DIY – verzorgend gezichtsmasker

diy-masker-4

Als je net als ik een gevoelige huid hebt, dan heb je waarschijnlijk ook kunnen merken dat je van veel gezichtsmaskers huiduitslag krijgt. Maar je kunt eigenlijk net zo eenvoudig zelf een masker maken van natuurlijke producten dat nog beter voor je huid is ook! Woehoe!
In een normaal verzorgend gezichtsmasker uit de winkel zitten meestal extra ingrediënten om ervoor te zorgen dat het masker langer houdt om of bacteriën te doden en laten we al helemaal niet spreken over het parfum, de alcohol en parabenen die erin zitten. Mijn huid vindt dat absoluut geen feestje.

Nu het kouder en guurder begint te worden, voel ik dat ook aan mijn huid. Ik krijg een drogere huid waar dan even een tijdje niet tegenop te smeren valt en specifieke droge plekjes horen er ook bij. Daarnaast blijf ik nog steeds last houden van acne, dus ook die wil ik aanpakken. De oplossing? Een verzorgend masker voor de droge, gevoelige huid met acne. En ook als je hier geen last van hebt is dit verzorgend gezichtsmasker echt prima te gebruiken, want je krijgt er echt een babyzacht huidje van met een fris gevoel.

diy-masker-1

mango Honing

Cleopatra gebruikte het al intensief. Honing verzacht en verjongt je huid. Het hydrateert en voedt je huid diep, wat ideaal is voor een droge huid. Ook helpt honing bij het doden van bacteriën en dus bij acne. Het verfijnt rimpeltjes, helpt bij het aanmaken van nieuwe huidcellen, waardoor de huid glad, soepel en verjongend aanvoelt en de beschadigde huid wordt hersteld. Eigenlijk zou elk masker moeten beginnen met honing :).

mango Yoghurt

In yoghurt zit het stofje alpha hydroxy acid. Dit is een bepaald soort zuur wat helpt om je huid te exfoliëren en dus celvernieuwing stimuleert. Omdat yoghurt erg mild is, is het uitstekend te gebruiken voor elk huidtype. Daarnaast werkt yoghurt ontvetten en hydraterend, waardoor dit ideaal is om acne mee te behandelen. Na het losweken van de dode huidcellen, brengt het melkzuur namelijk weer vocht in de huid aan en voelt je huid er soepel en zacht aan.

mango Kokosolie

Kokosolie schijnt het wondermiddel te zijn voor een goede, natuurlijke dagcrème. Mensen zeggen dat het hun poriën verkleint, dat het hun huid egaler maakt en hun huid er jonger door uit ziet. Met dat laatste ben ik het wel mee eens: het laat mijn huid namelijk echt meer stralen. Ook helpt kokosolie goed tegen acne. Ik was eerst sceptisch omdat je normaal gesproken geen vette crème of olie op je huid wilt smeren, daar wordt de acne alleen maar erger van. Door de antivirale en antibacteriële stoffen helpt kokosolie onwijs goed tegen acne en uitbraken. En beschermt het juist je bovenste huidlaag in plaats van dat deze je poriën verstopt zoals dat bij de meeste vette crèmes het geval is. Ik ben het nu een aantal dagen achter elkaar aan het proberen en naast dat mijn huid ontzettend goed gevoed wordt, lijkt mijn acne ook minder te worden, hoera!

diy-masker-2

mango Wat heb je nodig voor het verzorgend gezichtsmasker?

1/2 theelepel kwark (yoghurt kan ook maar is dunner)
1/2 theelepel honing
kokosolie

mango Hoe maak je het verzorgend gezichtsmasker?

Ik raad je aan om het masker lekker ‘s avonds te maken ongeveer twee uurtjes voor het slapen gaan. Zo kan straks de kokosolie nog even goed intrekken. Je was even je gezicht met water en dept hem voorzichtig droog. Je kan eventueel ook nog een toner gebruiken om je gezicht goed gereinigd te hebben voordat je het masker aanbrengt. Meng de yoghurt met de honing en breng die aan op je gehele gezicht. Jup, ook onder je ogen, want deze natuurlijke producten kan je huid prima verdragen. Mocht je toch hele erge gevoelige ogen hebben, kies er dan voor om alleen wat honing aan te brengen. Door het zuur van de yoghurt kan het wat gaan prikken. Dat deed het bij mij ook, maar het is niet schadelijk voor je huid en het trekt vanzelf weg.

Laat het masker zo’n 15 minuten op zitten. De yoghurt trekt als het goed is in je huid waardoor je een beetje een plakkerig gevoel overhoudt door de honing. Pak vervolgens een beetje water en masseer het masker eerst nog even goed in. Was daarna alles eraf en dep je gezicht droog. Breng vervolgens de kokosolie rijkelijk aan over je gezicht en laat dit er gewoon lekker opzitten. Het is eigenlijk een goede vervanger voor nachtcrème. Omdat de olie nogal vettig is, is het fijner om hem voor het slapen aan te brengen zodat het de hele nacht haar werk kan doen, maar doe het zeker een uur van te voren op je gezicht zodat het alvast goed kan intrekken en de kokosolie niet op je kussen belandt in plaats van je huid.

diy-masker-3

En mocht je nu ook heel erg last hebben van een droge huid door de veranderende weersomstandigheden? Het verzorgend gezichtsmasker kan je prima elke dag gebruiken en de kokosolie al helemaal :). Je hebt dan ook geen dag- of nachtcrème meer nodig natuurlijk.

Ga jij dit verzorgend gezichtsmasker ook maken en heb je weleens zelf een masker gemaakt?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.6 comments

 1. Dinja

  Lijkt me een heerlijk maskertje! Ik ga hem zeker een keer proberen 🙂

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Ik ben benieuwd of je hem ook zo fijn vindt Dinja!

 2. Manon

  Leuk dat je er zelf een gemaakt hebt

 3. Anneleen

  Oh wat leuk! Lijkt me een erg fijn maskertje! Ik wil dit ook graag een keer gaan maken!

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ja zeker doen, is zo leuk en ontspannend ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published.