wat ik eet op een dag

Ben je benieuwd wat ik allemaal eet op een dag sinds ik plantaardig eet? Bekijk zelf hoe lekker en gevarieerd je kunt eten met deze gezonde leefstijl. 

YouTube voorvertoningsafbeelding

De video is volledig in het Engels zodat ik meer mensen kan inspireren met deze leefstijl. Hieronder vind je kort de beschrijving van de recepten.

Ontbijt

  • 40gr havermout
  • 1 scoop vegan eiwitpoeder
  • 1 banaan
  • 100gr blauwe bessen
  • 125ml amandelmelk
  • 10gr chiazaadjes
  • kaneel

Prak de banaan in een kom. Voeg daarna de havermout, kaneel, eiwitpoeder en chiazaad toe. Schenk de melk erbij en roer goed door. Top de havermout af met de blauwe bessen.

Snack

  • 1 blokje 85% Lindt chocolade

Lunch

  • 1 zwarte bonen en rode biet burger
  • 2 handjes baby spinazie
  • 1 wortel
  • wat cherry tomaatjes
  • 30gr ananas
  • 1el tahini
  • 1el sesamzaadjes
  • 1/4 avocado

Bak de burger in een pan met wat kokosolie zodat hij aan beide kanten knapperig is. Vul een kom met de spinazie, cherry tomaatjes en de in stukjes gesneden ananas en wortel. Voeg ook de in stukken gesneden avocado toe en top af met de sesamzaadjes, tahini en de burger.

Snack

  • 1 appel
  • 15gr rozijnen
  • 15gr cashewnoten
  • 5gr kokosvlokken

Snijd de appel in blokjes en doe deze in een kom. Top het af met wat rozijnen, cashewnoten en kokosvlokken.

Dinner (voor 2 personen)

  • 1 grote aubergine
  • 3el balsamico azijn
  • 3el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • zout, peper, chilipoeder
  • 1 blik kikkererwten
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • komijn, koriander, paprikapoeder, zout, peper
  • 100gr kokosyoghurt
  • oregano, peper, zout
  • 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakjes en doe ze in een ovenschaal. Maak een saus van balsamico azijn, olijf olie, sap van een halve citroen en wat peper, zout en chilipoeder naar smaak. Hussel het door elkaar en laat even staan. Bak de aubergine vervolgens 40 minuten in de oven en keer halverwege om. Vaker husselen mag ook!

Maak de salade door de kikkererwten in een kom te doen samen met de in stukken gesneden komkommer en tomaat. Voeg kruiden naar smaak toe. Ik voegde komijn, koriander, peper, zout en paprikapoeder toe. De tzaziki saus maak je door citroensap en wat oregano, peper en zout toe te voegen aan de kokosyoghurt en dit goed door te roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.