chocoladetaart met dulce de leche

Dulce de Leche chocoladetaart

Een non bake taart met een heerlijke koekjesbodem, een rijkelijke en smeuïge chocoladebodem en daartussen het sijpelende goud: dulce de leche.

Wat heb je nodig? (voor 1 taart)

200 gram mariakoekjes
2 el suiker
Snufje zout
1/4 tl kaneel
90 gram roomboter
1 blikje gecondenseerde melk
170 gram pure chocolade
250 ml slagroom
60 gram roomboter
1 snufje zout
1 tl vanille extract

dulce de leche chocoladetaart

Hoe maak je de dulce de leche chocoladetaart?

 • Kook de gecondenseerde melk in een pannetje met water voor minstens 3 uur.
 • Doe de koekjes in een keukenmachine en voeg daar het suiker, zout en kaneel aan toe.
 • Pulseer alles tot kruimels.
 • Voeg de gesmolten boter aan de koekkruimels toe en pulseer nog eens.
 • Doe de koekbodem in een ingevette taartvorm, maak ook een rand en druk goed aan met een lepel.
 • Doe de taartbodem minstens een half uur in de koelkast.
 • Als de dulce de leche klaar is, maak je het blikje open en strijk je de caramel over de taartbodem.
 • Zet de taart in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.
 • Smelt de chocolade au bain marie.
 • Voeg de slagroom eraan toe, laat 30 seconden trekken en roer dan langzaam door.
 • Voeg de boter, zout en vanille extract toe.
 • Giet de chocoladeganache over de dulce de leche.
 • Laat de taart minstens 1 uur in de koelkast staan.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan echt gelukkig worden van de combinatie van chocolade en karamel. Die smaken zijn als een sprookjeskoppel met hun eigen happily ever after.

Dan is het ook niet zo gek dat ik dit sprookje tot leven wilde laten komen door deze dulce de leche chocoladetaart te maken. En voor degene die geen oven hebben: goed nieuws, je hebt er ook geen nodig. Wel gas trouwens. Dat is best essentieel.

non bake dulce de leche taart

Het lekkerste is om de taart een dag van tevoren te maken. Kook een aantal uur voordat je van plan bent de taart te maken de gecondenseerde melk. Doe dit minstens 3 uur om een lekker dikke dulce de leche te krijgen. 

Dan ga je met de koekbodem aan de slag. Doe de koekjes, suiker, zout en kaneel ik een keukenmachine en vermaal de koekjea tot kruimels. Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje en voeg dw gesmolten boter aan de koekkruimels toe. Meng alles goed met elkaar totdat je een koekjesdeeg hebt en de losse kruimels weg zijn. Schep het deeg in een ingevette taartvorm en maak met je vingers een rand. Druk alles goed aan met een lepel en zet de taartbodem minstens een half uur in de koelkast.

Als het half uur voorbij is en de dulce de leche is afgekoeld, kan je beginnen met de volgende laag. Trek het blikje van de dulce de leche open en schep dit op de taartbodem. Strijk er met een lepel overheen en zorg dat alles evenredig is verdeeld. Zet de taart weer terug in de koelkast terwijl je de chocoladeganache maakt.

Voor de ganache smelt je de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, schenk je hier de slagroom bij. Laat het even 30 seconden rusten, waarna je de slagroom in 1 richting door de chocolade roert. Voeg daarna de boter, zout en vanille extract toe en roer het er langzaam doorheen. 

Haal de dulce de leche chocoladetaart uit de koelkast en schenk hier de chochocoladeganache overheen. Zorg er wederom voor dat het evenredig verdeeld is. Zet de dulce de leche chocoladetaart weer minstens 1 uur in de koelkast. Mocht je er met je vingers vanaf kunnen blijven en er nog wat stukken overblijven, dan kun je die het beste in de koelkast bewaren.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.