eetdagboek aardbeien smoothiebowl

Eetdagboek: plant based eetinspiratie

De afgelopen maand heb ik regelmatig foto’s genomen van mijn maaltijden en wat ik gegeten heb. Mij leek het een leuk idee om jullie een kijkje te geven in eetdagboek vorm naar wat ik zoal eet op een plant based diet voor heerlijke inspiratie voor jou!

kokos chiapudding 2

First off deze kokos chiapudding. Een ontbijt waar je lekker lang vol van blijft door de geweekte chiazaadjes en heerlijk romig dankzij de kokos yoghurt. En laten we de pindakaas niet vergeten! Het recept voor de kokos chiapudding vind je hier.

linzenburgers

Nog een recept die op mijn blog staat: linzenburgers! Man wat een heerlijkheid is dit. Dit is mijn beste versie van linzenburgers tot nu toe en ik kon ze allemaal wel verslinden!

verzadigd gevoel

Deze salade zat vol met goodness! Dit is een quinoa salade met wat bladgroenten, granaatappel, wortel, rode ui, kurkuma hummus, pompoenpitjes en stukjes kip. Het fijne van een salade als dit is dat het een eeuwigheid duurt voordat je hem op hebt, helemaal in company, en daarom zit je sneller vol. Salades zijn ideaal als je minder wil eten en sneller vol wilt zitten haha.

melbourne vegan mexicaans

Ook heel eenvoudig om te maken: vegan nacho’s! Je kan gewoon gebruik maken van mais tortilla chips. Deze zijn van nature glutenvrij en het enige wat je vervolgens toevoegt is wat stukjes tomaat, rode ui en zwarte bonen. Een kaassaus maak je door gewelde cashewnoten te mixen met wat amandelmelk en nutritional yeast die voor de kazige smaak zorgt. Natuurlijk wat guac erbij et voila! Aan de andere kant zie je mais tortilla’s met bbq jackfruit en wat salade.

yt thumb wiead

Deze mango crumble is zoooo lekker en echt een traktatie om te eten als ontbijt. Dit ontbijt maakte deel uit van mijn wat ik eet op een dag video die je hier kunt zien.

calorieen voeding

Nog een ontbijtje. Mijn favo go to breakfast van nu. Een smoothiebowl gemaakt met banaan, aardbei, vegan eiwitpoeder en amandelmelk. Vervolgens heb ik daar kokos flakes, aardbei, pecannoten, pompoenpitten en glutenvrije granola aan toegevoegd.

Een weekendontbijt waarop ik mezelf graag trakteer: bananen pannenkoeken met cacao, amandelmelk en havermout. En dan lekker optoppen met goodies als kokosrasp, amandelschaafsel, kokosyoghurt, blauwe bessen, banaan en pindakaas.

eetdagboek gevulde zoete aardappel

Wederom een lunch volop heerlijkheid. Een gepofte zoete aardappel met heel veel groenten als boerenkool, rode kool en wortel. Daarnaast zat er wat hummus bij, pistache nootjes en sesamzaadjes.

eetdagboek indiase kip salade

Hier at ik een quinoa salade met een koolsalade mix, Indiase kip, avocado en kokos yoghurt.

eetdagboek marokkaanse salade met aubergine

Op de Marokkaanse tour met een salade van kikkererwten, tomaat en komkommer, geroosterde aubergine en wat kokosyoghurt. Yes, ik ben een echte kokosyoghurt fan haha.

eetdagboek polenta ragout

Dit is een dinner dat ik had in een vegan restaurant. Het is een ragout op een bedje van polenta. De ragout is gemaakt van ofwel jackfruit of een soy beef variant en smaakte verdomd veel naar gewoon rundvlees. Verder zat er een heerlijke saus bij en gestoomde wortel.

eetdagboek thaise kokos curry

Ik trakteerde mezelf op een Aziatische maaltijd. Ik had wat quinoa gekookte en er groenten aan toegevoegd zoals tomaat, paprika, erwten, wortel en mais. Vervolgens had ik een sausje gemaakt van pindakaas en sojasaus en het afgetopt met kokosrasp en cashewnoten.

eetdagboek tomatencurry met aubergine

Ik houd zoveel van risotto achtig eten. Hier maakte ik een tomatenrisotto op basis van groentebouillon, tomatenpurree met paprika, wortel en tomaat. Daarnaast had ik er wat aubergine bij gegrild.

eetdagboek wrap met avocado

Een hele makkelijke, maar gezonde lunch: zoete aardappel wraps met daarin avocado, paprika en spinazie.

eetdagboek zoete aardappel friet

Een traktatie voor in het weekend. Heerlijke zoete aardappel frietjes met daarbij wat tempeh, walnoten en vegan sausjes die ketchup en mayonaise vertegenwoordigen. Misschien niet zo gezond, maar wel gluten en zuivelvrij. Je mag jezelf soms best trakteren right?

eetdagboek zoete aardappel salade met granaatappel

Een lauwwarme salade als avondeten. Ik maakte wat zoete aardappel frietjes die ik at met spinazie, erwten, granaatappel en een saus van tahini, mosterd en citroen.

eetdagboek aardbeien smoothiebowl

Wederom weer een smoothiebowl. The best!

eetdagboek banana split

Ik kreeg een grappig idee om een soort van bananensplit te maken. Ik deed wat pindakaas op een banaan, topte het met chiazaad, kokosrasp, en wat granola. Ter decoratie (okee en yummyness) voegde ik er ook wat aardbei en kokosyoghurt aan toe.

eetdagboek beetroot latte

Ik had al verschillende keren een kurkuma latte op, maar nog nooit een beetroot latte. Deze is zelfs nog iets zoeter en te heerlijk! Een goede boost en vervanger van koffie!

eetdagboek carrot cake oats

Havermout is altijd een goede go to brekkie. Hier maakte ik een carrot cake havermout met worter, wat dadels, appel, rozijnen, pindakaas en amandelschaafsel.

Wat is jouw favoriete gerecht in dit eetdagboek?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.