oplossing tegen acne

Dit is mijn oplossing tegen puistjes en acne

Al jaren heb ik last van heftige acne en een rode huid. Om moedeloos van te worden. Nu gaat het eindelijk beter en vertel ik je hoe ik van mijn puistjes afkom.

Eigenlijk heb ik altijd al acne gehad, vanaf mijn vroegere tienerjaren. En niet alleen op mijn gezicht, nee mijn rug moest er ook aan geloven. Nadat ik aan de Diane pil was gegaan, ging het wel beter, totdat ik besloot over te stappen.

Alles geprobeerd tegen puistjes

Mijn acne kwam met grote sprongen terug. Mijn hele rug zat weer onder, mijn gezicht leek een grote puist en ik voelde me er niet zelfverzekerd onder. In ruim 3 jaar tijd heb ik van alles geprobeerd. Andere huidverzorging, betere hygiëne, geen puistjes uitknijpen, kussenslopen regelmatiger vervangen, minder stress ervaren, extreem gezond eten en zelfs voedingsgroepen overslaan om te zien of het daaraan zou kunnen liggen. Maar niets hielp. Ik heb er ook een hele tijd over geblogd en zelf maskertjes gemaakt zoals hieronder. Hier viel mijn acne nog wel mee, ik durfde eigenlijk nooit foto’s te maken als mijn acne heel erg was.

Onzeker en onstekingen

Keer op keer bleef ik puistjes krijgen, soms van een onschuldig bultje tot aan een hele grote ontsteking. Naast dat het ontzettend veel pijn deed, voelde ik me ook heel onzeker en dacht ik altijd dat mensen alleen mijn puistjes zagen in plaats van de persoon die ik ben. Met de gedachte dat ik bijna 26 zou worden, moest en zou ik er iets aan gaan doen. Toevallig was ik erover in gesprek met een vriendin van me en zij vertelde dat zij ook heftige acne had gehad. Ik schrok want zij heeft nu echt een hele gave huid zonder een enkel puistje. Hoe dat kwam? Zij had het medicijn Roaccutane gebruikt.

Roaccutane tegen acne

En dat bracht mij tot een bezoekje aan de dokter. Gelukkig begreep hij me goed en zodra ik bloed had geprikt voor mijn lever and solemnly zweerde dat ik niet zwanger zou worden, mocht ik starten met het medicijn. De reden hiervoor is dat Roaccutane een zeer heftig medicijn is voor je lichaam. Het bevat veel vitamine A en een overdosis hiervan kan zelfs tot overlijden leiden. Daarnaast kan het ook tot een slechtere werking van je lever leiden, krijg je misvormde kinderen en een extreem droge huid. Heel wat heftige bijwerkingen, maar wel voor een positieve uitkomst.

Let the games begin

Daar ging ik dan. Tweemaal daags ineens een medicijn slikken bij het eten. Eentje die heel zwaar voor je lichaam zou zijn en waar ik elke keer met een slok water van hoopte dat dit mijn leven zou gaan veranderen. Voorgoed nu eindelijk eens. In het begin merkte ik nog niet zo heel veel. Ik kreeg nog steeds puistjes en na een twee begon mijn hele voorhoofd te schilferen. Ik begon volop met smeren en daarna moesten mijn lippen er ook aan geloven.

van puistjes afkomen

Het resultaat na 1,5 maand

Inmiddels zijn de schilfers op mijn gezicht weg en ook mijn lippen lijken aan de betere kant, hoewel ze nog steeds erg droog zijn. Mijn buik daarentegen is nu aan de beurt en is net een stukje schuurpapier. En ook de puistjes op mijn rug zijn nog aanwezig. Maar na anderhalve maand zit er progressie in! Mijn gezichtshuid is ineens veel zachter en hij glanst ook meer. Ik heb nog maar weinig puistjes en de roodheid en littekens worden stiekem ook minder.

Prins op het witte paard

Ik ben nu al superblij met het resultaat en ik kan niet wachten hoe het zich de komende 2,5 maand nog meer gaat ontwikkelen. Ik hoop zo dat ik mag genieten van een stralend en puistvrij huidje! Roaccutane is mijn prins op het witte paard als je het mij vraagt!

Bewaren

Bewaren

BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

5 comments

 1. Marjo

  Hi Joyce, Wat fijn dat het zo goed heeft geholpen! Ben sinds een week ook met roaccutane begonnen en heel erg beneiuwd naar het resultaat.
  Heb altijd al een beetje acne gehad maar sinds 3 maanden is er ineens een explosie op vooral mijn kaken ontstaan, zomaar uit het niets.. Ik ben ook al 23 dus daarom met Roaccutane mogen beginnen omdat eerdere middeltjes niets deden.
  Hoe ziet je huid er nu uit? En heb je misschien tips voor welke crème ik zou kunnen smeren tegen droge huid op mijn gezicht?
  Dankjewel! Groetjes Marjolein

 2. Joyce

  Hi Naamgenoot… ik vroeg me af… nu het juni is… slik je Roaccutane nog steeds? En is het helemaal weg? Want ik zit al JAREN met hetzelfde probleem 🙁

  1. Miss Craftsy

   Ha Joyce! Nee ik ben nu bijna 2 maanden klaar. En ik heb helemaal geen puistjes meer. Misschien 1 of 2 puistjes gekregen sindsdien en op wat rode vlekjes na van oude littekens heb ik nergens last meer van. Ik wilde nog een update doen dus bedankt voor de reminder haha. Conclusie: roaccutane heeft me zo zo zo erg geholpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.