au pair in melbourne

Eerste 2 weken in Melbourne

En ineens ben je na 2 lange vluchten en een tussenstop in Taipei in Melbourne belandt. Om daar te beginnen aan mijn au pair avontuur. Let’s see hoe de eerste twee weken zijn gegaan.

Al een maand van tevoren was ik bezig om afscheid te nemen van familie en vrienden. Je meer voor een etentje of een drankje en dan zeg je gedag alsof je ze over een paar weken weer gaat zien, behalve dat dat niet het geval is. Het afscheid op het vliegveld voelde nog vreemder. Ik was mijn afscheid tijdens mijn semester in Amerika gewend, maar dit voelde definitiever. Dat is ook niet zo raar als je een jaar weggaat. Na een paar stevige knuffels ging ik dan toch maar door de douane. 

au pair in melbourne 2

Tussen mijn twee vluchten had ik een tussenstop van een hele dag in Taipei in Taiwan. Dankzij wat tips van een vriendin heb ik mijn dag daar goed kunnen spenderen. Een mooi park en nog mooiere tempels, allemaal in Chinese stijl en allemaal even rijk versierd. En natuurlijk kon ik Taipei niet verlaten zonder wat dumplings te hebben gegeten. 

au pair in melbourne 3

Ik was zo moe van deze dag dat ik in het vliegtuig als een blok in slaap viel. De volgende dag stapte ik uit op het vliegveld van Melbourne, dat aanvoelde als elk ander vliegveld. Je hebt totaal geen idee dat je aan de andere kant van de wereld staat. Nog steeds niet trouwens. Ik werd opgewacht door de voormalige au pair met wie ik meteen een klik had en die me alles heeft laten zien over het au pair leven bij mijn gezin. Superfijn en leuk!

au pair in melbourne 4

Ik vond het best spannend om de twee meiden (4 en 7) van school op te halen en ze voor het eerst te ontmoeten. Uiteindelijk was het leuk en raar tegelijk en zijn we meteen gaan spelen in de speeltuin waar ze me allerlei trucjes lieten zien op de monkey bars. Het ontvangst van de ouders was ook heel liefdevol. Een stevige knuffel kreeg ik van ze en er stond een welkomsttasje voor me klaar. Het is echt gek om ineens tussen vreemde mensen te moeten leven en helemaal nadat je 4 jaar op jezelf hebt gewoond. Gelukkig kon ik er mijn draai snel vinden en voel ik me meteen thuis in dit fijne huis. De ouders zijn ook mega relaxt en waarderen mijn privacy ook. 

au pair in melbourne 7

Mijn week bij de familie zag er als volgt uit. Elke ochtend maak ik mezelf klaar wanneer ik ontbijt voor de meiden klaar maak. Een yoghurtje met een granola mix (dat is kant en klaar met de meest heerlijke smaken) voor de oudste en cheerios met melk en honing voor de jongste. Ze kleden zichzelf aan, pakken hun tas in en poetsen hun tanden. Dan breng ik ze naar school en moet ik de jongste naar haar klas brengen. Vaak spelen we nog eventjes wat heel erg leuk is! Daarna heb ik vrije tijd die ik gespendeerd heb met dingen opzetten voor mijn leven hier, sporten en afspreken met andere au pairs en dutchies wat echt megaleuk en relaxed gaat hier. In Melbourne heb je veel goede cafés met heerlijke koffie dus het is ook niet vervelend om daar heen te gaan :). 

au pair in melbourne 5

Om 3 uur ben ik terug op school waar ik de jongste van school haal. Vaak springt ze in mijn armen als ik haar kom ophalen of krijg ik in elk geval een knuffel. Dan gaan we even in de speeltuin spelen voordat we de oudste ophalen. Als ze beiden uit school zijn krijgen ze een snack en spelen we vaak nog in de speeltuin. Behalve op donderdag want dan gaan ze meteen door naar gymnastics, wat ze beiden echt heel erg leuk vinden en thuis ook constant trucjes doen. 

Een uitdaging is koken. Niet omdat ik het niet kan, maar meer omdat de meiden niet zo van groenten houden en ik wel. De uitdaging is dan om zoveel mogelijk groenten ‘in het geheim’ te verwerken. Vaak kook ik 4 dagen in de week en hebben we op vrijdag takeout. Ook lekker ;). 

au pair in melbourne 6

In de weekenden ben ik vrij, maar in mijn eerste weekend wilde ik nog een beetje acclimatiseren en tijd spenderen met mijn familie. Zo ben ik met de meiden mee gaan zwemmen, heb ik opa en oma 1 ontmoet en met hen in het zwembad in de achtertuin gezwommen en mijn eerste ‘barbie’ gehad. Erg lekker trouwens met heerlijk gekruid vlees. Op de zondag gingen we naar opa en oma 2 die ook echt opa en oma heten vanwege hun Duitse roots. Bij hen werd ik getrakteerd op een heerlijke brunch en zijn we door een park gaan wandelen. Ook heb ik mijn eerste rijlessen gehad en een bezoek gebracht aan de supermarkt. Ze zijn groter dan bij ons met megaveel keuze, maar niet zo groot als in Amerika voor je beeldvorming :). 

au pair in melbourne 9

Afgelopen weekend heb ik vooral met au pairs doorgebracht. Op zaterdag ben ik naar een Spaans muziekfestival gegaan waar gewoon een straat voor werd afgesloten. Heerlijke Spaanse muziek, food trucks met Spaans eten en lessen in salsa en zumba. My piece of cake. Helaas sloeg het weer om en werd het van een stralende 35 graden een mega waterval aan regen. Ik moest na het nemen van de tram nog 20 minuten lopen en dit werd een sprint door mega diepe plassen waarbij ik tot op het bot doorweekt was. Gelukkig was het nog steeds warm weer en ging ik toch naar huis, dus ik voelde me net een klein kind :). Op de zondag ben ik met 2 Deense au pairs gaan brunchen in het centrum waarna we van de ene au pair een personal tour kregen omdat zij er al een jaar woont. Zo zijn we een luxe hotel in gesneakt waar we werden getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht! 

au pair in melbourne 8

Een kort overzicht van mijn eerste 2 weken op mijn nieuwe woonbestemming, het gaat zo snel! Heb jij vragen over mijn leven als au pair hier? Plaats dan een comment hieronder of stuur een mail naar info@lifetoenjoyce.nl.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.