, waarin ik inspirerende foto’s en mijn weg naar een gezonder en fitter lijf en leven deel, vroeg lieve Joyce of ik mijn eetdagboek wilde delen. Leuk! Ik hoop dat ik jullie hiermee op ideeën kan brengen en wellicht kan inspireren.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

mango Vrijdag

Het is de laatste dag voor de herfstvakantie en ik heb nog maar 1 uurtje college. De perfecte dag om een eetdagboek bij te houden.

Ontbijt: ik ontbijt met een schaal Griekse yoghurt, cornflakes, kokos en whey crisps en neem daarbij een glas Optimel. Na het tandenpoetsen drink ik nog een glas water en dan ga ik naar het college.
Tussendoor: het is 11:00 als ik thuis kom en ik begin een beetje trek te krijgen. Ik neem een klein bakje magere yoghurt, en appel met kaneel en een glas water.
Lunch: ik heb eigenlijk geen honger, maar ik ga die middag sporten. Ik besluit een omelet te eten met spinazie, champignons en mozzarella. Ik laat mezelf extra hard werken in de sportschool en ben uiteindelijk 2 uur zoet. De heerlijke work out sluit ik af met een glas Sprite. (Ik neem het restje in de fles, aka 3 slokken).
Avondeten: als er iemand gek is op pasta, dan ben ik het wel! Als mama dan verteld dat we pasta met spinazie eten, kan mijn dag niet meer stuk. Heerlijk! In de pasta zit verse spinazie, boursin, spekjes, champigons en pijnboompitjes. Ik kan me niet inhouden en schep nog een tweede keer op. Ach, vooruit dan maar! Tijdens het eten drink ik water. – as always.
Late night snack: rond 10 uur heb ik zin in een kleine snack en ik breek een ienieminie puntje af van mijn Tony’s Chocolonely reep. Ach, het is vakantie :D.

eetdagboek-justine-1

mango Maandag

Maandag is een rustig dagje. Eerst slaap ik uit tot half 10 en dan besluit ik te bloggen en kijk ik een paar afleveringen van The Vampire Diaries en The Originals.

Ontbijt: het ontbijt is wederom een schaal Griekse yoghurt, cornflakes, kokos en whey crisps en daarbij een glas Optimel.
Lunch: aangezien ik laat wakker was, lunch ik pas rond 1 uur. Dit doe ik met een 2 rijstenwafels met pindakaas. Oh, en een glas water.
Tussendoor: tijdens het bloggen en de series neem ik een paar Oreo koekjes, een kop thee en 3 glazen water.
Avondeten: het voorgerecht is een stevige groentesoep met broccoli, courgette, komkommer, spinazie, ui en een klein lepeltje crème fraiche. Deze heeft mama zelf gemaakt en smaakt heerlijk! Daarna eten we een verse salade van spinazie, spekjes, champignons, mozzarella, pijnboompitjes, komkommer, ei en een klein stukje gebakken kipfilet. Met, daar komt ie, water!
In de avond ga ik naar de sportschool. Eerst anderhalf uur fitness (15 min cardio, uurtje krachttraining en 15 minuten wandelen op de loopband) en daarna nog een uurtje body balance.
Late night snack: als ik thuis kom is het 10 uur en ik neem nog een kop thee en een appeltje. Deze smikkel ik lekker op terwijl ik de laatste bladzijden van mijn boek lees.

eetdagboek-justine-2

Zoals je kunt zien is niet alles even gezond, maar alles wat ik eet vind ik wel heerlijk. Daarnaast probeer ik dingen die wat minder gezond zijn aan te vullen met gezonde ingrediënten (zoals de cornflakes met kokos en whey crisps) en drink ik vrijwel alleen maar water, met kleine uitzonderingen zoals het glas Optimel in de ochtend en het restje Sprite.
Zolang ik blijf sporten en ik mezelf goed voel, vind ik mijn eetpatroon prima. Mocht je tips hebben, dan zijn die natuurlijk wel altijd welkom! 😀

Lots of love, Justine
www.mycupofcare.nl

Wow, wat een inspirerend dagboek is dit! Ik vind de combi met gezond eten, lekker veel sporten, maar toch ook genieten van lekker eten (Tony’s!) perfect. Wat mij betreft de perfecte balans voor een gezond leven. Ik vind het zelf zo fijn om te zien hoe iemand anders leeft en eet en daar inspiratie uit te halen voor mijn eigen leefstijl en ik hoop dat jullie dat ook vinden. Met “Het Eetdagboek Van…” hoop ik jullie te inspireren tot een gezond(ere) leefstijl en je daar helemaal lekker bij te voelen. Wie weet helpt dit eetdagboek je daar wel bij :).Heel erg bedankt Justine dat je dit met ons wilde delen! Wil jij ook graag jouw eetdagboek delen, stuur me dan even een mailtje naar info@lifetoenjoyce.nl.

20 gedachten over “Eetdagboek van Justine (My Cup of Care)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *