simpel-leven-leiden

Dit helpt bij een goed en gelukkig leven

Een goed en gelukkig leven. We willen het allemaal en toch vinden we het moeilijk om gelukkig te zijn. Deze tip helpt je daar in elk geval bij.

Een gelukkig leven?

Soms vraag ik me af in wat voor wereld we terecht zijn gekomen. Als Nederlands meisje behoor ik gemiddeld gezien tot een van de gelukkigste mensen, maar als ik om me heen kijk zie ik veelal klagende mensen en machtsspelletjes. Is gelukkig zijn dan nu zo moeilijk? Ik weet natuurlijk niet hoe het vroeger was aangezien ik toen nog geen voet aan aarde heb gezet, maar het lijkt alsof mensen toen veel gelukkiger waren.

goede-relaties-hebben

Een simpel leven

Een van die redenen waarom ik dat denk is doordat zij veel simpeler leefden en niet veel spullen hadden. Wij leven nu in een materialistische maatschappij waar we met de spullen die we hebben niet meer gelukkig zijn en alleen maar meer willen. En ik geef toe, zo ben ik ook een beetje, want we leven allemaal in deze cultuur. En toch… als ik met een backpack met nauwelijks 10 kilo op reis ben en nauwelijks spullen van mijzelf, ben ik veel gelukkiger en blijkt dat ik prima kan overleven zonder al die spullen.

goed-en-gelukkig-leven

Goede relaties

Wat ik zelf de afgelopen jaren heb gemerkt is dat het heel veel uitmaakt welke mensen je om je heen hebt. Mensen waar je je blij en gelukkig bij voelt, maken je ook gelukkiger. Het blijkt zelfs zo te zijn dat wanneer je iets graag wilt bereiken en je trekt op met mensen die het al hebben, jij het vanzelf, of in elk geval veel gemakkelijker, zou moeten krijgen. Dat is waarom ik het heel veel fijn vind om mezelf te omringen met mensen die erg positief zijn zodat ik zelf ook altijd van het positieve uit ga. Uit onderzoek blijkt dan ook dat een goede relatie met iemand hebben je gelukkiger maakt. En daarbij maakt het aantal vrienden niet eens uit, het gaat echt om de waarde van de relatie. 

Hopelijk helpen deze twee tips om jouw eigen leven te relativeren en geluk in jouw leven toe te passen. Want met een gelukkig leven leidt je ook een gezond leven :).SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.