eten voor een platte buik

Eet deze 8 producten voor een platte buik

Eet jezelf naar een platte buik! Is dat mogelijk? Jazeker! Met de juiste voeding voorkom je dat je buik opgeblazen raakt en dat je buik platter lijkt. Met de juiste voeding en training heb jij binnen no time een platte buik!

1. Amandelen

Rauwe, ongezouten amandelen zijn een perfecte snack of topping. Deze noot zit boordevol met proteïne en vezels en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel grijpt naar ander eten en cravings krijgt. Wat ik heel interessant vond om te ontdekken is dat de celwand van deze noot ervoor zorgt dat niet alle vetten van de noot opgenomen worden in je lichaam en je dus minder calorieën binnenkrijgt (wat niet betekent dat je jezelf moet gaan overeten op amandelen ;)).

2. Avocado

Avocado is een wonderfruit. Yes, technisch gezien is het een fruit en er is genoeg reden waarom je dit in je salade, op je toast of waarin dan ook moet toevoegen. Niet alleen kan het ervoor zorgen dat je vitamines beter opneemt in je lichaam, het zit ook boordevol vezels en enkelvoudige onverzadigde vetten. Deze vetten zijn enorm goed voor je lichaam en uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig avocado’s eten een smallere taille en een platte buik hebben.

3. Banaan

Een banaan is misschien wel mijn favoriete fruit omdat je er zoveel mee kunt! Als je een dip krijgt in de middag, is een banaan misschien wel de beste uitkomst. In een banaan zit namelijk zetmeel die langzaam opgenomen wordt in je lichaam. Hierdoor ben je langer verzadigd en stimuleert het je lever om over te gaan op een vetverbandingsmodule waardoor je metabolisme een boost krijgt en je sneller vet verbrandt.

4. Komkommer

Deze knapperige komkommer is een perfecte groente om aan je dieet toe te voegen. Niet alleen is deze groente laag in calorieën, maar zit hij ook boordevol water en het antioxidant quercetine dat het tegengaan van zwellingen stimuleert waardoor je minder snel een opgeblazen gevoel krijgt.

5. Pure chocolade

Work hard, play hard right?! Ik denk dat niemand chocolade niet lekker vindt en als een guilty pleasure beschouwt. Gelukkig hoef je chocolade niet uit je dieet te schrappen. Pure chocolade met een cacao gehalte van 70% of 85% is enorm goed voor je. Net als bij de avocado zit pure chocolade vol met enkelvoudige onverzadigde vetten die je metabolisme een boost geeft. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig pure chocolade eten tegenover mensen die dat niet deden, een lagere BMI en een platte buik hadden. Let wel op je porties: 1 blokje chocolade per dag is genoeg.

6. Thee

Thee is altijd een goede. Ik ben soms al snel klaar met water en wil dan iets met een smaakje. Thee is dan voor mij een goede optie en je kunt nog uit verschillende opties kiezen ook! Allereerst is groene thee dankzij haar antioxidanten een goede optie. Deze antioxidanten heeft een ontstekingsremmende werking en zou helpen met het sneller verbranden van vet. Uit onderzoek blijft dat 5 koppen groene thee per dag al helpt bij het afvallen, vooral in je taille. Ook pepermunt thee kan helpen, helemaal als je iets teveel hebt gegeten. Ik drink graag pepermunt thee na mijn avondmaaltijd omdat het helpt met je stoelgang en een opgeblazen gevoel reduceert. En door het drinken van deze thee heb je ook minder kans om te gaan overeten. Kamille thee heeft dezelfde werking als pepermunt thee en helpt ook bij het relaxen en sneller in slaap vallen. Tenslotte is gemberthee een hele goede. Het heeft een ontstekingsremmende werking en helpt je om sneller het ‘ik zit vol’ signaal te krijgen. En uiteraard helpt het ook bij een platte buik.

7. Volkoren producten

Koolhydraten je vijand? Welnee! Het eten van volkoren producten is juist goed voor je! Volkoren producten zoals brood, crackers en rijst zitten vol vezels die ervoor zorgen dat je langer vol zit en je stoelgang stimuleert. Uit onderzoek bleek dat vrouwen die regelmatig volkoren producten eten 49% minder kans hebben op overgewicht.

8. Yoghurt

Yoghurt is ook een van mijn all time favorites! Het is een perfect ontbijt voor mij omdat het door de proteïne in de yoghurt ik langer verzadigd ben. Er zit namelijk 3x zoveel eiwitten in yoghurt dan in 1 ei! Ook zit yoghurt bomvol probiotica waardoor je minder snel een opgeblazen gevoel krijgt en je microflora beter in balans komt. Drie hoeraatjes richting een platte buik!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Stephanie Vanmarcke

    Buiten de thee vind ik alles lekker!! Ik heb altijd last van een buikje, ik eet gezond tijdens de dag. Maar de avonden… ik zal toch eens proberen om gezonder te snacken ‘s avonds 🙂

    1. Life to Enjoyce

      Hey Stephanie! Ja hoe gezond je ook eet, als je meer eet dan ne verbrandt zul je last blijven houden van een buikje. Een andere goede tip die ik zelf nu in de praktijk aan t brengen ben is meer plantbased te eten. Geen zuivel en extra veel groenten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.