courgette-ovenschotel

Eetdagboek na mijn vakantie

Tijdens mijn vakantie heb ik niet gekeken naar wat of hoeveel ik at, maar vooral waar ik zin in had. Tijd om weer back on track te gaan en dat doe ik zo in mijn eetdagboek na mijn vakantie.

Een dag uit mijn leven

Ontbijt: Alpro mild & creamy kokos met een halve banaan en muscle muesli

Tussendoor: een zelfgemaakte cantuccini

Lunch: een getoast sneetje speltbrood met zelfgemaakte eiersalade met kwark, feta en komkommer on the side

Tussendoor: een halve banaan met wat pindakaas

Avondeten: courghetti ovenschotel met kip en mozzarella

kokosyoghurt-met-banaan

Het juiste ritme

Ik weet niet of jullie dat ook zo ervaren, maar ik heb echt altijd best wat moeite om weer in het juiste ritme te komen. Aan de ene kant heb ik echt weer zin in gezond eten en eet ik heerlijk gezonde ontbijtjes en salades als lunch, aan de andere kant heb ik nog steeds die sugarcraving en wil ik het liefst koekjes en chocolade en taart eten. Die suiker moet eruit, maar de zin in suiker blijft nog wel even hangen.

koekjes

Langzaamaan gezonde dingen toevoegen aan je eetpatroon

In de eerste week dat ik thuis kom, probeer ik altijd om zoveel mogelijk gezonde dingen toe te voegen aan mijn eetpatroon, maar niet te streng te zijn wanneer ik een eetbui krijg. Ik maak dan ook altijd zelf een eetdagboek na mijn vakantie. In de tweede week ga ik ook weer tracken zodat ik zeker weet dat ik nu niet meer teveel eet en om ervoor te zorgen dat die suikercraving nu echt de deur uitgezet word. 

eiersalade-met-feta

Koekjes om weer back on track te komen

Ik ontzeg mezelf als zoetekauw niet graag dingen en helemaal niet als ik nog zo gewend ben om zoetigheden te eten in mijn vakantie. Wat mijn tussenoplossing is, is dat ik lekker in de keuken ben gaan staan om koekjes te bakken. Deze koekjes zijn gezond en het beetje natuurlijke suikers die erin zitten, zorgen ervoor dat mijn bloedsuikerspiegel stabiel blijft waardoor mijn trek in suikers uitblijft. Plus: ik kan gewoon koekjes blijven eten! Een topoplossing om weer back on track te gaan als je het mij vraagt!

Dit was mijn eetdagboek na mijn vakantie, hopelijk met een hoop inspiratie!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Valerie

    Ah, goed bezig! Dit soort artikelen helpen mij altijd wel een beetje om m’n motivatie terug te vinden, want ik moet ook echt weer gezond gaan eten!

    1. Miss Craftsy

      Ah wat fijn Valerie! Ik ben blij dat ik je weer een zetje in de goede richting heb weten te geven. Je kan het!

Leave a Reply

Your email address will not be published.