Wat ik eet met de kerst #2

wat-ik-eet-met-de-kerst
Pas kon je al lezen wat er op het menu staat voor beide kerstdiners. Maar wat ik eigenlijk nog het leukste vind is de kerstbrunch! Dan mag ik me namelijk helemaal uitleven met bakken en is alles wat op tafel staat van mijn hand. Ik vind het het leukste om zoveel mogelijk dingen op tafel te zetten, maar dan in kleine porties. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik al dit lekkers mag gaan bakken en opsmikkelen!

gerecht2
We starten de brunch met een lekker yoghurt toetje. Ik maak het mijne waarschijnlijk met griekse yoghurt, chocolade mousse, kersenjam, granola en een bastogne koekje.

gerecht5
Bij een brunch/high tea horen natuurlijk scones. Wij zijn echt verslaafd aan scones, dus dat waren dan ook een van de eerste baksels die per se gemaakt moesten worden :). De recepten zijn gelinkt in de afbeeldingen.

gerecht10
Naast scones zijn de sandwiches ook van de partij. Ik maak sandwiches met zalm en kruidenboter en een versie met zelfgemaakte (lees mijn moeder zelfgemaakte) eiersalade.

gerecht3
Dan op naar de kerstsfeer! Ik ga red velvet cupcakes maken met aardbeien. Bovenop de cupcakes ga ik een mascarpone creme met poedersuiker en slagroom maken, waaraan ik groene kleurstof toe voeg. De finishing touch is natuurlijk om met de crème mooie kerstbomen op de cupcakes te draaien.

gerecht4
Nog een leuke kerstboom toevoeging zijn deze kerstboom meringues. Altijd lekker zo’n zoetigheid en een keer wat anders dan de krans meringues die je in de winkel kunt kopen!

gerecht9
Nog een goede kersttoevoeging is deze arretjescake, om de kerstman lekker te eren. Dit recept komt uit het boek Rudolph’s Bakery en ik ben van plan om er deels bastognekoekjes aan toe te voegen om er een lekkere warme speculaassmaak van te krijgen.

gerecht6
Normaal neem ik altijd zo’n kant en klare tulband versie van Koopmans, waar ik al een week of wat op aan het azen ben, maar (nog) niet verkrijgbaar is in de winkel. Toen zag ik deze tulband versie en ik was meteen verkocht! Bijna net zo gemakkelijk om te maken en toch een lekkere extra smaak!

gerecht7
Daarnaast leek het me leuk om van deze taart hele kleine taartjes te maken voor de brunch. Dit is een Aardbeien Miserable met een amandel biscuitdeeg. Ook dit recept komt uit het boek Rudolph’s Bakery.

gerecht1
Natuurlijk hoort er ook lekker chocolade bij, vandaar deze slagroomtruffels! En deze is ook afkomstig uit het bakboek.

gerecht8
Naast chocolade, is mascarpone ook een grote favoriet van ons. Daarom maak ik voor kerstavond deze mascarpone appeltaart. Ik ben heel erg benieuwd hoe deze gaat smaken! O ja dit is ook weer een recept uit het boek :).

Dit zijn alle baksels en lekkernijen die ik zelf zal gaan maken. Ondertussen heb ik de planning af en ook al lijkt het veel, volgens mij is het toch nog goed te doen om alles op tijd te kunnen bakken. Challenge accepted :).

Ga jij ook nog lekker bakken voor kerstmis? Ik ben benieuwd wat!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

  1. Manon

    Ik denk dat ik bij jou kom eten! Ziet er allemaal lekker uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.