exfoliant voor acne

DIY exfoliant voor acne gevoelige huid | natuurlijke acne scrub

Heb jij last van acne en wil je je huid verzorgen op een natuurlijke manier? Dat is deze natuurlijke DIY exfoliant voor acne en de gevoelige huid iets voor jou.

Ik deal zelf al jarenlang met acne en heb heel veel dingen uitgeprobeerd. Ik pas heel erg goed op wat ik eet, en gebruik het liefste natuurlijke middelen om mijn huid te behandelen. Naast dat het beter is voor je huid, is het ook leuk om zelf een eigen exfoliant te maken. Hij is heel eenvoudig gemaakt en zit boordevol goede ingrediënten voor een gezonde en stralende huid.

De voordelen van havermout voor acne

Havermout is zo goed voor je huid omdat het je huid helpt te beschermen en de vochtbalans op peil te houden, aan te trekken en vast te houden. Daarnaast zit er een goede anti-oxidant in genaamd avenathramide en helpt havermout de huid te reinigen en te kalmeren, iets wat je graag wilt bereiken als je last hebt van acne.

De voordelen van honing voor acne

Honing, en met name rauwe honing, is een ontzettend krachtig wondermiddel voor acne. Naast dat het heel goed werkt als moisturizer omdat honing zo zacht is, werkt het ook kalmerend en heeft het een anti-bacteriële werking. Daardoor is honing erg goed om een huid met onzuiverheden en acne te reinigen. Tenslotte bevat rauwe honing ook de stof AHA, ofwel Alpha Hydroxy Acid, welke je huid laat stralen en acne littekens vervaagt. Het werkt ook heel erg goed om honing direct op een puistje aan te brengen met een wattenstaafje en hiermee een nachtje te slapen.

De voordelen van kokosolie voor acne

Kokosolie is een olie en daarmee werkt het heel goed als dagcrème om je huid mee te verzorgen. Je wilt namelijk lief zijn voor je huid als je dealt met acne. Daarnaast staat kokosolie bekend om haar anti-bacteriële , regenererende en anti-inflammatoire werking waardoor deze olie je huid kan helpen te genezen van puistjes. Ook is de olie rijk aan vitaminen en mineralen zoals calcium, fosfor en vitamine A, D en E, welke goed zijn voor een stralende en gezonde huid.

De voordelen van kurkuma voor acne

Naast dat kurkuma enorm lekker is in een curry, werkt het ook heel erg goed om direct te gebruiken op de huid. Van kurkuma is bekend dat het een anti-inflammatoire kruid is, wat helpt bij ontstekingen zoals acne. En vanwege haar anti-bacteriële en antioxidante werking helpt het ook goed bij cel beschadiging, het verminderen van acne littekens en de vermindering van de olie afscheiding van de talgklieren. Ook een bijkomend voordeel: kurkuma helpt ook bij pigmentvlekken, het remmen van de groei van gezichtshaar en de opbouw van collageen.

exfoliant voor acne 2

Hoe maak je de exfoliant voor acne?

Voor de natuurlijke exfoliant of scrub heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 el havermout(meel)
  • 1 el honing
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1/4 tl kurkuma

Als je geen havermoutmeel hebt, kun je de havermout tot meel malen in een blender of keukenmachine. De kokosolie kun je gemakkelijk smelten in de magnetron of in een pannetje. Als je de basis benodigdheden bij elkaar hebt, kun je alle vier de ingrediënten met elkaar mengen in een kommetje. Breng de exfoliant voor acne aan zoals je een masker zou aanbrengen en laat minstens 30 minuten intrekken. Daarna breng je voorzichtig wat lauw water aan op je gezicht en maak je zachte, ronde bewegingen om de exfoliant voor acne nog even extra goed in te laten trekken. Spoel daarna alles van je gezicht af. Je kan deze exfoliant voor acne een aantal keer gebruiken en heb je veel last van acne, dan is het handig om dit een paar dagen achter elkaar te doen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.